Foto bij Sleepless nights

Ane Brun - Halo ft. Linnea Olsson (^die foto^wauw^stel je voor^harry^)

Voor een laatste keer zijn lippen op mijn wang, zijn neus die er ook tegen drukte en een diepe zucht die erdoor tegen mijn gezicht aanblies. Harry was zo dichtbij en deed mijn mond droog aan doen voelen. Erg vond ik het niet.
Hij legde zijn grote handen op mijn heupen, voordat hij me omdraaide en ik op mijn rug kwam te liggen. Met bonkend hart keek ik toe hoe Harry’s ogen over mijn lichaam dwaalden, terwijl hij al half boven me hing en zijn lange haar rommelig achter zijn oren was gestopt. Zijn ogen verwijdden zich een beetje, net zoals zijn lippen van elkaar, voordat zijn blik de mijne ontmoette en hij glimlachte. Hij boog voorover en kuste me zacht op mijn mond. Terwijl hij op zijn ene elleboog naast mijn lichaam leunde, gebruikte hij de andere om met zijn hand over mijn haar te strijken. Terwijl ik mijn ogen gesloten had voelde ik af en toe zijn vingertoppen in mijn gezicht, en ook al wist ik dat het eraan kon komen – ik schrok elke keer weer een beetje.
Toen liet Harry zich weer zakken, zijn mond nog steeds tegen de mijne gedrukt. Nu lag hij echter niet alleen maar met zijn onderlichaam tussen mijn benen. Ik ademde iets sneller toen ik zijn blote borst op de mijne voelde.
Borst tegen borst. Bloot tegen bloot.
Normaal zou die druk veel pijn doen, maar nu hield hij zijn beide ellebogen naast me zodat hij nog wel een eigen deel van zijn gewicht kon ondersteunen. Ik glimlachte tegen zijn lippen aan en liet mijn handen over zijn rug dwalen.
Deze vielen echter weg toen Harry weer half overeind kwam en met zijn rechterhand over mijn buik naar beneden dwaalden. Hij hield mijn blik echter fronsend vast, alsof hij ten alle tijden wilde weten hoe ik me voelde. Vooral nu.
In een opwelling greep ik zijn linker bovenarm met een hand beet. De zijne bleef op mijn buik hangen, bezorgd. Toen boog hij voorover en kuste me weer.
‘Als je... als je niet meer wilt, dan mag dat... dan begrijp ik dat...’ murmelde hij. Ik pakte zijn gezicht beet en trok me los om hem aan te kijken.
Met redelijke wijde ogen, zonder deze van de mijne af te trekken, en met een open mond, liet hij me zijn hand naar beneden leiden. Pas toen ik voelde hoe zijn vingertoppen mijn slipje bereikten, liet ik zijn pols los.
Even bleef hij hangen. Toen haakten hij zijn lange vingers voorzichtig in mijn slipje, en het moment toen hij deze langzaam naar beneden trok, legde ik mijn hoofd terug in het kussen en sloot ik mijn ogen. Nee, ik was niet per se bang, want ik bedoel, het was Harry waar ik nu mee lag, maar wel nerveus. Ik denk niet dat ik zijn gezicht zou willen zien op het moment dat ik écht volledig naakt en kwetsbaar was.
Niet dat ik daar veel aan had. Want toen ik het slipje van mijn voeten voelde vallen, en vervolgens Harry’s vingers die via mijn benen weer een pad omhoog gingen, hoorde ik hem zachtjes tegen zichzelf sputteren.
H-holy, shit.’
Een glimlach brak door op mijn gezicht en toen ik Harry zacht, maar betrapt hoorde lachen, wist ik dat hij mijn gezicht had gezien. Én dat ik hem had gehoord.
Ik tuitte mijn lippen toen Harry er voor een mini-seconde zijn mond opdrukte. Toen vertrok hij weer, maar niet helemaal, want zijn lippen werden toen net onder mijn navel gedrukt, en ik sudderde even. In plaats van naar beneden ging hij met zijn hoofd naar boven, weer een pad met zijn lippen makend, een rondje om mijn navel en toen omhoog, tussen mijn borsten en eindigend bij mijn linker sleutelbeen. Ik ademde snel.
Vooral toen ik zijn hand bij mijn heup voelde.
‘Abs.’
‘Hm.’
‘Open je ogen.’ Zijn stem was dichtbij. Ik opende mijn ogen en ontmoette die van Harry.
‘Ik wil dat je zegt wanneer ik moet stoppen. Als je dat wilt.’
Ik schudde mijn hoofd vertederd terwijl ik een hand op zijn wang legde en met een duim over zijn stoppels ging. ‘Harry. Ik heb jóú nu steeds aan moeten moedigen, hoor.’
Mijn duim bleef hangen en ik fronste.
‘Als jij dit ook wilt, tenminste.’
Harry merkte mijn ongemak op en zijn ogen verwijdden zich. ‘Abs, natuurlijk wil ik dit. Vooral nadat je zei dat je... tja...’
‘... het al een lange, lange tijd niet meer gedaan had?’ maakte ik glimlachend zijn zin af. Harry keek me aan en knikte toen.
‘Ik wil dit ook graag omdat ik je fijn wil doen voelen.’
Er was waarschijnlijk een reden waarom ik het totaal niet erg vond om hier, volledig naakt, te praten over het feit dat ik al een aantal jaren op ‘non-actief’ met mannen had gestaan. Misschien omdat het praten juist met Harry was. Ook al lag ik hier op mijn kwetsbaarst – zo voelde ik me niet. Het was Harry.
Ik legde mijn hand in zijn nek en trok zijn hoofd naar me toe om een klein kusje op zijn mond te drukken. Hij bleef echter hangen, zelfs toen mijn hand al uit zijn nek was gegleden. Zijn gezicht bleef nog met maar enkele centimeters boven de mijne. Ik vlocht mijn vingers in zijn lange haar, mijn ogen op zijn wijde, doordringende gericht, op het moment dat zijn hand tussen mijn benen ging.
Meteen hapte ik naar adem en sloot ik mijn ogen. Harry stopte meteen. Ik fronste en trok zacht aan zijn haar.
Zijn lippen vonden een weg naar mijn schouder, vanaf mijn lippen, via mijn wang, kaak, nek, schouder, terwijl zijn lange vingers doorgingen. Ik ademde snel en schokkerig en sloeg mijn armen om zijn nek.
Zijn lippen verplaatsten zich weer, nu weer naar de zachte bleke huid, en hij kuste ze zacht.

Ik was klaarwakker. Hij niet. Terwijl ik op mijn zij lag, met mijn handen onder mijn hoofd op het kussen, lag hij op zijn buik, zijn gezicht naar me toe en zijn ogen al een tijdje gesloten. Zijn mond, echter, was open. Ik keek vertederd toe.
Terwijl ik daar zo naast hem in het bed lag, nu onder de dekens in plaats van erboven, keek ik naar zijn gezicht, met zijn haar wat nu nog wilder zat dan eerst, en zijn licht opgezwollen lippen. Zijn blote schouders die een klein stukje boven de deken uitstaken, terwijl de rest van zijn lichaam veilig en warm verborgen was.
Ik keek weer naar zijn gezicht en vroeg mezelf af of het echt gebeurd was. Natuurlijk was het zo, dat wist ik ook wel, maar het voelde niet zo. Het was eerst zo lang geleden geweest. En nu, na al die jaren... Ik herinnerde me dit soort momenten, maar tegelijkertijd leek alles ook zo nieuw. Alsof ik er weer aan moest wennen.
Ook al had hij het nooit gevraagd – ik wilde wel iets terugdoen. Ooit. Snel genoeg. Als ik het zelf ook weer aandurfde.
Met een hand reikte ik stilletjes naar zijn gezicht en veegde ik voorzichtig een plukje donker haar weg. Ik zag hem even fronsen, zijn ogen die onder zijn oogleden bewogen, voordat hij deze moeizaam opendeed. Het was één uur ’s nachts. Ik glimlachte naar hem.
‘Abs, waarom ben je nog wakker? K-kan je niet slapen?’ vroeg hij schor terwijl hij met een hand in zijn ogen wreef. Het was zo schattig dat ik een geluidje wilde maken. In plaats daarvan schudde ik alleen mijn hoofd.
Met zijn ogen nog steeds dicht reikte hij met diezelfde hand naar me, en ik schoof dichterbij. Toen zijn vingers mijn zij aanraakten, legde hij zijn hand eromheen en trok me helemaal naar zich toe. Tenminste, hij bleef op zijn buik liggen, en ik op mijn zij.
Het enige wat we deden was naast elkaar liggen. Nog niet eens tegen elkaar, maar hij had zijn arm wel lui over me heen liggen. Zijn duim streek af en toe liefkozend over de huid van mijn onderrug.
Het moment dat ik in slaap viel was hetzelfde moment dat zijn duim stopte met zijn bewegingen.

Die nacht duurde in ieder geval niet lang. Ik had het gevoel nog geen uur te hebben geslapen toen ik vanuit de gang een zacht gejammer hoorde. Te horen aan het lange zuchten en kreunen naast me, wist ik dat Harry er ook wakker van was geworden.
‘Ga jij hem halen?’ klonk zijn stem schor en stilletjes vanonder de deken. Het enige wat ik door mijn vermoeide ogen kon zien was zijn haar die eronderuit stak.. Ik glimlachte en fluisterde: ‘Natuurlijk.’ Ik kwam overeind, boog me nog over Harry’s lichaam heen en drukte een kus op zijn kruin, voordat ik het bed uitstapte.
Charlie vond ik in de gang. Hij had zijn duim in zijn mond en trok een moeilijk gezicht. Zacht sussend hurkte ik door mijn knieën en nam ik hem in mijn armen.
‘Schatje toch... heb je eng gedroomd?’ fluisterde ik lief tegen zijn haar terwijl ik hem zacht heen en weer wiegde. Charlie knikte stilletjes en vleide zich dichter tegen me aan.
‘Waar ging het over, lieverd?’ vroeg ik, maar het enige wat Charlie deed was zijn hoofd schudden. O.
‘Wil je bij mama en papa slapen?’
Stilte.
‘Of iets drinken?’
Charlie knikte. Ik tilde hem op, zette hem op mijn heup en maakte mijn weg naar beneden door het donkere, grote huis.
Ik deed het licht aan in de keuken – knipperde wild met mijn tranende ogen – en zette Charlie op het kookeiland. Vervolgens pakte ik een mok en schonk deze voor een paar centimeter hoog vol met melk. Deze verwarmde ik toen ik de magnetron.
‘Hier, schatje,’ zei ik toen we op de bank waren gaan zitten en Charlie tegen me aankroop. ‘Pas op, het is heet.’ Ik bleef de mok met een hand vasthouden en hielp Charlie met drinken. Ik hoopte dat hij niet naar de WC hoefde vannacht, of nog erger, in zijn broek zou plassen. Nóg erger, als hij bij ons lag.
Toen Charlie het op had zette ik het op de salontafel, zakte terug in de bank en sloeg mijn armen om mijn zoontje heen. Ik hoorde hem een klein zuchtje slaken.

‘Abs... Abs?’
Ik fronste, met een schok uit mijn droomloze en korte slaap gewekt. Ik kreunde zacht en wreef in mijn ogen.
‘Abs.’
Moeizaam opende ik ze en het eerste wat ik zag was Harry die geamuseerd op me neer keek. Of eerder gezegd: óns.
Ik keek omlaag en zag diep slapende Charlie tegen me aanliggen. Toen pas realiseerde ik me dat we op de bank lagen.
‘O.’
Harry glimlachte. Toen pas zag ik dat hij alleen een pyjamabroek aanhad. Een shirt droeg hij niet. Ik moest een brede glimlach onderdrukken.
Was het raar dat ik bij het zien van mooie jongens altijd spontaan moest glimlachen? Vooral als het Harry betrof? Geen idee.
‘Het is halfvier. Ik werd wakker en je was er niet,’ fluisterde Harry. Ik keek naar hem op. ‘Dan maken we maar dat we in bed komen.’
Harry knikte, zei: ‘Kom’, en tilde Charlie voorzichtig van de bank. Ik volgde ze naar boven.
Eenmaal daar wilde Harry met Charlie in zijn armen zijn eigen slaapkamer inlopen, maar ik hield hem tegen en fluisterde: ‘Laat hem maar bij ons slapen. Het bed is toch groot genoeg.’ Harry knikte en wilde onze slaapkamer inlopen, toen hij in de deuropening plotseling bleef staan. Fronsend keek ik naar zijn contouren in de donkere ruimte.
Toen draaide hij zich plotseling om, boog zich naar me toe en kuste me zacht. Na een paar seconden trok hij zich terug, knipoogde naar me en liep toen de kamer in. Ietwat verbouwereerd volgde ik hem.
Ik zag hem Charlie voorzichtig in het midden van het bed liggen. Kroop vervolgens aan mijn kant ernaast, met Harry die aan de andere kant hetzelfde deed.
We lagen weer op onze zij met onze gezichten naar elkaar, maar nu alleen met een slapend jongetje ertussen. Die draaide zich op zijn buikje en stopte zijn duim in zijn mond. Ik keek er glimlachend naar.
Ik keek op toen ik Harry’s hand op mijn arm voelde. Hij streek met zijn duim zacht over mijn huid. Ik ontmoette zijn glanzende ogen. Het was ook het enige wat ik duidelijk zag in de donkere kamer. En voor de rest alleen zijn contouren.
Ik glimlachte waterig en legde mijn hand op de zijne. Hij spreidde zijn lange vingers en verstrengelde ze licht met de mijne.
Ik zuchtte, geen vermoeide zucht maar wel een ontspannen zucht, en kroop wat dichter naar Charlie toe. Ik drukte nog zacht een kus op zijn kruin, legde mijn hoofd terug in het kussen en sloot mijn ogen. Harry’s hand had ik nog steeds vast.
Het was toen ik Harry’s lippen even op mijn voorhoofd voelde, ik een ander gevoel over me heen kreeg. Ik knipperde hevig met mijn brandende ogen.
Het was de eerste keer dat ik echt voelde alsof we een gezin waren. En, ja, dat deed veel met me.
Veel tijd om erover na te denken had ik niet, want met alleen nog een laatst, zacht kneepje van Harry in mijn hand, viel ik in slaap.


sorry dat 'ie (voor mijn doen) zo kort is! ik heb alleen dus iets minder tijd deze weken haha maar wilde jullie alsnog iets geven... (-:

Reacties (8)

 • ZenMilk

  Goals

  4 jaar geleden
 • AngelicPower

  snel verder!!(flower)

  4 jaar geleden
 • batbucks

  Ahhhh dit verhaal... GEEN WOORDEN VOOR

  4 jaar geleden
 • Incalescent

  Ahh dit stukje is (zoals gewoonlijk) weer geweldig goed geschreven! Ik kon het niet laten om breed te glimlachen toen ik las dat ze met z'n drieën in het grote bed gingen liggen. Zo hoop ik ook ooit met mijn zoon/dochter en toekomstige man te liggen en me de gelukkigste vrouw van de hele wereld voelen.
  Maar goed, ik stop maar weer want dat duurt nog wel even en ik wil mezelf niet pijnigen.

  Trouwens, het is alles behalve kort hoor:)
  Zeker vergeleken bij verhalen die uit dit ene hoofdstukje van jou vier of zelfs meer hoofdstukjes halen.

  Snel verder! x

  4 jaar geleden
 • cloudydays

  Zooo schattig!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen