'Hoi lieverd. Kom binnen' ik wordt begroet met een kus op de wang en stap naar binnen. Ik begroet Ton met een kus op de wang en ga op de bank zitten. 'Wil je wat drinken?' Vraagt Nellie meteen. 'Een lekker warm kopje thee' zeg ik en ze knikt. 'Ton doe jij even open' hoor ik Nellie vanuit de keuken roepen als de bel is gegaan. 'Ik ga wel' zeg ik en sta op. Ik open de deur en zie Joan ervoor staan. 'Hey' zeg ik verbaasd. 'Hi, Nellie had mij ook gebeld' 'gezellig. Kom erin' zeg ik en geef haar drie kussen op de wang. Als we de woonkamer inkomen staan er vier koppen thee op tafel. 'Ja ik dacht dat jij ook wel wou Joan' zegt Nellie die de keuken uitkomt met een bord met koekjes. 'Lekker, dankjewel' zegt Joan. 'Dus hij is weer weg?' Vraagt Ton. 'Ja, ze zijn vanochtend vertrokken richting Qatar. Ik heb geen idee of ze er al zijn' zeg ik met een lachje. 'Hoelang is hij weg?' Vraagt Joan terwijl ze haar kop thee pakt. 'Een weekje maar. De tijd is zo om' zeg ik en pak ook mijn kop thee.

Als Nellie naar de keuken loopt volg ik haar. 'Kan ik het Joan vertellen denk je?' Vraag ik aan haar. Ze draait zich naar me om. 'Natuurlijk kan dat. Jullie zijn vriendinnen' zegt ze. 'Ja ik weet het' en ik glimlach even. 'Wat is er aan de hand?' Vraagt ze. Ik kijk haar vragend aan. 'Ik zie dat er wat is' 'we hebben gister ruzie gehad' zeg ik en ga op een stoel zitten. 'Waarover?' Vraagt Nellie en leunt tegen het aanrecht aan. 'We kwamen terug van de gynaecoloog. Hij werd gebeld door een meisje, bleek gewoon een stagiaire te zijn. Ik vond het niet leuk, en thuis hadden we het er nog over. Toen ben ik zo stom geweest. Hij zei dat ie nooit vreemd zou gaan. Toen heb ik me ex erbij gehaald. Toen werd hij boos. En ik op hem en toen ben ik weggelopen. Maar we hebben het weer goed gemaakt. Maar ik weet niet. Ik voel me er niet goed bij. En al helemaal niet omdat at meisje nu mee is. Je had haar naar me moeten zien kijken Nellie. Gewoon eng' leg ik uit. 'Ik snap vest dat het niet leuk is dat een ander meisje hem belt. Maar hij weet wat er in je vorige relatie is gebeurd toch? Dan zou hij het ook moeten snappen dat je zo reageert. Maar geloof me, Jasper gaat niet vreemd. Hij houdt van je' zegt ze. 'Ik weet het. En het is stom om te zeggen. Maar hij is vreemdgegaan. Met mij' 'ja, maar dat is wel anders. Daar is een echte relatie uit ontstaan. En Joan heeft dat geaccepteerd. Daar moet je niet meer aan denken. Kom dan gaan we weer terug. Het.komt allemaal goed' zegt ze en knijpt even zacht in mijn schouder. 'Ik weet het' zeg ik en loop achter haar aan de woonkamer weer in. Uit me tas pak ik een envelop en geef hem aan Joan. Ze kijkt me verbaasd aan. 'Open nou maar' zeg ik lachend. Ze opent hem en kijkt me meteen met grote ogen aan. 'Je bent zwanger?' Vraagt ze. En ik knik 'hoelang al?' 'Nu zo'n acht weken. Deze zijn eergister gemaakt' 'wat ontzettend leuk. Gefeliciteerd' zegt ze en geeft me een knuffel. Ze kijkt de echo's en geeft ze daarna door aan Nellie en Ton. Ze kijken er met een grote lach op hun gezicht naar. Als hun ze ook hebben bekeken doe ik ze terug in mijn tas.

'Het was heerlijk Nellie' zeg ik als de borden van tafel zijn. 'Zeker wel' stemt Joan in. In de woonkamer hoor ik me telefoon afgaan. 'Pak hem maar. Misschien is het Jasper wel' zegt Nellie. Ik knik en loop naar de woonkamer. En inderdaad ik zie Jasper zijn naam op het scherm staan. 'Hey schat' neem ik op. 'Hey lieverd. We zijn er hoor' zegt hij. 'Dat is mooi. Hoelaat is het daar nu?' 'Twee uur later als bij jullie. Dus als het goed is is het nu half zes bij jullie' zegt hij en ik werp even gauw een blik op de klok. 'Dat klopt. Ik ben bij je ouders. Ze hadden me uitgenodigd voor het eten. Joan is er ook' 'echt? wat gezellig, mag ik m'n moeder zo even van je' 'ja, is ook erg gezellig. Ik zal haar even geven' ik loop de keuken in. 'Nellie. Jasper voor je' zeg ik en geef haar mijn mobiel. Terwijl hun aan het kletsen zijn praat ik met Joan en Ton wat over verschillende dingetjes. 'Als jullie hulp nodig hebben voor de babykamer. Dan moet je bellen hoor' zegt Ton. 'Dat zullen we doen. Als we weten dat alles goed gaat. Dan gaan we eraan beginnen' zeg ik. 'Je moet er inderdaad ook niet te snel mee beginnen' zegt Joan en ik knik. 'Doei schat' zegt Nellie en ze geeft de telefoon aan mij, ik kijk op het scherm en zie dat er al is opgehangen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen