Foto bij O34 | Fuin


Rennen leek wel hun tweede natuur. Vluchtig als de wind liepen Kali, Raicion en de wolven over de vlakten van Rohan, waar geen levende ziel te bekennen was. Dit vond Kali niet erg. Des te minder hen zagen, des te beter. Om een of andere reden voelde ze zich bekeken en blootgesteld nu ze de bomen ver achter zich hadden gelaten. Ze deelde haar zorgen niet met Raicion, maar hield er wel een stevig tempo in. Als Raicion er zich al vragen bij stelde, uitte hij deze niet. De wolven renden met enige uitgelatendheid voor hen uit, op één na. De bètawolf week zich niet van Kali's zijde en keek haar af en toe met zijn heldere, blauwe oog scherp aan. Hij voelde haar onrust aan en begreep het.
Kali had tijdens het rennen al een vermoeden gekregen over wie degene was die de wezens had gecreëerd. Aangezien hij zich in de buurt van het Rohangebied bevond, was het aantal mogelijke kandidaten teruggeleid naar één persoon, een Tovenaar, die zich in de gunst van haar Heer en Meester Sauron bevond. Kali vroeg zich niet af of Hij wist van dit verraad. Sauron zag alles en vond dit enkel een manier om haar trouw te testen. Indien ze zich bij Saruman aansloot, was ze net als hij ten dode opgeschreven. Indien ze hem bestreed, maakte ze een kans haar leven te behouden. Haar Heer dulde geen zwakgeestigen in zijn nabije vertrouwelingen. Niet veel later legden enkele wolven legden hun oren in hun nek en hielden hun pas in. Hun neuzen snoven de lucht in en roken dat wat Raicion en Kali niet konden ruiken. De halfelf fronste haar voorhoofd en sprong op een uitstekende rots. De bètawolf blafte. Kali zag hoe een stofwolk hun kant op rolde. Ze legde haar hoofd op de platte steen en hoorde hoe een dof geklop door de materie trilde.
'Verdwijn!' beval ze de wolven in de Zwarte Taal. Ze leken even te aarzelen, maar vertrokken dan toch. Enkel de bèta bleef achter en Kali legde haar hand op zijn kop. Raicion bewoog zich naar hen toe, op een vreemde, sluipende manier. Ineens vond Kali het erg kortzichtig van haar dat ze hem een zwaard had aangeboden.
'Wat gebeurt er?'
'We krijgen bezoek', antwoordde ze bars. Raicion leek haar niet te begrijpen. Kali deed geen moeite om haar irritatie te verbergen en wendde zich van hem af. Het was voor hen geen optie om net als haar wolven te verdwijnen. De ruiters wisten duidelijk dat zich hier ergens indringers bevonden.
Kali balde haar handen tot vuisten en stak haar kin naar voren toen de ruiters op minder dan dertig voet van hen verwijderd waren. Op twintig voet hielden ze echter al hun pas in en kwam hun leider naar voren.
'Halt, Kali Ielgwanath! Ik ben Éomer, die deze grenzen bewaakt. Ik gebied u geen stap verder te zetten.' Kali verroerde zich niet, al vormden haar wenkbrauwen honende bogen. De wolf naast haar zakte door zijn poten en gromde.
'Ik denk dat je de verkeerde voorhebt,' zei Kali met mierzoete stem. Ze stak haar handen naar voren als om te bewijzen. Geen wapens, enkel een grote wolf en een Elfenkrijger als metgezel. Éomer draaide zijn paard en leek niet onder de indruk te zijn.
'Mijn informant was duidelijk. Een jonge vrouw met haren als sterrenlicht, vergezeld door een Elf en een roedel wolven.' Kali's ogen vernauwden. De enigen die iets konden weten van haar metgezellen waren de Elfen van Lorien en daar had ze gedacht komaf mee te hebben gemaakt. Was er een door haar vingers geglipt en had die alles verteld aan deze paardenheren?
'Ik ben geen kwaad van zin. Ik ben slechts op doorreis.'
'Er was ons verteld dat je dat zou zeggen. Er is ons ook verteld dat we Midden-Aarde een dienst zouden bewijzen om u in hechtenis te nemen.' Kali lachte spottend. 'Alsof u daar in zou slagen.'
De mannen aarzelden niet. Éomer tilde zijn hand op en een van de voorste mannen bracht een vreemd voorwerp naar zijn lippen. Voor Kali kon reageren voelde ze een stekende pijn in haar hals. Ze bracht ongelovig haar hand er naartoe en ontdekte een klein pijltje, dat ze er uittrok. Een vreemde stof glinsterde op de punt en Kali's lichaam herkende het instinctief. Magie
De wolf grauwde en rende op de mannen af, maar een van hen gooide zijn machtige speer en die doorboorde de wolf alsof het een lappenpop was. Kali voelde hoe haar lichaam plots niet meer naar haar leek te willen luisteren en ze zeeg neer op de grond. Het bloed van de wolf kroop naar haar toe, merkte ze.

Reacties (4)

 • Schack

  Wat? De WOLF? FAE?!

  4 jaar geleden
 • LynnBlack

  Neeeee!!! De wolf! Goddamned why did you kill a wolf? ;'(
  Please Kali be normal again ;p

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Ik wil Elroooond en niet Theoden.
  Maar wel een leuke wending. Ik ben zeer benieuwd en ik hoop dat ze Grima ontmoet. Dat lijkt me best interessant.

  4 jaar geleden
 • Glorfindel

  En nu hopen dat ze bij zinnen komt in Rohan

  hoe ga je nu eigenlijk aan die romantiek bouwen wanneer de ene in Mirkwood zit en de andere in Rohan?

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen