Foto bij 002 • Jamie

Jamie trok zich terug in een hoekje, terwijl anderen de orks verjaagden of met hun zwaard of pijlen doorkliefden. Thorin week geen moment van haar zijde. Eigenlijk wilde ze naar de andere hoek van de kamer, daar ze zich nu naast de deur bevond waardoor Araevin naar buiten was geglipt. Ze was doodsbang dat hij ieder moment kon terugkeren. Thorin blokkeerde echter haar weg.
Jamie had de afgelopen tijd zo vaak op het randje van de dood gebalanceerd dat ze het niet al te nauw nam met deze schijnbare werkelijkheid. Ze was wel vaker teruggekeerd naar Nederland, om vervolgens ruw weer door Araevin te worden onthaald. Hij was het enige dat echt aanvoelde in deze situatie en het feit dat ze nu niet wist waar hij was, maakte dat ze zich doodsbang voelde, ondanks het feit dat er zoveel mannen om haar heen waren die haar konden beschermen. Ze betwijfelde hun echtheid. Ze zouden vast in de lucht oplossen wanneer die griezel zijn gezicht weer liet zien.

‘Jamie.’
Iemand schudde zachtjes aan haar schouder. Angstig keek ze op. Het leek alsof er een gat in haar geheugen was. Wat deed ze hier? Hoe was ze hier gekomen?
‘Ben je in orde?’
Hij legde een hand tegen haar wang. Ze kromp in elkaar, maar hij haalde zijn vingers niet weg. Zijn ogen lieten een ongekende tederheid zien.
‘Thorin…’ fluisterde ze. Na het uitspreken van die naam brak ze. De tranen gleden over haar wangen en hij sloeg zijn armen om haar heen. Het ontging haar volledig dat hij niet langer een dwerg was, maar even groot was als een normale man.
Jamie kon geen woorden vinden. Ze had niet verwacht dat ze Thorin of een van de anderen ooit nog zou terugzien. Ze had gedacht dat ze zou sterven en dat hij daarna hetzelfde lot zou ondergaan.
‘Laat haar even zitten,’ sprak Elrond.
Jamie keek schichtig opzij, maar schuwde zijn ogen.
Nooit zal je mijn broer weer in de ogen kunnen kijken, omdat je mij erin zult zien.
Ze verstijfde toen de stem weer in haar hoofd spookte. Hij was er, ook hier. Hij zou nooit meer weggaan. Ze zakte pardoes door haar benen en Thorin kon haar ternauwernood op de been houden. Ze voelde dat hij haar optilde en naar het bed bracht, maar zijn aanrakingen leken gloeiendhete kolen en ze probeerde hem van zich af te trappen.
Hij gromde toen ze hem een klap teken zijn kaak gaf, maar liet haar pas los toen ze op het matras zat. Jamie kroop direct zoveel mogelijk naar achteren toe, totdat ze met haar rug tegen de muur aan kwam. Ze zei geen woord en staarde naar haar knieën om de blikken van de anderen te kunnen ontwijken. Haar keel was opgezet en haar ogen zinderden, maar ze durfde haar verdriet niet opnieuw te laten gaan, bang dat het iemands woede zou aanwakkeren.

Jamie mengde zich niet in het gesprek, maar ze luisterde wel. Dwalin was de eerste die om een verklaring van de gebeurtenissen vroeg en het was uiteindelijk Elrond die een antwoord gaf.
‘Jamie is gestorven in Midden Aarde.’ Zijn stem klonk weifelachtig, alsof hij ook maar wat zei. ‘De magie die haar naar onze wereld heeft gebracht, was ten einde en ze keerde terug naar de plaats waar alles begon. Is dat waar, Zara?’
Jamie hoorde voetstappen en ze keek aarzelend omhoog. Zara liep naar het raam toe en keek naar buiten.
‘Ja, dit is mijn oude kamer.’
‘Jamies magie – en misschien ook die van Zara – heeft ons, toen wij stierven, meegenomen.’
‘Dus we zitten hier vast?’ vroeg Thranduil ontsteld.
Het was duidelijk dat hij het hier maar niets vond, nu er geen troon en eland op hem stonden te wachten en hij niet langer op zijn wenken werd bediend.
‘Voorlopig wel,’ mompelde Elrond. Hij keek om zich heen. ‘Want zo te zien, zijn we nu allemaal mensen geworden.’
Jamies mond zakte iets open toen ze zag dat hij gelijk had. De dwergen en Bilbo waren bijna dubbel zo lang, terwijl de puntige oren van de elfen waren verdwenen.
‘Je hebt geen magie meer,’ mompelde Jamie.
God, hoe moesten ze zich dan ooit staande houden tegen Araevin?
‘Rustig maar, Jamie,’ zei Elrond en hij glimlachte vriendelijk toen hij blijkbaar merkte dat ze in paniek begon te raken. ‘Dat geldt ook voor mijn broer.’
Zijn broer…
Jamie wendde haar blik weer naar haar knieën en wenste dat hij dat woord nooit meer zou gebruiken.

Reacties (7)

 • Vibes

  Oké dus om terug te komen moet je gewoon nog een keer sterven, maar laten we dat eerst even uittesten en ik suggereer dat we met Araevin beginnen.

  6 jaar geleden
 • Grindelwald

  Dit is zooooo cool! ^^

  6 jaar geleden
 • QueenOfEmerald

  Dat moet heel vreemd zijn voor een dwerg of hobbit om mensengrootte te hebben, je ziet alles ineens van een (veel) hoger punt
  Kan het zijn dat het nu in Nederland is alsof Jamie en Zara er nooit geweest zijn?, dat lijkt mogelijk, vind ik:)

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  Hahaha ze zijn langer? Awesome! Thranduil zal nog wel het meest moeten wennen, neem ik aan

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Leuk! Dus eigenlijk zijn ze dood in Middle-Earth en daarom zijn ze naar Nederland geteleporteerd en daar leven ze weer(hoera)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen