Foto bij Azra • 003

Azra vond het een hele belevenis om samen met dwergen in een ruimte te eten. Ze hadden duidelijk nog nooit van tafelmanieren gehoord, of ze deden alsof, want geboer kwam van alle kanten. Waar ze echter nog meer verbijsterd over was, was dat haar moeder aan de tafel bij de elfen zat. Het was een hele zeldzaamheid als zij zich eens ergens anders bevond dan in haar woning. Ze wist niet zo goed waarom Ehriänae zich altijd maar opsloot in huis, al had ze wel een idee.
Azra dacht niet graag na over de vloek die op haar rustte, omdat het haar beangstigde. Af en toe had ze zelfs nare dromen, waarin ze zichzelf zag vergaan tot as. Er was echter niemand die wist dat ze elke nacht zwetend wakker werd, daar ze niet wilde dat iemand zich zorgen maakte, omdat ze die last niet aan iemand wilde overdragen.
Een klap tegen haar hoofd zorgde ervoor dat ze versuft opkeek. Stukken voedsel vlogen haar plotseling om de oren en een van de dwergen was op een kruk gaan staan en zong een lied dat ze niet kende. De dwergen leken zich hier prima mee te vermaken, want zelfs de dwergenprins stond een beetje te bewegen. Er was er eentje die heel veel op hem leek en die Lindírs hoofd op één haar na miste met een stuk brood.
Azra kon het niet helpen dat ze in de lach schoot, waarop de elf haar even beledigd aankeek en ze abrupt naar haar bord staarde.
Ze stond op en liep naar de bruinharige dwerg toe, die op Lindír had gemikt. ‘Weet je. Misschien ben jij wel de pérfecte match voor mijn moeder?’
Hij keek nieuwsgierig op. ‘Is dat zo?’ vroeg hij grijnzend.
‘Zie je die blonde elf naast heer Elrond? Lekker wijf toch?’
Ehriänae deed alsof ze haar dochter niet hoorde, waarop ze de dwerg teleurgesteld aankeek.
‘Ze is niet altijd zo stil hoor,’ zei ze nog grijnzend, waarna ze haar aandacht weer op haar eten vestigde.

Bij het vallen van de avond, hadden de dwergen zich op een andere plek verschanst, terwijl ze zich tegoed deden aan pullen gevuld met drank.
Ze was aan de praat geraakt met een van de dwergen, vooral omdat ze naar nieuwsgierigheid niet de baas kon worden. Ze geloofde dat zijn naam Bofur was. De gek die op een kruk stond te dansen en te zingen.
‘Dus jullie zijn op avontuur?’ vroeg ze. ‘Vertel me eens wat meer.’
Ze keek de dwerg smekend aan, waarop hij begon te lachen.
‘Wij zijn op weg naar Erebor, om de draak te verjagen en om terug te nemen wat ons toebehoort.’
‘Draak?’ Haar ogen blonken van nieuwsgierigheid, al had ze er wel eens wat woorden over horen vallen.
‘Smaug de verschrikkelijke,’ zei hij onheilspellend. ‘Hij smelt het vlees zo van je botten.’
Azra keek verstoord op toen ze Vigdís hoorde krassen. Het beestje landde op haar schoot en kraste fel naar de dwerg die tegenover haar zat. De kleine man keek haar even vragend aan, waarop ze haar schouders ophaalde.
‘Hij is gek,’ mompelde ze afwezig.
Ze kon het niet helpen dat haar gedachten naar het avontuur van de dwergen afdwaalden en het ontging haar totaal dat Bofur haar ietwat teleurgesteld aankeek toen ze niet meer reageerde. Was er maar een manier waarop ze met hen mee kon reizen. Heer Elrond zou haar nooit mee laten gaan en haar zelfs opsluiten als ze stiekem probeerde te ontsnappen, op het bevel van haar moeder. Er moest gewoon een manier zijn. Ze zou er alles voor over hebben om het saaie Rivendell te verlaten en het avontuur tegemoet te gaan.
‘Wat is er, Azra?’ vroeg Bofur bezorgd.
Ze schudde haar hoofd. ‘Er is niets,’ zei ze, waarna ze opstond. ‘Welterusten, Bofur.’
Azra liep met haar gedachten heel ergens anders dan waar ze zich bevond naar haar woning, waar ze in bed kroop. De slaap kon ze echter niet vatten, want er was één ding dat haar wakker hield. Het feit dat avontuur om het hoekje kwam kruipen en zijn gezicht liet zien, wilde haar niet meer loslaten. Er moest een manier zijn waarop ze met de dwergen mee kon gaan.

Reacties (5)

 • Vega

  Ze hadden duidelijk nog nooit van tafelmanieren gehoord, of ze deden alsof, want geboer kwam van alle kanten.
  Dat vond ik de leukst zien van het hele stuk

  6 jaar geleden
 • LostToTheSmut

  Leuk! Snel verder!

  6 jaar geleden
 • inktzwart

  Snel verder! Je schrijft echt goed!

  6 jaar geleden
 • Gisborne

  Snel verder! <33333333

  6 jaar geleden
 • Rhovaneth

  Leuk stukje! Snel verder?(flower)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen