Foto bij Ab

The Last Goodbye - Billy Boyd

Night is now falling
So ends this day
The road is now calling
And I must away
Over hill and under trees
Through lands where never light has shone
By silver streams that run down to the Sea

[...]

Many places I have been
Many sorrows I have seen
But I dont regret
Nor will I forget
All who took that road with me


Beste lezers. Dit was het einde van Dúath. Ik wil jullie allen heel erg bedanken voor al jullie reacties, kudo's en ook gewoon het feit dat jullie de moeite hebben gedaan om dit verhaal te volgen.

Ik moet hierbij even toegeven dat het me spijt dat ik zo lang over Dúath gedaan heb, dat ik zo veel weinig bekend Silmarillion-spul in het verhaal heb gegooid en dat het verhaal hier na verloop van tijd inderdaad wel heel onoverzichtelijk van werd. Het Fëanorplot is er dan ook maar later bij gevloeid (ik was de Silmarillion aan het herlezen en die familieband leek me een logische verklaring voor Sauron's obsessie met Andúnë(/ al was het op dat moment nog Aya)
Het Númenor-plot zat al van bij het uitdenken van Dúath in mijn achterhoofd, voornamelijk omdat ik het verdwijnen van het eiland altijd interessant heb gevonden (ik vind alles dat op Atlantis lijkt interessant, but oh well) én omdat ik tijdens het bladeren door mijn Lord of the Rings kopij plots op een quote van Galadriel stuitte die er op wees dat de herrijzenis van Numenor wel eens mogelijk was.

Ik moet ook even zeggen dat ik Dúath vooral heb afgerond omdat ik er al zo lang over doe. Ik ben van plan om het einde dat ik in mijn hoofd had, ook nog uit te schrijven. Ik zal dit echter pas activeren als ik het volledig heb afgeschreven, om niet terug in het zelfde activeerstramien als dit verhaal te vervallen :')
Het verhaal zal maximum zo'n 30tal hoofdstukken tellen, als je graag een melding krijgt moet je dat maar even expliciet reageren, en anders ben ik sowieso van plan dan nog een hoofdstuk te activeren met link (;


Dus well, dat was het dan. Ik wil iedereen die dit verhaal heeft gelezen, en dan in bijzonder de mensen die hebben gereageerd en kudo's achtergelaten bijzonder hard bedanken, zonder jullie had ik het waarschijnlijk allang stiekem gedeactiveerd.
Dus, heel erg bedankt, ik hoop dat jullie de reis een beetje leuk vonden, en misschien zie ik jullie ooit nog wel eens bij het vervolg of zo ^^

Reacties (4)

 • Sunnyrainbow

  Geweldig verhaal!! Ben benieuwd naar het andere einde:).

  3 jaar geleden
 • Schack

  Damn. You.

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Ik vond het een heerlijk verhaal, misschien zelfs wel mijn favoriet op Quizlet. Ik heb je al heel vaak verteld dat ik je een getalenteerd schrijfster vind en je enige minpunt is dat je veeeel te weinig activeert naar mijn smaak, haha.

  Het verhaal was heerlijk onvoorspelbaar, donker, maar wel met een mooi en passend einde. Dingen uit de Silmarillion erin verweven was echt tof, ik moet dat boek nodig verder lezen. :3

  Heel erg bedankt voor zo veel leesplezier. En als er meer komt dan wil ik dat als eerste weten. ^^

  3 jaar geleden
 • Allmilla

  Het was een geweldig verhaal vond ik!:)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen