Foto bij Paige verteld het magiche geheim

heey hier is het volgende hoofdstuk

hier is Rose

3.

Bij Piper en Leo thuis zit Wyatt op de bank in de woonkamer en heeft Het Boek op zijn schoot en bladert er snel doorheen. “Waar is die demon?” mompelt hij. Dan komt Piper binnen. “Hoi liefje, wat doe je?”
“Research mam” Antwoord Wyatt. “ik zoek een demon.”
“welke?” Vraagt Piper, ze slaat haar armen over elkaar. “Eh, die in het park rondloopt” Antwoord hij. “Melinda kwam hem tegen vanochtend en ik wed dat hij meer slachtoffers gaat maken.”
“Meer slachtoffers? Melinda is toch nog in orde?”
“Ja, nadat ik haar geheeld heb” Zegt Wyatt droogjes. “dat is goed”zegt Piper.
“ik hoop dat je die demon vind”. “dank je mam”zegt Wyatt. Wyatt zoekt verder en dan zegt hij: “ja gevonden”.Dan komt Melinda aan rennen. “heb je hem?”vaagt ze. “ja” zegt hij, “nu alleen nog waar hij is”.
“Dat wordt pendelen” Zegt Melinda. Wyatt knikt en ze rennen naar de Zolder met Het boek vast. Op zolder aangekomen komt Chris gelijk naar hen toe. “Heb je iets waarmee we kunnen pendelen?” Vraagt Melinda aan Wyatt. “Ja, dat hebben we” Chris loopt naar een klein tafeltje en pakt een mes, “Hij had je met dit mes aangevallen toch?” Melinda knikt. “Ja, dat heeft hij” Zegt ze. “Nou pendelen dan maar. Chris pakt de kaar en de pendel en legt de kaart op tafel, hij pakt de pendel aan van Wyatt en begint te pendelen, niks. “laat mij eens” zegt Melinda. Ze pakt het mes en de pendel over en begint te pendelen. “Hebbes!” Zegt ze triomfantelijk. “hij is nog in het park”
“Mooi, op naar het park” zegt Chris. “eerst een drankje maken” zegt Wyatt. “Hebben we die nodig dan?” Vraagt Melinda, doelend op Wyatt’s krachten. “Volgens het boek wel.” Antwoord Wyatt. “Ja, maar dat is boek is een eeuwigheid voor jouw geboorte geschreven” Zegt Melinda. Wyatt steekt zijn tong uit naar Melinda. “Laten we toch maar potions maken” zegt hij. “Voor het geval dat” zegt Chris. “kom op dan” zegt Melinda. Ze maken vlug drie potions en als ze klaar zijn orben ze naar het park. Daar aangekomen zien ze Mausser die zich over een jonge tiener gebogen heeft. “Hee!” Roept Melinda. Mausser kijkt op en Melinda gooit hem door de lucht met telekinese. Dan loopt ze op hem af, “nu jongens” zegt ze kalm, “des te eerder kunnen we naar huis.” Wyatt en Chris knikken en ze gooien de potions naar hem toe. Mausser gaat in vlammen op en verdwijnt. Melinda blaast een lok haar uit haar gezicht en zucht. “Zo, die is weg” Zegt ze triomfantelijk. Wyatt en Chris lachen en ze gaan naar huis.

Rose en Summer fietsen richting de Manor, als ze daar zijn zetten ze hun fiets op slot en rennen naar de deur. “hallo” roept Summer, “is er iemand?” Piper doet open.“Jongens” zegt ze. Ze laat hen binnen. “Wat is er?”
“Hoi tante” Zeggen Summer en Rose in koor. “We willen je vragen wat Elders zijn”
“Waarom willen jullie dat weten?” vraagt Piper. “Ik hoorde mijn moeder erover praten” antwoord Rose. “Nou, dan moet je het haar vragen” Zegt Piper. “maar we dachten u bent de oudste en dus de wijste”zegt Rose. “en dat het dan wel zou weten”
“Ik weet het ook, maar hiervoor moeten jullie toch echt naar Phoebe, want ik bepaal niet voor haar om dit aan jullie te vertellen”
“alstublieft tante Piper” vraagt Summer. Ze kijkt Piper smekend aan. Rose kijkt Piper ook smekend aan. “alstublieft” zegt ook Rose. “Nee echt niet, sorry meiden, maar ik wil niet van jullie moeders te horen krijgen dat ik het niet had mogen zeggen.” Piper zucht en loopt naar de keuken waar ze het pitje weer wat hoger zet. “Oké, tante, dan vragen we het onze ouders” zegt Summer. Dan komen Wyatt, Chris en Melinda de trap aflopen. “Hey jongens” Zegt Wyatt. “Alles goed?”
“Hey Wyatt!” Rose geeft hem een enthousiaste knuffel. “Hey ik niet” Zegt Chris. Summer lacht. “Natuurlijk wel” En de meiden geven hem ook een knuffel. “we waren jouw echt niet vergeten hoor” Zegt Rose plagend. “weet ik” zegt Chris. “Wat komen jullie doen?” vraagt Melinda dan. “we kwamen vragen wat de Elders zijn” Zei Summer. “Maar tante Piper wil niet zeggen wie dat waren” zegt Rose. Melinda kijkt haar moeder aan. “Niet zo gek ook” zegt ze. “nou ja, nu gaan we het bij onze ouders proberen” Zei Summer. Wyatt lacht. “Sterkte” Zegt hij. “Bedankt jongens” Zegt Rose en ze gaan weg. Wyatt kijkt naar hun moeder die met potten en pannen bezig is en sinds zij aankwamen niks meer gezegd had. “Mam?”
“Ja?” Piper kijkt hem aan. “Is er wat?” vraagt Wyatt die naar haar toe liep en haar een knuffel geeft. “Nee hoor, liefje” zegt Piper. “hoe is het gegaan?” vraagt ze. “Prima” antwoord Wyatt. “het ging vrij snel” Zegt Melinda. “Dat is mooi” zegt Piper. Chris loopt naar de pannen en haalt het deksel van een van de pannen af waar saus in zit, hij pakt een houten lepel en doet een klein beetje op de lepel om het te proeven. “Lekker?” Vraagt Piper. “Heerlijk, mam” Antwoord Chris. Piper glimlacht. Bij Paige thuis zit Paige op de bank samen met haar andere dochter: April, ze kijken tv en dan komen Summer en Rose binnen. “Hoi tante Paige” Zegt Rose. “hey, Rose, hey Summer” Zei Paige. “Mam, we hebben een vraagje”
“En dat is?” Vraagt Paige. “weet jij wie de Elders zijn?” Vraagt Summer. Paige knikt. “Ja, mijn bazen”
“Wat zijn dat voor mensen?” vraagt Rose. “Mensen die van orde op zaken houden zei Paige. “oh leuk” Zegt Summer. Phoeh, nou maar hopen dat ze niet verder vragen. Denkt Paige. “Wat doen ze dan nog meer?” vraagt Rose. “eh.. ze houden orde op zaken en geven raad” antwoord Paige. “maar mam, wat voor soort mensen zijn het dan?” vraagt Summer. “Het zijn wijze mensen, maar ze bemoeien zich wel met een hoop” zei Paige. “Leuk is dat” Zei Summer. “En ze zijn cryptisch” Voegde Paige eraan toe. “dus het zijn rotbazen” zegt Rose. “Ja en nee” Zegt Paige glimlachend. “ze zijn cryptisch en bemoeizuchtig, maar als we echt hulp nodig hebben dan helpen ze ons.” Summer glimlacht ook. “Oké, waar werken ze?” vraagt ze. Paige kijkt omhoog. “Ze werken hoog”
“Oh leuk, wolkenkrabbers, zullen we kijken Summer?” Vraagt Rose. “Dat zal niet gaan, weten jullie waar ze werken?” vraagt Paige. “Eh nee, waar is het?” Vraagt Rose. “ja mam”vraagt Summer, “welke kant moeten we op?” Paige kijkt naar de muur waar de foto’s van haar en haar zussen hingen, ze zucht. “nu moeten jullie even goed luisteren, het is niet belangrijk wie de elders zijn”
“maar mam” begint Summer. “we moeten het weten”. Summer kijkt haar moeder aan.”waarom mogen we het niet weten?”. Er scheen licht door de ramen en verlichten de woonkamer en de keuken. Er viel een korte stilte. Dan gaat de telefoon, Paige loopt naar de telefoon en zegt: “hallo?”
“Paige met Phoebe” hoort ze aan de andere kant van de lijn. “hey Phoebe” zegt Paige, “hoe is het met je?”
“Goed” antwoord Phoebe, “zeg is Rose bij jou?”
“ja die is hier zegt Paige, “zij en Summer vragen naar de elders”
“ik denk dat ze het moeten weten Phoebe”
“wat? Maar.. hoe zullen ze reageren?” Vraagt Phoebe. “Phoebe, toe nou, ik weet niet hoe ze zullen reageren, maar ze hebben het recht toch om het te weten? Het is hun lot om het te weten” Phoebe zucht. “Goed dan, maar ik ben er niet blij mee, ze zijn nog veels te jong”
“Ja, dat wel,” geeft Paige toe. “Maar toch.. als we het ze niet vertellen komen ze er hoe dan ook wel achter”
“Dat is waar,” zei Phoebe. Paige zucht, ik ben er niet blij mee, maar ze hebben het recht het te weten.. denkt ze terwijl ze even naar de meiden kijkt die onrustig op de bank zitten. “Goed, dan spreek ik je later wel” En ze hangt op, draait zich om en loopt terug naar de meisjes. “En wat zei mam?” Vraagt Rose. “niks bijzonders, ze wilde weten of jij hier was”zegt Paige. “maar goed, wat ik wilde zeggen is dat,” ze zwijgt even. “jullie zijn heksen”

Reacties (1)

  • Histoire

    Oh en nu lees ik super snel verder want ben benieuwd naar hun reacties

    En bij dat stuk van telekinese dacht ik echt van hé dat wil ik ook kunnen;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen