Foto bij O31 | Fuin


Welkom, nieuwe abo!


Kali had genoeg van de woordspelletjes van de Vrouwe van het Woud en balde haar vuisten. Ze kon de magie die erin pulseerde met de seconde voelen afzwakken, maar ze had hem natuurlijk ook niet lang meer nodig. Zodra ze de ring bemachtigd had, moest ze zich nergens meer zorgen over maken.
'Denk na, Kali Ielgwanath', zei Galadriel ijselijk kalm, wat Kali frustreerde. Ze had ergens verwacht dat de Vrouwe angst zou laten blijken, van haar zou terugdeinzen of haar met alle kracht die ze in zich had zou proberen onschadelijk te maken. Dat leek de Elf echter helemaal niet van plan te zijn. Het leek zelfs alsof ze dacht dat ze Kali een stap vóór was, wat de halfelf zo woedend maakte dat ze rode vlekken voor haar gezichtsveld zag dansen.
'Waarom wil je dit doen?'
Kali hief haar hoofd trots op en schonk de Elf een minachtende blik. Ze zette een stap naar voren en stak haar handpalmen naar de Elfenvrouwe uit. De kracht verspreidde zich met het geknetter van de bliksem, maar Galadriel wuifde hem met een simpel gebaar weg en nam plaats op een stoel. Kali had het gevoel dat die blauwe ogen tot in de diepste krochten van haar ziel staarden.
'U kan dit niet winnen. Op dit eigenste moment wordt uw volk vermoord. Uw woud sterft. Waarom verdoet u uw kostbare tijd nog met nutteloze vragen?'
'Omdat ik niet geloof dat dit is hoe jij bent. Je mag Kali Ielgwanath dan wel als een muur om je heen gebouwd hebben, ik weet dat onder die lagen nog steeds een jonge halfelf zit die niet juist behandelt is. Dus dit is nergens voor nodig, Andúnë.' De rode vlekken sprongen weer voor Kali's gezichtsveld en ze haalde woest uit naar de vrouwe. Haar woedende, ongecoördineerde bewegingen en gebruik van de magie leken niets uit te halen. Toch, wanneer Kali kalmeerde, merkte ze dat Galadriel, ondanks haar schijnbare rust, toch ietwat buiten adem scheen. Balrogs waren wezens die al voor het ontstaan van de Elfen bestonden, dus de kracht die het hart van het wezen bevat had, zou sterker moeten zijn dan de macht die Galadriel bezat. Al vreesde Kali dat ze de macht van de ring die Galadriel droeg, toch onderschat had. Niet dat dat kwaad kon. Zodra Kali hem in haar bezit had, zou hij een dankbaar ruilmiddel worden - eens die tijd gekomen was.
'Als je echt gelooft dat dat de waarheid is, hoe verklaar je dan dat ik enkele dagen geleden de Grijze Havens volledig heb laten verwoesten?' Kali's ogen glimden bij die gedachte. In haar dromen had ze de vernietiging gezien en ze kon zich niet herinneren dat iets haar ooit eerder zo intens bevredigd had.
Galadriel knipperde zelfs niet, 'Om dezelfde reden dat je zestig jaar geleden dat handgemeen had met heer Thranduil. Je wilt de, in jouw ogen, gerechtigheid laten geschieden. Toch heeft mijn volk je nooit iets gedaan, waardoor dit geweld zinloos is.' Kali stapte enkele passen weg naar het raam toe en staarde in gedachten verzonken naar buiten.
'Hoor je hen schreeuwen, vrouwe? Ooit schreeuwde Andúnë Gurthang ook om hulp - toen ze voorbij de wouden van Lothlorien gesleept werd door een duister wezen. Toen de wachten dat zagen, draaiden ze zich om en deden ze alsof het slechts een geest was. Midden-Aarde had er erg anders uitgezien indien ze hadden ingegrepen.'
'Dit alles om een fout die vele jaren geleden is gemaakt.'
Kali schudde haar hoofd. 'Ik moet enkel de Ring hebben. Als ik daarbij dit woud moet vernietigen... is dat mooi meegenomen.' Ze grijnsde. Galadriel neeg haar hoofd, ging rechtstaan en streek de plooien van haar kleren glad.
'Dan denk ik dat het nu tijd is. Al ga ik enkel op mijn manier, niet zoals jouw Duistere heer die voor me heeft uitgestippeld.' Ze hief haar hand op en Nenya straalde een helder ligt uit. Kali sperde haar ogen wijd open en duwde haar handpalmen naar voren. De magie van het hart van de Balrog verliet haar lichaam als een enorme zwarte schim, die de oorspronkelijke vorm van het wezen aannam en zich over de Elf heen boog. Kali hapte naar adem bij het voelen van al die macht die ze onder controle had. Hoe dacht die Elfenvrouwe nou een schijn van kans te hebben tegen dit?
'Dood haar!' schreeuwde ze. Een onwaarschijnlijk gebrul klonk, waarna een enorme klap ervoor zorgde dat Kali hard tegen de wand van de ruimte vloog en even suf bleef liggen. Toen ze haar ogen opende, was de schaduw verdwenen. Ze duwde zichzelf weer recht - de zwarte lijnen op haar handen waren slechts vage grijze littekens meer- en wankelde naar voren. Op de plaats waar Galadriel gestaan had, lag slechts haar Ring.

'Elrond.' Hij opende zijn ogen en staarde de duisternis van de nacht in. Zijn geest vouwde zich uit, op zoek naar de Vrouwe van het Woud. Iets leek hem tegen te houden, hem zowaar weg te duwen. Elrond fronste zijn voorhoofd en ging recht staan, waarna hij naar zijn balkon liep.
'Galadriel?'
Dan werd hij bijna omvergeduwd door een verbijsterende kracht - toen hij zijn ogen sloot zag hij hoe er in het Zuid-Oosten, achter de bergkam, een golf van puur licht het landschap overspoelde. Hij greep de balustrade vast en probeerde de geest van Galadriel te vinden. Tot zijn verbijstering bleef het stil.
Dan, heel zacht, hoorde hij het kloppen van een hart.

Reacties (5)

 • Schack

  O.O

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Wat een heerlijk goed en mysterieus hoofdstuk weer. Ik heb dit verhaal echt gemist.
  Ik ben benieuwd wat Galadriel van plan is, want als het goed is, is ze sterker dan een balrog.

  4 jaar geleden
 • Glorfindel

  huh? kan je alstublieft snel verder want nu wil ik echt wel weten wat hier aan de hand is!

  4 jaar geleden
 • Katalante

  Wat? Hè? Wat? Huh? WHATTE FREAKING HELL IS HAPPENING ASDFGHJKL

  4 jaar geleden
 • Vega

  Is ze in Elrond? Ik snap het niet echt.
  Maar ik weet wel dat ik dit geweldig vind.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen