Jamy schouten pov

Three weeks later.

Ik was knerter hard aan het oefenen geweest. Ik had de laatste tijd wel meer dingen met viktor. Slechte dingen vooral. Vandaag had ik een wedstrijd tegen psv. Eenmaal aangekomen in de ArenA liep ik meteen naar de kleedkamers waar ik me omkleede. Een zucht verliet mijn lippen toen ik te horen kreeg dat ik voor vandaag aanvoerder was. Wow! Hier droom ik al zooooo lang van! Ik gaf het jongetje naast me een hand en samen liepen we het veld op. Ik gaf de andere aanvoeder een hand en wenste haar een prettige wedstrijd verloop.'kop of munt?' Vroeg de scheids. 'Kop' zei ik. Ze liet het muntstuk vallen en het was kop. Ik gaf de grensrechters een hand en liep samen met tessel naaar ed aftrap. De eerste helft was al voorbij. Niks was er nog gebeurt. Ik zag hoe tessel de bal afpakte en naar voren sprinte. Ze gaf een prachtige voorzet en met een geweldige omhaal schoort ik hem in de linker boven hoek. De muziek klonk uit het de speakers en ik zag dat het gehele ajaxvak op zijn kop stond. Meteen sprong het have team op me. Zon vier a vijf minuten later gebeurde echt precies hetzelfde. Ik had nu al twee doelpunten gemakt! Ik sprinte naar het midden. Ik maakte een slaiding op de bal maar raakte peer ongeluk de tegenstander. Meteen ging ze focking hard piepen en snel stak ik mijn handen in de lucht. De scheuds trok gewoon een fucking rode kaart! Boos liep ik naar de scheids en begon vel tegen hem in te praten. Ik schudde mijn hoofd en hoorde het hele vak roepen boe! Naar de scheids. Ik zag de reclame borden omhoog gaan en boos liep ik naar beneden. Ik trok de deur hard dicht en schopte hard tegen de bank.

Toen ik klaar was gooide ik boos mijn tas om mijn schouder en liep ik naar huis. Ik hoorde een paar mensen binnen komen. Boos starde ik voor me uit. Alleen zag ik viktor binnenkomen. 'War is mayra?' Vroeg ik schagerijnig. 'Boodschappen met davy' zei hij en kwam naast me zitten. 'Ik snap dat je boos bent om de rode kaart, maar dat hoef je niet af te reageren op mij!' Zei hij na vijf minuten. 'Het is ook altijd fout!' Riep ik verontwaardigd naar hem. 'Jamy kom op, je weet net zo goed als mij dat dat niet waar is.!' Riep hij boos teru. 'Weet je wat viktor? Het is UIT!' Riep ik boos en stond op. 'GA WEG!' Riep ik boos. 'ALS JIJ NIETGAAT, GA IK WEL!' Riep ik boos, stond op en greep een bal mee. Eenmaal aangekomen op de toekomst liep ik naar een van de trainingsvelden. Ik schoot de bal meerdere keren in het doel. Boos liet ik me achterover vallen op het zachte gras.

Het was al half 8. Nog steeds was mayra niet thuis. Viktor had me meerdere keren gebeld. No way dat ik op ga nemen! Ik hoorde geklop op de deur. 'GA WEG' riep ik nog steeds boos. 'Jaam, kom op, ik ben het' hoorde ik de stem van daley. Bedenkelijk stond ik op en liep naar de deur. Ik opende hem. Boos liet ik me weer op de stoel vallen. Ik pakte mijn labtop weer en ging verder met waar ik mee bezig was. Daly ging zitten. 'Het spijt me' zei ik en legde de labtop weg. 'Je hoeft geen sorry te zeggen' zei hij en trok me op de bank.ik lachte zacht en ging tegen hem aan zitten. Hij sloeg zijn arm om me heen. 'Film?' Vroeg hij. Ik knikte en ging voor de kast zitten. 'Welke?' Vroeg ik. 'Maakt niet uit, big mama?' Vroeg hij. Lachend knikte ik en stopte de video in de daarvoor bestemde dvdspeler. Ik ging weer dicht tegen hem aan zitten en we keken de film.ik kreeg een sms van mayra. 'TWEE DINGEN! WAAROM IS VIKTOR ZO BOOS/VERDRIETIG EN AAROM STOND JE NET OP DE TOEKOMS?!' STOND ER. Ik begon met typen, maar wiste het al gauw. 'Waar be nje?' Stuurde ik. 'Ik blijf bij davy slapen' stond er enkel. Ik legde mijn telefoon weg en stond op. 'Wat is er eigenlijk aan d hand?' Vroeg Daley.het is uit. Met viktor' zei ik. Hij knikte. 'Ik eh... ik ga maar, anders denken de andere mischien rare dingen' zei hij en stond op. 'Zoals?' Vroeg ik. Hij reageerde niet en liep weg. 'Doei' zei hij nog en liep toen de deur uit.

NEXT DAY

Ik had besloten twee weken weg te gaan. Ik mocht toch niet voetballen, ik was drie weken geschrost. Ik ging naar cherso met iris. Mayra was nog niet thuis maar onze vlucht vertrok al over drie uur. Ik schreef een briefje met de tekst: 'BEN TWEE WEKEN WEG MET IRIS' met mijn koffer handbage liep ik de auto van iris in.

7 uur later.

Samen met iris liepen we ons prachtige hotel in. Ik had al honderd gemiste oproepen, zowel van mayra als van davy, viktor, nicolai, daley, jasper en kicky. Gewoon negeren! Dacht k. Ik had iris alleen verteld dat het uit was met viktor. 'IK HEB EEN MASTER PLAN!' riep ik. Iris stak haar hoofd boven haar kleren hoop uit. 'Eerst shoppen, dan stappen en de volgende dag strand?!' Riep ik. Wild begon ze te knikken. Lachen kleedde ik me om in mijn zwarte korte broekje en mijn witte t shirt.

We liepen winkel na winkel na winkel in en uitendelijk kwamen we gewapend met 8 tassen het hotel in. Snel klede we ons om en liepen starbeach op. Eenmaal binnen hoorden we turn down for what van het masterpodium komen. Meteen gingen we dansen. We zagen dat we op het grote scherm waren en al gauw werden we het podium opgeroepen. 'Where have tis ladys so good learn dancing?' Vroeg de dj in gebrekkig engels. 'In nederlands!' Zei ik vrolijk. De dj zag dat we nederlands waren en hij hield zijn hand voor de mice. Nederlans?' Vroeg hij.meteen bogonnen we te knikken. 'Ga zo door!' Zei hij en wij verlieten het podium.

Next day!

Vandaag lagen we gewoon heel chill aan het strand. Ik had al duizenden sms en gekregen met vooral de tekst: 'WAAR de fuck ben je! Neem op!' Nog steeds reageerde ik niet.ik had een bal meegenomen en samen met iris begonnen we op het strand te voetballen. Ik begon te frystlylen met de bal. Toen ik klaar was zag ik veel mensen klappen. Ik knikte en ging verder met het spel. Ik schoot de bal hard in het 'doel' wat bestond uit een gewone lijn. In mijn ajax kleding rende ik de bal achterna. Hij werd tegen ge houden en omhoog geschopt door een jongen. Omdat ik in de zon keek deed ik een hand voor mijn ogen.'speel je echt bij ajax' vroeg de jongen. 'Jup, alleen ik had rood voor drie weken dussss' zei ik en tikte de bal uit zijn handen en liep weer terug naar is iris.

Zo vlogen de weken voorbij. Nog steeds werd ik vol gespamt met berichten en telefoontjes. We zaten al in het vliegtuig terug. Deze vakantie was zo ontzettend snel gegaan! Dacht ik bij mezelf. Iris bracht e naar huis. Ik zag dat de auto weg was. Ik stapte het huis binnen en zag dat hier allang niemand meer wsa geweest. Ja mayra slaapte vast bij davy. Ik zag dat iemand hard tegen de deur had geslagen. Er zat namelijk een vuist in de deur. Van mayra kon die niet zijn. Ik schudde mijn hoofd en liep naar mijn kamer waar ik al snel in slaap viel.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen