'Hi' zeg ik als de deur opengaat. 'Hoi' zegt Jasper terug. Hij gaat aan de kant zodat ik de kamer in kan stappen. Ik hang me jas aan de kapstok en mijn schoenen leg ik eronder. Als ik me omdraai zit Jasper op de leuning van de bank en kijkt me aan. Ik ga op de stoel zitten die er tegenover staat en kijk naar mijn handen. Het is even stil. 'Ga je nog wat zeggen?' Vraagt Jasper. De manier hoe hij het zegt laat me even rillen. Ik open mijn mond maar er komt geen geluid uit. 'Als je niks gaat zeggen mag je van mij ook wel weer gaan hoor' zegt Jasper, hij staat op en loopt naar de deur. 'Jasper. Ik, het spijt me oke' zeg ik en sta op. 'Wat?' 'Alles. Dat ik je kind ben verloren. Dat ik die Maaike niet vertrouw. Alles oke' zeg ik. Hij kijkt me aan maar doet niks. 'Oke, ik snap het, dat je boos op me bent. Maar zeg alsjeblieft wat?' 'Waarom vertrouw je Maaike niet?' 'Ze is zo. Ik weet niet, ik denk dat ze je leuk vind. Ze keek hartstikke jaloers naar ons toen op schiphol' leg ik uit. 'Oke' is het enige wat hij antwoord. 'Oke? Dat is het enige wat je kan zeggen. Oke? Jezus Jasper. Ik snap dat je boos bent, maar laat dat dan ook merken in plaats van alleen oke te zeggen' roep ik naar hem. Hij kijkt me aan en zucht dan even.

'Dus je wilt dat ik laat zien dat ik boos ben?' Vraagt hij en ik knik. 'Oke, ja, ik ben boos. Je bent godverdomme mijn kind verloren. Dit is mijn tweede al die ik verlies. En ja ik heb het met Maaike gedaan, maar ik was dronken, ik drink nooit, maar na dat kut telefoontje van jou heb ik het op een drinken gezet. En Maaike was daar op het goede moment' er staan tranen in mijn ogen nadat hij dit gezegd heeft. 'Je houd mij verantwoordelijk voor het verliezen van ons kind?' Vraag ik met een trillerige stem. 'Ja' zegt hij bot. 'Klootzak' zeg ik en begin mijn spullen te pakken. De woede komt ondertussen steeds meer naar boven en als ik alles in mijn tas heb gepropt gooi ik hem naar de deur. 'Jij ongelooflijke klootzak. Wat denk je wel niet? Dat ik expres ons kindje ben verloren hu? Ik heb godverdomme de ergste nacht van me leven meegemaakt. En terwijl ik thuis zit na een miskraam, ga jij aan de drank en neuk je een ander. Jezus Jasper. Ik wist niet dat je zo ongevoelig kon zijn' roep ik uit en voor ik het weet heb ik hem geslagen en ik heb er geen eens spijt van. Ik doe me schoenen en jas aan. Pak me tas van de grond en gooi de deur hard achter me dicht waarna ik als een klein kind begin te huilen.

Ik loop het hotel uit en begin aan de toch naar Ayla en Daley hun huis. Als ik na bijna twintig minuten lopen aankom druk ik op de bel. Ayla doet open en kijkt van mij naar me tas en weer terug. 'Nee he?' Vraagt ze meteen, ik knik en begin daarna weer te huilen. Ze neemt me mee naar binnen waar Daley nu ook op de bank zit. Hij staat op en komt naar me toe. 'Ze heeft het me verteld. Het spijt me zo voor je Britt' zegt hij en slaat zijn armen om me heen. Ik begin nog wat harder te huilen en Daley pakt me stevig vast. Na een aantal minuten ben ik weer rustig en ga ik naast Daley op de bank zitten. 'Wat is er net gebeurd?' Vraagt Ayla die een doos tissues voor me op tafel zet. 'Hij houdt mij verantwoordelijk voor de miskraam. We hebben ontzettende ruzie gehad. En weetje wat hij gedaan heeft?' Vraag ik terwijl er weer tranen in me ogen komen. Ze kijken me beide vragend aan. 'Hij heeft met Maaike liggen neuken' zeg ik en pak een tissue uit de doos om mijn tranen weg te vegen. Daley staat op, 'hoe durft hij. Ik ga meteen naar hem toe' hij trekt zijn schoenen aan en voor ik iets kan zeggen is hij al vertrokken. 'Wil je alsjeblieft mee naar Robin?' Vraag ik en Ayla knikt. Ze schrijft nog snel een briefje voor Daley en dan stappen we in de auto richting Robin en Bouchra.

'Britt. Wat is er?' Vraagt Robin meteen als hij me ziet. Ik zal er wel niet uit zien met rood doorlopen ogen en rode wangen. We lopen naar binnen en als Bouchra me ziet schrikt ze even. 'Wat is er?' Vraagt ze. Ik ga zitten en zucht even. 'Ik heb een miskraam gehad' zeg ik. 'Je wat? Niet?' Vraagt Robin. Ik knik en voor ik het weet heeft hij me in een knuffel getrokken. Bouchra zit naast me en wrijft over mijn rug. 'En ik heb ruzie met Jasper' zeg ik. Robin laat me los maar laat een arm om mijn schouder rusten. 'Hoezo?' Ik leg alles uit. Van het moment op schiphol tot het telefoontje en de rest van de ruzie. 'En toen heeft hij haar dus liggen neuken' eindig ik mijn verhaal. 'Wat een klootzak' zegt Bouchra. 'Maar Jasper drinkt nooit' zegt Robin en kijkt me aan. 'Nu wel zei hij, omdat hij dat kut telefoontje van mij kreeg' 'ik wil hem zo graag slaan' zeg Ayla en Bouchra stemt daarmee in. Ze beginnen met zijn drieën wat te kletsen en ik kijk naar mijn handen, en hoe meer ik aan Jasper denk hoe sneller de tranen in mijn ogen komen te staan. Ik heb me nog nooit zo kut gevoeld. 'Britt?' Hoor ik en kijk op. 'Lieverd toch' zegt Ayla. 'Waarom doet hij zo? Hij snapt toch ook wel dat ik niet expres voor een miskraam heb gezorgd. Ik wou net zo graag als hem een kindje' ik weet het niet meer en begin alweer te huilen terwijl mijn twee beste vrienden me stevig vastpakken.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen