Foto bij heaven ~8~

Jay van Treisen

Aan het eind van die dag ren ik zowat naar buiten. Kaylee wilde maar niet zeggen wat er is. Wat ik ook zeurde ze liet niks los. We hadden het laatste uur niet samen en ze zou buiten op me staan wachten. Als ik al bijna buiten ben besef ik dat ik mijn jas nog niet uit mijn kluisje heb gehaald. Snel ren ik terug, gris het ding uit mijn kluisje die ik iets te hard dicht sla waardoor hij weer open springt. Geïrriteerd sla ik er opnieuw tegen en draai hem nu goed dicht. Voor de tweede keer ren ik door de gangen naar buiten waar ik Kaylee al zie wachten.

Ik sprint het laatste stukje. "Dat duurde lang," zegt ze als ik hijgend bij haar tot stilstand kom. "Sorry ik was mijn jas vergeten, en dat kut ding van mijn kluisje werkte weer eens niet mee, en ugh." Ja, ik ben zwaar geïrriteerd op dit moment. Ik kijk Kaylee aan en meteen word ik weer nieuwsgierig. "Maar vertel, wat was er zo belangrijk?" Ik kijk haar vol verwachting aan. Nu zou ik het weten. "Eerst naar huis." Te vroeg gejuicht.

"Kaylee, toe nou." Smeek ik haar als een klein kind dat van haar mama geen koekje mag maar het zo graag wil. "Nee Jaytje, nog even geduld hebben kleine meid." Ze kneep heel oma-achtig in mijn wang. Waarna ik een heel erg kinderachtig nep-boos gezicht opzet. We schieten te gelijk in de lach, wij kloppen echt van geen kant. "Kom, we gaan." Ze pakt haar fiets al en loop gauw naar de mijne om daarna heel elegant op te stappen. Ik fiets een rondje en kom weer uit bij Kaylee, die al fietst, en zij aan zij fietsen we naar haar huis. Wat zo ongeveer mijn tweede huis is.

"Nou vertel op." zeg ik als ik op haar bed neer plof. De hele weg had ik nog gezeurd en zelfs gesmeekt. Als we niet aan het fietsen waren was ik aan haar been gaan hangen. Ze bleef keihard wat ik ook zei. Haar standvastigheid is soms echt bloed irritant en vervelend. "Oke, laat me uitpraten en pas aan het eind mag je flippen. Pas als ik het zeg!" Ze kijkt me heel serieus aan en ik knik snel. Ik mag flippen dus het is sowieso geen slecht nieuws. Daar was ik wel bang voor, er scheen toch een beetje van mijn zenuwen te verdwijnen door haar woorden. Ik kijk weer naar mijn beste vriendin die haar poker-face nog ophoud. Niks vanaf te lijden, helaas. Kaylee gaat recht zitten en schraapt heel officieel haar keel. Ik grinnik even, maar kijk haar dan weer serieus aan. "Nou. kijk..."

Reacties (2)

 • Marvel123423

  hey sorry dat ik echt vet laat reageer altijd(A)maar super leuk stukkie:)

  5 jaar geleden
 • Archenemy

  Ze mag mee naar Australië #helderziend (nou nee eigenlijk niet)
  maar maar maar dit is leuk (:

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here