Foto bij ~ Twelve ~

Louise Marx POV


~ As you held me down you said ~

“Geen denken aan!” fluister ik luid.
“Wat?” vraagt hij.
“In tegenstelling tot jou, ben ik niet dood. Dus als ik uit het raam spring dan breek ik hoogstwaarschijnlijk iets.” Harry staat voor het open raam en gaat met zijn hand door zijn bruine krullen.
“Doe niet zo moeilijk.” zucht hij.
“Dat klimrek waar die klimplanten aan groeien is sterk genoeg. Hoe denk je dat ik vroeger het huis uit glipte?” Met open mond kijk ik de lijkwitte jongen aan. “Dat leg ik later nog wel uit.” zegt hij als hij mijn geschrokken gezicht ziet.
Hij steekt zijn hoofd uit het raam en kijkt naar beneden.
“Ik heb een beetje hoogtevrees, ik denk dat ik gewoon de trap neem.” probeer ik. Hij trekt zijn hoofd weer naar binnen en kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen en een grijns aan.
“Oké ,doe maar. Maar hoe gaan je overbezorgde ouders reageren wanneer je het huis probeert uit te sluipen door de voordeur, die ze kunnen zien vanwaar ze zitten?” Ik druk mijn lippen op elkaar. Hij heeft (alweer) gelijk. “Dat dacht ik al.” zegt hij met een zelfvoldane uitdrukking op zijn gezicht.
“Ik weet niet waarom ik eigenlijk naar je luister.” Zeg ik en schud mijn hoofd. “Jij bent een geest en je vraagt aan mij om met jou mee te komen, naar een plek voor een bepaalde reden die ik niet eens weet. Je zou wel eens een psychopathische geest kunnen zijn.” Ik plaats mijn handen in m’n zij en kijk hem aan.
“Jij bent koppig, weet je dat?” Alweer gaan zijn mondhoeken de lucht in.
“Ik heb een reden, ik ken je niet.”
“Nog niet. Maar kom ga op de vensterbank staan en schuifel zo wat opzij tot je aan het klimrek kunt en zo kun je dan naar beneden klimmen. Het is niet moeilijk.” Met open mond staar ik de geest voor me aan terwijl hij me verwachtingsvol aankijkt.
Als mijn ouders naar boven zouden komen en zouden zien dat ik er niet ben zullen ze helemaal gek worden. Ze zouden onmiddellijk Child Focus bellen om me te vinden. Maar goed. Voor me staat een geweldig knappe, dode jongen die me zodanig in de war brengt dat ik geen goede beslissingen meer kan maken.

Ik draai me om en draai de sleutel van mijn kamer om, zodat mijn kamerdeur op slot komt te zitten.
“Ik vertel mijn ouders wel dat ik aan het slapen was.” Zeg ik en de jongeman begint nog breder te grijnzen.
Voorzichtig ga ik op de vensterbank staan en kijk even naar beneden, ik probeer niet over te geven als ik met mijn hand rijk naar het klimrek waar Harry het over had.
Het lijkt me stevig genoeg en na nog even diep ademgehaald te hebben ga ik trede voor trede naar beneden.
Eenmaal ik één voet op de grond heb geplaatst haal ik opgelucht adem.
“Zie je wel, ik zei toch dat het niet moeilijk is.” Verbaasd kijk de lijkwitte jongen aan.
“Hoe ben jij-“
“Ik heb gesprongen.” Hij haalt zijn schouders op en loopt langs me heen verder de tuin in. Ik volg hem in een kleine looppas, want ik kan hem bijna niet bijhouden.
Ik stel geen vragen maar volg hem gewoon. Hij stapt door het hek aan het einde van de tuin en houd het vriendelijk voor me open. Over een modderig paadje in het bos, dat achter het huis ligt, volg ik hem. De bladeren aan de bomen waaien lichtjes mee met de wind en het is donker maar je kunt nog genoeg zien. Het geluid van een uil galmt tussen de bomen.
“Ik speelde hier vaak verstoppertje,” vertelt Harry. “Ik hield iedereen bezig door mezelf hoog in de bomen te verstoppen. Het zijn geweldig goede bomen om in te klimmen, dat zal je nog wel zien.” Ik kijk op naar de toppen van de bomen, ik zie meteen ook hoe enkele sterren aan de hemel schitteren. De halve maan zorgt ervoor dat Harry en ik elkaar nog kunnen zien. De maan zorgt er ook voor dat het net lijkt of er lichtjes schitteren in de ogen van Harry.
We stoppen bij een open plek waar één grote wilgenboom staat, het is de grootste die ik tot nu toe al gezien heb. De stam is enorm. Er hangen twee houten schommels vast aan twee dikke takken, ze bewegen een beetje als een briesje tussen de bomen langs trekt.
“Ga zitten.” Zegt Harry.

Ik heb het gevoel dat ik hier en nu meer te weten zou komen over hem.

Heey,

Ik hoop dat jullie dit een leuk stukje vinden? Laat gerust een reactie achter en misschien ideetjes of tips? Die zijn ook altijd welkom!

Greetz Translator

Reacties (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen