Foto bij ~ Seventeen ~

Louise Marx POV


~ Ashen faces in cold breeze, ~

“Waarom hier?” vraag ik schouderophalend.
“Omdat,” zegt hij en duwt met zijn vinger tegen mijn kaak. Door deze beweging zie ik nu de leerlingen de school uit lopen.
“Ik kende de meeste van hen en ieder van hen kan me vermoord hebben.” Ik schrik van Harry’s aanraking. De kou die afkomstig is van zijn vinger laat me nog het meeste schrikken. Wat ook wel schrikken is, is dat zijn moordenaar met mij naar school gaat.
“Wat bedoel je daar mee?” vraag ik hem.
“Ik ben met hen naar school geweest, met de meeste van hen sinds de kleuterschool, en jij niet.”
“Klopt,” zeg ik en begin te snappen waar hij naartoe wilt. Harry leunt naar voor en laat zijn ellebogen rusten op de passagiers- en de bestuurdersstoel.
“Zeg eens wie je al kent,” zegt Harry, ik voel zijn ijzige aura toenemen als hij naar mij kijkt. Ik leun wat meer naar het raam toe en kijk wie ik al ken.
“Ik ken Jenna,” zeg ik en knik in de richting van het bruinharig meisje die tegen iemand met lichtbruin haar staat te praten.
“Ah, Jenna,” zegt Harry. “Ik heb haar lijm laten eten in het derde jaar.” lacht hij lichtjes.
“Ze is voor me gevallen, heel hard.”
“Ze vond je leuk?”
“Ze vond me geweldig, ze was helemaal verliefd op me. En daar heb ik handig gebruik van gemaakt.” zegt Harry met een knipoog.
“Dat is gemeen.” antwoord ik.
“Het was leuk.” zegt hij schouderophalend met een glimlach op zijn gezicht. Ik zie Louis en Ria naar Jenna toe gaan en kijk naar Harry.
“Kende je hen ook? Louis en Ria?” vraag ik.
“Ria hielp me met wiskunde elke zondag, zes jaar lang. Ze is slim en we waren goede vrienden.”
“En Louis?” De kleine glimlach komt weer op zijn gezicht.
“Louis en ik waren beste vrienden sinds de kleuterklas. We deden alles samen. Om eerlijk te zijn mis ik hem wel, heel erg.” Gemis staat in Harry’s ogen te lezen.
“Hij is heel lief tegen mij.” zeg ik met een glimlach.
“Hij is vriendelijk tegen iedereen.”
“Dat had ik al gemerkt.” We kijken naar Louis, Ria en Jenna die tegen elkaar aan het praten zijn. Er komt nog een vierde persoon bijstaan die ik niet meteen herken. Ik kijk naar Harry die haar lijkt te kennen.
“Dat is Eleanor." Plots herken ik haar ook.
“Ik weet wie ze is!” roep ik uit. “Ze vroeg me naar de ketting, de eerste keer dat ik hem aanhad.” Mijn vingers spelen onmiddellijk weer met de doodskop die aan de ketting hangt.
“Ze was mijn vriendin,” gromt hij en rolt met zijn ogen.
“Zo klink je alleszins niet,” zeg ik en kijk hem vragend aan.
“We moesten van onze ouders een koppel zijn,” legt hij uit.
“Haar vader is een succesvol ondernemer van een groot bedrijf. Mijn vader verwachtte dat ik ging daten voor het geld. Zij is prestigieus en rijk, dus werd ze mijn vriendin.” zegt hij bijna walgend. “Ze ziet er lekker uit, dat is ook alles. Voor de rest is ze saai en stom.” Ik bekijk Eleanor. Ze legt haar haar over haar schouder en haalt lippenstift uit haar Chanel handtas. Ze volgt verveeld het gesprek, terwijl ze rondkijkt en haar lippen rood maakt.
“Waarom zou ze geïnteresseerd zijn in die ketting?” Harry kijkt me bedenkelijk aan. “De ketting was van mijn grootmoeder. Ze heeft het aan mij gegeven op haar sterfbed. Ik heb het nooit aan iemand laten zien, behalve aan mijn ouders.” Ik bijt op mijn lip.
“Eleanor is altijd uit op wraak en heel erg nieuwsgierig, en vooral het jaloerse type.” Harry rolt mijn zijn ogen.
“Iemand anders waar ik iets over moet weten?” vraag ik. Harry scant met zijn ogen de plek.

We zitten waarschijnlijk nog een halfuur in de auto terwijl Harry ieder meisje die hij gekust heeft en elke jongen die hij in elkaar geslagen heeft toont. Des te meer hij verteld des te meer ik wil weten hoe Harry was toen hij nog leefde, maar toch denk ik dat hij het soort jongen was waar ik nooit mee zou opgetrokken hebben. Uit wat ik te weten gekomen ben lijkt hij wel de populaire groep te horen. Ik vraag mij af of hij veranderd is door te sterven.

Hello!

Let me know what you think!

greetz Translator

Reacties (2)

 • Hemmotionz

  Happy new year my dear!

  5 jaar geleden
 • Manonxxx

  Jij ook alvast een goed uiteinde.
  En mag 2015 een levendig, mooi jaar worden.

  Xx.

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen