Ben je niet zeker of je verhaal binnen één van de thema's valt, lees de hier een extra woordje uitleg rondom elk thema.

Wat zijn thema’s?
Thema’s zijn de wat “lossere” variant op de genres, die we tot nu toe altijd hebben gebruik bij Story of the Year. Kortgezegd zijn thema's een van de hoofdonderwerpen van je verhaal, in plaats van een categorie waarbinnen je verhaal valt, wat je wat meer vrijheid geeft om je verhaal in te vullen zoals je zelf wilt.

Let op: als je een verhaal binnen een thema schrijft, is het wel de bedoeling dat het thema er duidelijk in terug te vinden is, op wat voor manier dan ook.

1. Enemies & lovers
Hartenbrekers en passieschrijvers, listen up! Dit thema draait volledig rond liefde en relaties. Ga jij voor de bekende enemies to lovers-trope of doe jij het juist omgekeerd? Wordt jouw vechtend stel ineens twee liefdesduifjes of breek je je perfecte duo op, om ze al vechtend te doen scheiden? Binnen dit thema kan het allemaal.
Laat je inspireren door 'Red, white & royal blue' of 'The cruel prince'. De trobe is misschien bekend, maar jouw verhaal nog niet!

2. Mythes & sprookjes
Er was eens... een thema dat volledig rond fabels draaide! Word geïnspireerd door wonderbaarlijke locaties, magische voorwerpen, bovennatuurlijke wezens, monsters en helden. Niet alles moet volgens het boekje natuurlijk, er bestaan ook mooie heksen en lelijke feeën. Zolang jouw verhaal gebaseerd is op een mythe/sprookje of een sprookjesachtige uitstraling heeft, is het helemaal goed!
Denk aan Doornroosje, Roodkapje, maar ook aan Sisyphus of Zeus. De grote verhalen kunnen als inspiratie dienen voor jouw eigen Story of the Year.

Reageer (6)

 • ChifuyuMatsuno

  Deze thema's zijn zo nice :)

  2 maanden geleden
 • Creativitylab

  Behoort tot het thema liegen, iemand die een geheim achter houdt?

  2 jaar geleden
 • filosofie

  Dacht dat de thema lust alleen over de seksuele of ultieme gebied is, kan ook over wraak of verlangens naar eten gaan. Excuses voor een misverstand

  4 jaar geleden
 • filosofie

  Mag in de thema zoektocht ook over iemand gaan die vermist is?

  5 jaar geleden
 • scarletwitch

  Er stromen zoveel ideeen mijn hoofd in!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen