Foto bij O40 | Fuin


Legolas tuurde over de kantelen heen, naar het diepe zwart waar de Uruk-Hai van Saruman zich verzamelt hadden. Er waren er meer dan waar hij op gehoopt had en hun enorme aantal leek ook de Mensen om hem heen te ontmoedigen. Een man hield zijn boog niet al te stevig vast en likte aan zijn lippen terwijl zijn ogen over de donkere zee van hoofden schoten, terwijl een ander 'Waanzin. Waanzin. Waanzin' mompelde. Legolas vroeg zich af hoe Theoden dacht te winnen, met behulp van mannen die de hoop om te leven allang hadden opgegeven. De koning leek te denken dat de muren van de oude vesting sterk genoeg waren om de ergste klap op te vangen totdat Gandalf zou arriveren. Gimli ging met zijn nagel over zijn bijl toen een Uruk viel en de anderen schreeuwden en in de aanval overgingen. Legolas spande zijn boog en keek even naar de wolken, die donker over Helmsdeep heen rolden. Het was onmogelijk te bepalen hoe ver de ochtendstond nog van dit moment verwijderd was. Hij richtte zijn pijl over de dikke stenen die de kantelen vormden en waaruit heel de vesting was opgebouwd, en hem vormden tot een prachtige tombe.

Éomer wist niet wat hij moest denken van de stilzwijgende Dúnedain, die enkel knikten wanneer hij iets zei en enkel Gandalf rechtstreeks aan leken te willen spreken. Hij wist dat dit vreemde ras zich, toen het zich voor het eerst in Midden-Aarde had gevestigd, zich over heel het land hadden gespreid. Ze waren koningen onder mensen geweest en Éomer kon dat nu nog steeds zien in hun trotse houding. Degene die de leider leek te zijn en Arnubên noemde reed tussen hem en Gandalf in. Hoewel zijn aandacht elders leek te zijn, was hij in een zacht gesprek verwikkelt in een taal die Éomer niet kende. Toch boezemde deze man hem vertrouwen in, want hij had een eerlijk gezicht en leek na te denken vooraleer hij sprak. Boven hen trokken de wolken samen en gleden ze langzaam naar het punt van hun bestemming.
'We zijn er bijna', zei Gandalf, al had Éomer de rotsen reeds herkent. Hoe vaak was hij hier al niet heen gekomen? Maar nu waren de mannen om hem heen onbekenden en lagen zijn oude kameraden onder de blote hemel, als voer voor de kraaien.
'Wat is dat?' fluisterde Arnubên. Éomer en de anderen volgden zijn blik. Achter hen verscheen een donkere wolk die over de grond heen trok. Arnubên kneep zijn ogen samen. 'Het lijken wel bomen.'
'Hen zullen we voor willen blijven, mijn beste vrienden', zei Gandalf. De andere Dúnedain keken vragend naar Arnubên. Gandalf zag hun blikken. 'Dit is geen nieuwe toverij van Saruman, al is het ons misschien evenmin goed gezind. Jullie Nilûphêr heeft besloten zich bij ons te voegen.'

Helevorn sloop over de rotswand en keek naar beneden, de diepte in. In haar hand klemde ze de boodschap van haar koning stevig vast, zodat het papier kreukelde. Bij de Valar, vervloek zijn koppigheid! dacht ze toen ze het leger van de donkere Tovenaar zag. Toch was het haar taak om de zoon van Thranduil te vinden en hem zijn vaders bericht te brengen. Thranduil had immers besloten dat hij slechts naar het Oosten zou trekken zodra Legolas zelf hem dat verzocht. Helevorn keek achter zich, naar de Elfen die hij haar had toegewezen in het geval ze onderweg op gevaren zouden stuiten.
Een van hem voegde zich bij haar. 'We zijn te hoog om de prins te helpen.'
Helevorn hing haar boog over haar schouder.
'Dan zullen we moeten klimmen.'

Als jullie willen mogen jullie POV's aanvragen voor de volgende hoofdstukken (;

Reacties (3)

 • Glorfindel

  Jééj! vergeven zolang er maar een hoofdstukje komt. En ik deel Ymir's mening

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Je weet wel wat voor povs ik wil. Leuk hoofdstukje, op naar meer!

  4 jaar geleden
 • Schack

  Helevorn! Oh Valar, dit is waar ik doodga, hè? Tenslotte pas ik niet echt in het verhaal, dus moet ik dood. Jij moet ophouden met GOT kijken. Je hebt de moordzuchtige neigingen van George overgenomen.
  Helevorn is by far mijn favoriete personage in je story. Ik heb echt geen idee hoe dat komt.:Y)
  Hmmm... Aya-pov. Misschien ook weer een Legolas-pov? Ik vond deze wel leuk. Het is sowieso fijn om weer wat Dúath te lezen. :')

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen