Foto bij Ehriänae • 006

Het lag niet in Ehriänaes aard om eindeloos te ijsberen, maar dat was wel hetgene dat ze sinds het vertrek van haar dochter deed. Ze kon niet zeggen dat Imladris haar gelukkig maakte, maar een stel schreeuwerige, ongemanierde dwergen vergezellen zou dat evenmin doen.
Toch was het vreemd dat Azra een visioen had gekregen, want dat was nooit eerder gebeurd. Het zou ofwel daadwerkelijk wat betekenen en een teken van de Valar zijn dat ze dit pad moest bewandelen, ofwel hield Azra haar voor de gek en wilde ze gewoon graag Imladris verlaten.
Hoewel ze het liefst in dat laatste wilde geloven, kon ze zich dat niet voorstellen. Een valse voorspelling zou immers nergens toe leiden, behalve naar haar eigen dood en Ehriänae wist dat haar dochter teveel van het leven hield om dat risico te nemen.
Ze bleef voor het raam stilstaan en sloeg de luiken open. Hoewel haar woning zich niet aan het plein bevond, keek ze er wel op uit. Ze zag de dwergen een eind verderop in het gras zitten, samen met haar dochter. Ze waren te ver weg om gezichten te kunnen onderscheiden en ze vroeg zich af of haar zielsverwant daarbij zou zitten. Alleen het idee deed haar al smalend het hoofd schudden.
Haar levenspartner kon geen dwerg of hobbit zijn. Azra mocht fantaseren wat ze wilde, maar een man die amper tot haar middel kwam, kon nooit degene zijn die de Valar voor haar hadden uitgekozen. Als een ware zielsverwant tenminste bestond en de hare haar niet gewoonweg had bedrogen. Ze had immers altijd geloofd dat Endírin de ware voor haar was, totdat hij dat met een vloek hadden moeten bevestigen. Zodra hij dat met een bibberende stem had verteld, had ze hem verlaten, ervan overtuigd dat een ware zielsverwant de ander niet met magie bij zich hoefde te houden. Het had haar kijk op de liefde veranderd, want blijkbaar was het net zo vergankelijk als het leven van een mens. Ze wist niet eens of ze nog in het bestaan van een zielsverwant geloofde, maar ze had geen keuze. Als ze hem niet vond, zou Azra nooit volwassen worden en daar was haar dochter haar veel te dierbaar voor.

Ehriänae was zo diep in gedachten verzonken dat ze opschrok toen de deur werd opengesmeten. Ze staarde nog even naar het plein alvorens ze zich omdraaide, maar ze zag dat de dwergen en Azra verdwenen waren, waardoor ze wel kon raden wie er nu achter haar stond.
‘Mam,’ klonk Azra’s dwingende stem. ‘Je moet nu beslissen! De dwergen staan op het punt om te vertrekken.’
Ze verbeet een zucht en nam het levendige gezicht van haar dochter in zich op. Een rilling kroop langs haar ruggengraat toen ze besefte dat die levendigheid zou verdwijnen als zij de verkeerde keuze maakte.
‘Pak je spullen.’
Ehriänae wachtte niet op reactie, maar begaf zich naar het koninklijk paleis. Ze was niet van plan om zich als een dolle avonturier bij de dwergen aan te sluiten.
‘Breng me naar heer Elrond,’ droeg ze een van de wachten op.
Hij knikte haastig en bracht haar naar boven toe, naar een patio die uitzicht had op het vallende water.
‘Vrouwe Ehriänae,’ sprak Saruman verbaasd. ‘Mijn excuses dat we niet hebben gewacht met onze bespreking, we wisten niet dat u het wilde bijwonen. Misschien kunt u Mithrandir erop wijzen dat de tijd tussen de hobbits en dwergen hem niet bepaald goed heeft gedaan. Zijn ideeën zijn dwaas.’
‘Misschien,’ antwoordde ze kort. ‘Ik wil er persoonlijk op toezien dat de dwergen in Erebor geraken. Ik wil met hen meereizen.’
De vier oudsten keken haar verbijsterd aan, maar Ehriänae verblikte of verbloosde niet. ‘Mijn pad is verweven met die van hen, hoe zeer mij dat ook ontstemt.’
Een van de wachters verscheen en keek hen met grote ogen aan. ‘De dwergen. Ze zijn vertrokken.’
Ehriänae slaakte een zucht. ‘En schijnbaar moet ik me nog haasten ook.’

Reacties (3)

 • Jarnsida

  Azra, Azra, Azra toch...
  Wat zal er gebeuren als Ehriänae achter je je gelogen, maar hopelijk zo correcte, leugen komt?
  Maar ik zou hetzelfde gedaan hebben. Wie zou er nou niet op avontuur willen gaan met een stel ongemanierde (in sommige culturen juist gemanierd) en gezellige dwergen + hobbit + een zo nu en dan aanwezige tovenaar? Ik zou wel degelijk het gezelschap van het hierboven genoemde gezelschap verkiezen boven dat van elfen (hoe knap ze ook mogen zijn, dwergen zijn toch gezelliger:)) Dus ja, ik zou hetzelfde gedaan hebben

  6 jaar geleden
 • Gisborne

  Haha, aan de ene kant vind ik dat Azra goed gehandeld heeft, aangezien de rest van haar lezen in Rivendell zitten niet echt geweldig is, maar aan de andere kant vind ik het toch wel een beetje slecht dat ze gelogen heeft =P
  En dat Saruman dacht dat ze de bespreking bij wilde wonen, lolxD
  Snel verder! <33333333

  6 jaar geleden
 • Rhovaneth

  Leuk stukje! Snel verder?(flower)(H)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen