Foto bij ~Thirteen ~
~ I'll see you in the future when we're older ~


“Ga zitten.” Zegt Harry. Ik stem in en ga op één van de schommels zitten. Enkele vuurvliegjes vliegen langs de boom en, naast de maan, zijn zij de enige die deze donkere plek wat lichter maken. Het is prachtig.
“Wat denk je van deze plek?” Ik kijk Harry aan die op de schommel tegenover me zit.
“Het is prachtig.” geef ik toe. Hij knikt en knippert even met zijn ogen.
“Het was mijn favoriete plek. Ik heb die schommels hier opgehangen met mijn vader toen ik tien was.”
“Hoe oud ben je nu dan?”
“Achttien, geboren in 1995, gestorven in 2013.” Mijn hartslag gaat de hoogt in.
“2013?” Hij knikt, zijn uitdrukking is zorgwekkend.
“Vijftien december.” Ik maak even snel de berekeningen in mijn hoofd. Dat is al iets meer dan een halfjaar geleden. Ik kijk hem geschrokken aan.
“Wat…” Ik kuch even. “Wat is er met je gebeurd?” Hij kijkt me recht in mijn ogen aan. Zijn tong glijdt over zijn lippen.
“Ik ben vermoord.” zegt hij zonder emotie.
Vermoord.
Het is zo onwerkelijk om die woorden uit iemand's mond te horen rollen. In het begin was alles zo vaag en al helemaal onmogelijk, maar nu ik besef dat ik me deze lijkwitte jongen met duivelse glimlach niet inbeeld, lijkt alles plots zo echt.

Die duivelse glimlach is op dit moment nergens te bekennen. Aan zijn gelaat zie ik dat hij wacht op een reactie van mijn kant. Een lachje verlaat zijn mond wanneer dat niet meteen gebeurd.
“Het is waar,” zegt hij en kijkt me terug aan. “Iemand heeft beslist dat mijn houdbaarheidsdatum ten einde was en heeft daar iets aan gedaan.” Het feit dat hij er zo gemakkelijk over praat laat me wel wat schrikken.
“Wie was het?” Zijn glimlach verdwijnt.
“Ik weet het niet.” verwonderd laat ik mijn wenkbrauwen even de lucht in gaan.
“Wat? Hoe kun je dat nu niet weten?” Hij staat op van de schommel en draait zich met zijn rug naar me toe.
“Ik weet het niet. Ik heb het laatste halfjaar enkel maar gezocht naar mijn moordenaar. Zonder resultaat natuurlijk.” Mijn ogen staren naar zijn rug.
“Je vertelde net dat je vaak stiekem naar buiten sloop langs het klimrek naast mijn raam?” Hij knikt en draait zich om met zijn handen op zijn rug.
“De naam van het huis is Cadence Manor. Het is gebouwd in 1923 door mijn grootouders en overgenomen door mijn ouders toen ze trouwden. Op een dag zou het mijn huis worden..” Een grimas vormt zich op zijn gezicht. “Jammer genoeg, heb ik die dag niet gehaald.” Hij kijkt in mijn ogen. “Mijn grootouders hadden een succesvol oliebedrijf in Canada in de jaren '30, ze regelden veel dingen van hieruit. Ze verdienden tonnen geld in de jaren zestig. Mijn vader kocht het bedrijf over van mijn grootouders, toen mijn grootvader ziek werd. Mijn vader had me beloofd dat ik het bedrijf zou krijgen wanneer ik oud genoeg was. Ik ben hier opgegroeid hier, in Cadence Manor. Ik heb nooit ergens anders gewoond.” Hij stopt even met praten maar start meteen weer. “Mijn grootvader heeft het huis zo genoemd. Mijn grootmoeder heette Cadence en hij heeft het naar haar genoemd.” Hij begint rond te wandelen en verteld intussen verder. “Die dag in februari, toen ik achttien werd, was de dag dat ik nog vier jaar moest wachten om aan het hoofd te komen van ‘The Styles Petroleum Industries’. Eenmaal ik van de hogeschool of van de universiteit af zou komen zou ik mijn welverdiende plaats daar ingenomen hebben.”
Hij stopt met praten en met wandelen. Hij draait zich op zijn hielen in mijn richting.
“Het is grappig dat de dood zo’n grote plannen in één klap kan wegvegen.” De vraag die al het hele verhaal op mijn lippen brand stel ik nu Harry even zwijgt.
“Wat heb ik hier mee te maken?”

Helloooo,

Sorry voor het lange wachten op dit stukje! Het was gewoon even heel druk en er gebeurden heel wat nieuwe/leuke/vreemde dingen in mijn leven, waardoor ik er nooit toe kwam om een nieuw stukje online te zetten. Ik hoop dat ik nu weer wat regelmatiger zal kunnen posten.

Ik wens jullie allemaal nog een heel gelukkig 2019 en ik hoop dat jullie er een superfijn jaar van maken.

Laat gerust weten wat je van dit stukje denkt! Tips, ideetjes en feedback zijn altijd welkom.

X Translator

Reacties (1)

  • Hemmotionz

    Nice! Succes met de examens sweetie! xxx

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen