Foto bij O35 | Fuin


De zee beukte met volle kracht tegen de rotsen, zodat het water tegen de klif omhoog geworpen werd en even glinsterde in het zonlicht vooraleer het weer naar beneden gezogen werd. De zon straalde, helder en schitterend en gaf het geheel een onwerkelijke tint. Kali's hart bonsde in haar keel toen ze naar beneden keek en zag dat ze enkele meters hoog in een boom met een donkerbruine stam verschanst zat. Ongewenste herinneringen dwarrelden bij haar binnen. Ze schudde haar hoofd, alsof ze zo van deze plek kon verdwijnen. Ze knarste met haar tanden over elkaar en kreunde.
Een klaterend gegrinnik doorbrak even de continuïteit van het geraas dat de zee maakte. Argwanend trok Kali haar schouders in en spiekte ze naar beneden. Een berg lichtbruine krullen danste om de boomstam heen.
'Andúnë! Kom naar beneden! Ik weet dat je hier moet zijn!' Kali balde haar handen tot vuisten en duwde ze tegen haar slapen. Ze zou naar beneden gaan, ja, dat zeker. Ze zou degene die deze zieke grap uithaalde laten boeten. Ze ademde diep in en stapte naar beneden. De schok die ze had verwacht te voelen toen ze de grond raakte kwam niet.
'Dit is niet echt,' besefte ze verbaasd. Ze bekeek de plek met nieuwe ogen. Deze plek leek niet op die uit een ver weggeborgen herinnering - dit was een herinnering. Dat besef vervulde haar zowel met vrees als met verlangen, zodat ze zich halfhartig draaide en oog en oog kwam te staan met de draagster van de lichtbruine haren.
'Vean.' Deze glimlachte, zodat haar hele gezicht oplichtte en het leek alsof haar net een geschenk was aangeboden.
'Je herkent haar nog.' Deze vraag vervulde Kali met verwarring. Natuurlijk kende ze Vean - ze kende diens gezicht vast beter dan het hare. Toch zorgde iets in haar woorden voor een zeker onbehagen. Je herkent haar nog. Niet mij. Haar.
Kali zette aarzelend een stap naar achteren. 'Heer?'
Degene met het gezicht van Vean schudde haar hoofd en een minzame glimlach speelde om Veans mondhoeken. 'Ik heb de reinste ziel uit jouw herinneringen gekozen om voor jou te verschijnen. Ik denk niet dat jouw heer - ondanks alle macht die hij dan ook mag bezitten - het had aangekund dit gelaat voor zich te nemen.'
'Waarom zou je haar lichaam stelen?' vroeg Kali, met enig afgrijzen merkbaar in haar stem. Dit hoorde niet - dit was fout. Zij hoorde hier niet te zijn, en Vean al helemaal niet.
'Omdat jij me het mijne ontnomen hebt.' De stem klonk nu erg droevig en onmetelijk oud. Kali zette een paar passen weg van dit wezen. Elk deel van haar lichaam waarschuwde haar om zo snel mogelijk weg te gaan.
Vean keek op en glimlachte. 'Ik denk dat het tijd is om weer weg te gaan, Andúnë. Maar ik zal hier wachten tot je weerkeert.'
'Wie zegt dat ik terug zal komen?'
'Omdat je boven alles naar deze plaats verlangt.'
Een ruwe hand kneep in Kali's schouder en ze draaide zich om. Plots was de wereld donker en keek ze recht in het gelaat van degene die zich Éomer had genoemd. Zijn ogen waren groot en drukten zowel woede als verdriet uit.
'Jouw reisgezel', gromde hij, 'Wie was hij?' Hij drukte zijn vingers in haar huid en Kali haalde instinctief naar hem uit. Door de kracht van haar beweging schoof Éomer van haar weg. In plaats van terug op haar af te komen, liet hij zich op zijn knieën zakken en staarde hij verloren naar zijn handen.
Kali rechtte haar rug en merkte dat de mannen geen moeite hadden gedaan om haar vast te binden, zodat ze zonder enig probleem recht kon staan. Ze sloeg haar armen over haar heen toen Éomer het uitbrulde van opgebalde frustratie. Ergens meende ze zich te herinneren dat ze plannen had gehad voor deze man - hem zijn eigen ledematen laten afrukken of zijn strottenhoofd uit zijn keel verwijderen, maar iets in zijn reacties weerhield haar. Toen ze naar het kampvuur keek, dat zwak brandde, zag ze dat Éomer de prijs voor zijn dwaasheid haar gevangen te zetten reeds had betaald. De mannen die er omheen zaten, bleken in plassen van donkere vloeistof te zitten en hun doodse ogen weerkaatsten de vlammen op een schimmige manier.
'Hij vertelde ons dat je een moordenares was en dat je hem gedwongen had met je mee te reizen. Hij smeekte ons om hem mee te nemen naar Rohan, waar hij zou kunnen toezien op jouw proces. Ik heb hem alleen gelaten met mijn mannen en toen ik terugkeerde, was hij verdwenen en de anderen...' Zijn stem stokte in zijn keel en hij keek haar aan.
'De Witte Tovenaar vertelde dat we de Schaduw van het Oosten moesten vangen met behulp van zijn pijltjes. Als je werkelijk zo gevaarlijk bent als hij beweerde, waarom dood je me dan niet?' De bitterheid sijpelde in elk woord door en Kali keek de man enkel aan. Als hij de waarheid vertelde, had Raicion haar verraden en was Saruman uit op haar uitschakeling. Een withete woede raasde door haar heen en ze balde haar handen tot vuisten.
'Waarom heb je mij niet vermoord?' vroeg ze Éomer. Deze bleef haar een antwoord schuldig. Ze stapte hem voorbij, op de vlakte af.
'Waar denk je heen te gaan?'
'Er is hier in de buurt een Tovenaar die zijn plaats terug moet leren kennen. Ik zal hem hierop wijzen.' Ze hoorde hoe de man van Rohan rechtstond en achter haar aan kwam.
'Ik wil wraak op mijn mannen. Ik wil je reisgezel zijn hoofd.'
'Maak je over hem maar geen zorgen. Hij is geen bedreiging meer.'
In de verte huilde er een roedel wolven.

Degenen die kunnen raden wat de gebeurtenis(sen) uit dit hoofdstuk betekenen voor het verloop van de originele LOTR-trilogie, krijgen een wolvenpuppy (;
Ik wil jullie ook nog eens bedanken voor het in-de-top-staan-van-Dúath afgelopen week én ik wil ook DreamerN bedanken voor de nieuwe cover van het verhaal, ik ben er serieus helemaal verliefd op (:

Reacties (6)

 • Croweater

  Oke Galadriel is hier cooler dan in de boeken en films.

  4 jaar geleden
 • Glorfindel

  Nu ik helms deep gedoemd!!!

  4 jaar geleden
 • Vega

  Dat was Galadriel!

  4 jaar geleden
 • Vega

  Ze komen niet de enten tegen en die vechten dan ook niet mee?

  4 jaar geleden
 • Schack

  Oh. Ik heb het erover dat Éomer dus niet meer kan komen om te helpen. En zonder Merry en Pippin verandert sowieso het hele verhaal. De palantir, Treebeard, Saruman...
  Meh. Ik zeg ook maar wat.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen