Isabel pov

En zucht verliet mijn lippen toen ik klaar was met de training. Ik was bezig met de revalidatie. De rest was nu ook wel zo ongeveer klaar. We hadden in het kleine restaurantje in tialf afgesproken. Ik liep met mijn tas naar binnen. 'Helleuuu' zei ik. Meteen klonken er blij reacties. Ik gig naast kai zitten. Hij schoof een kopje koffie naar me toe. 'Thanks kai!' Zei ik vrolijk. Ik voelde mijn telefoon trillen. Een app van vik. 'Heeey kleine ijsprinses! (Zo noemde hij me soms) kom je vanavnd gezzelig hier eten? Met nic en een paar andere jongens uit het team! Ik kook!!' Stond er. Meteen lachte ik. 'Jij en koken?' Schreef ik terug. 'Ik kan het heel goed hoor!' Zei hij. 'Is goed hoooor hoelaat?' Vroeg ik. 'Om half 7?' Stond er. 'Okeeehhhh!' Schreef ik terug en borg mijn telefoon op. 'Ik ga!' Riep ik om half 4. We hadden een ochtend en een middag training gehad. Ik liep naar mijn auto en reed naar huis.

Eenmaal thuis trok ik mijn huge kledingkast open. Ik haalde er een stoer zwart leren jasje uit. Ik deed er een knal roze shirt onder met de tekst : YOLO! Samen met mijn zwarte jegging en mijn bruin/beigge allstars. Ik nam alleen mijn telefoon mee en mijn portemonee. Ik sloot mijn telefoon aan op de auto en starte wat muziek. Ineens werd ik gebeld door vik. 'Heeey vikkie!' Zei ik. Ik hoorde hem lachen. 'Heey gestoorde, het adres is gewijzigd! We gaan naar lucas zijn huis!' Zei hij. Leuk! Not dacht ik. 'Oke, wat is t adres?' Vroeg ik. Hij vertelde het adres en ik hing op.

Z'on anderhalf uur later stond ik voor een deur. Ik belde aan en hij werd opengetrokken.'heey, lucas!' Stelde hij zzig voor en gaf me een hand. 'Isa' zei ik en liep naar binnen waar de muziek hard uit de speakers klonk. Meteen stonden wat gastjes op en gaven mij een hand en stelde zich voor. We zaten allemaal aan tafel. Viktor had kip gemaakt met een sla. 'Vik! Deze kip is koud!' Riep ik. 'En de sla warm!' Riep iemnd anders. 'Ooh shit! Dan heb ik volgens mij de sla in de magnetron gezet in plaats van de kip!' Triomfatelijk keek ik hem aan. 'Ik zei het toch!' Riep ik. Toen we het eten op hadden besloten we nog even een ijsje te halen. Maar er moest eerst nog worden afgeruimt. Ineens voelde ik iets zachts langs mijn benen gaan en zag toen dat het een kat was! 'Is dat jou kat?' Vroeg ik aan lucas. Hij knikte. 'Bieze' zei hij. Ik aaide de kat. Ik hielp met afruimen. 'Je hoeft niet te helpen!' Riep lucas. 'Tuurlijk wel, aangezien niemand hier helpt...' zei ik. Ik zag dat iedereen mij aankeek maar ik negeerde het. Ineens hoorde ik het liedje i love it! Meteen begon ik mee te zingen. Het paste zo verschikkelijk goed bij mijn leven! Ik voelde iedereens ogen in mijn rug prikken.

Samen liepen we door de stadt om een ijsje te halen. Vrolijk was idereen aan het kwebellen. Toen ik mijn ijsje had liep ik dansend de ijssalon uit. 'Jij bent echt een idioot!' Zei nicolai die naast me kwam lopen. 'Weet ik toch! En jij bent een klein kind!' Riep ik. Een jongen die zich voor had gesteld als jasper cillessen kwam naast me lopen. 'Jij schaatst toch?' Vroeg hij. Ik knikte. 'En jij rijd paard?' Vroeg hij. Weer knikte ik. 'Wacht' zei ik en viste mijn telefoon uit mijn broek zak. Ik liet een foto zien van mij met diamond toen we 1.10 sprongen. En dat is verschikkelijk hoog vooral voor een fries!'wow nice!' Zei hij en gaf mijn telefoon terug. Eenmaal weer bij het huis van lucas aangekomen deelde ik even mee dat ik ging. Nicolai vroeg nog aan me of ik hem thuis wou brengen. 'Tuurlijk' zei ik en stapte mijn auto in. Ik lusterde naar de radio en ineens kwam mijn naam voorbij. Verbaasd keek ik naar de radio maar al snel weer op de weg. De rodio begon met praten. ' het 19 jarige toptalent schaatsen isabel Veenstra is gespot met een voetballer. Nicolai boilesen is zijn naam. Of de twee ook echt ets hebben is nog niet duidelijk. Zou isabel dan ook wel verder kijken met haar carieere? Ze heeft al meerdere titels op haar naam staan zoals een baanrecor op de 1500 in tialf, een zilveren medaille op het alround in azie, een gouden plak op de 100 0 in azie en nog meer. met die laatste woorden sloot ik de radio en keek ik nicolai aan. We begonnen bijde te lachen. Eenmaal voor zijn huis stapte ik ook uit. 'Thanks, isa. Voor het thuis brengen' zei hij en gaf een kusje op mijn wang. 'Graag gedaan hoor!' Zei ik en liep terug naar mijn auto. Ik zag hem lachen en zwaaien.

Met een voldaan gevoel reed ik de oprit op. Meteen werd ik gebeld door ronald. 'EN??!!!' Riep hij hard. 'Yo! Chill mischel!' Riep ik terug. 'Er is niks gebeurt, echt helemaal niks' zei ik vldaan en liep naar binnen. 'Hmmhm denk t ook' zei hij. Ondertussen schopte ik mijn schoenen uit en liep regelrecht naar boven. 'Doei michel' zei ik na een kwartier en deed mijn slaapkleding aan en viel in een mooie slaap.


NEXT DAY

Voldaan liep ik rond op de manege. Lieke liep naar me toen. 'Isa?' Vroeg ze en ik draaide me om. In de afgelopen weken is de band tussen game boy super erg gegroeit. Ik was echt verlieft op dit paard. 'Hmm' vroeg ik. 'Ik heb een idee, of nu ja.. een vraag' zei ze. K zette de muziek zachter. 'Zou jij game boy willen hebben?' Vroeg ze. Met grote ogen keek ik haar aan. 'Jij hebt zon sterke band met hem, en ik heb mijn handen al vol aan diamond' zei ze. 'Ik wil het heel graag, maar het kan niet' zei ik. Verbaasd keek ze me aan. 'Lieke kom op. Ik ben topsporter. Ik heb het al zo verschikkelijk druk met mijn eigen leven en dan ook nog een paard?' Zei k. Ze knikte begrijpelijk. 'Wil je het anders niet een tijdje proberen en dan een keuze maken?' Vroeg ze. 'Oke, maar dan wil ik wel met hem op wedstrijd' zei ik. Ze gaf me en high five.

THREE WEEKS LATER

Ik had de beslissing genomen game boy te nemen. Ondertussen was in niet op het wk geweest in schaatsen. Ik baalde er verschikkelijk van. Maar ondertussen had ik met game boy knetter hard ge oefent. Ik ging morgen op wedstrijd met hem in amsterdam. Viktor en nicolai zouden komen kijken. Ik had een spring wedstrijd dus pakte ik de trailen vast in. Als het goed was had ik ook nog ergen een wedstrijd zadel en een splinter nieuw hoofdstel liggen met diamandjes. Op het denkje stond : KING. Ik was heel blij met dit dekje. Toen ik alles gevonden had legde ik het vast klaar. Ik poetste game boy nog even goed en nam toen afschijd.

NEXT DAY

Vandaag ging ik voor het eerst o wedstrijd met game boy. Blij haalde ik hem uit stal en liep hem de poetsplaats op. Ik maakte knodjes van zijn manen, vlechte zijn staart voor een stuk in en zadelde hem op. Ik ded zijn single nog even lekker los. Ik stak de beugels op en nam het halster mee. Ik leidde hem voor de trailer in en reed op weg naar amsterdam.

Eenmaal op bestemming aan gekomen zag ik dat ik het moeilijk kreeg. Ik liedde hem de trailer uit en singelde hem aan. Ik zag de jongens aan lopen. Ik deed mijn bodyprotecter aan en deed zijn peesjes om. Ik pakte min cap en gaf game boy een kusje op zijn neus. Ik zwaaide naar de jongens en liep toen naar het oefen terein. Trots reed ik hem in. Toen mijn naam werd om geroepen reed ik de ring in. Ik groete de jury en draafde zachtjes aan. In de verlichte zit nam ik een aantal hindernissen. Toen in gallop en uiteindelijk nog een aar in verlichte zit.
Ik draafde uit en zadelde gameboy af en besloot nog maar even lekker een stukje te rijden zonder zadel. In volle galop in het zand terein achter het terein racte ik. Blij stapte ik af, beloonde hem en gaf hem stro. Toen ik aankwam bij de jury en de prijs uitreiking. 'En isabel veenstra met game-boy van der weidde een welverdiende.... tweede plek!' Zei ze. Ik knikte en kreeg een beker. Ik gaf viktor een knufel en nicolai ook. 'Stappen?' vroeg ik. Meteen knkten de jongens. 'Oke, maar wel in heereveen!' Zei ik. Ze knikten. De jongens kleeden zich snel om want ik had game-boy natuurlijk nog in de trailer staan. Helemaal omgekleed zaten ze weer in de auto. Ronald en michel, imke en liezze gingen oo mee. Liezze is de vriendin van michel en imke een oud ploeggenoot.

heeey mensen! Heel erg bedankt voor het lezen van dit hoofdstukje! Love you oll!!! <3 <3 <3 <3

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen