Foto bij Angel

Hier is mijn volgende hoofdstuk

hier is Angel/ Mariska

4. Angel

In het bos is Mariska bezig met trainen, “man wat een weer”zegt Mariska en ze veegt wat zweet van haar voorhoofd. Ze stond midden in een open plek en er was niemand te zien.
Dan hoort ze geritsel, ze draait zich geschrokken om. “wie is daar?” vraagt ze. Geen antwoordt. “toon jezelf wie je ook bent” zegt ze weer. Dan springen er drie raar uitziende wezens uit de bosjes. “wat de hel zijn jullie” vraagt Mariska half lachend, “een stel lelijke apen of gemuteerde demonen?”
“Orks” Gromt een van hen, die gelijk op haar afvliegt. “Fireblade” roept Mariska in reactie uit.
De Ork verdwijnt in het vuur. De andere twee kijken haar kwaad aan, Mariska kijkt hen aan “en nu de finale”. Mariska transformeert en zegt tegen de Orks: “zo en waarom zijn jullie hier?”
“om jou te doden, prinses” zegt een van de orks tegen haar. “Prinses? Ik?” Mariska alias Angel kijkt de orks aan alsof ze gek geworden zijn. “Ik ben geen prinses” zegt ze. “Jawel” zegt de Ork die een mes naar haar toegooit. Angel ontwijkt ‘m. “Fireblade!” Roept ze weer. En ze verbrande een tweede Ork. De derde Ork begint te sissen. Angel richt naar de grond en bind de Ork vast aan een boom. Dan als Angel de Ork wil vernietigen ritselen de bosjes weer en komt Billie uit de bosjes. Angel kijkt haar verbaasd aan. “Wat is er aan de hand?” vraagt Billie hen. “o ik werd aan gevallen door deze Ork” zegt Angel. “Een wat?”vraagt Billy met een frons.“Een Ork”zegt Angel weer, “maar waar ie vandaan komt dat weet ik niet, dat zei hij niet”
“dus lelijke Ork”zegt Angel als ze zich tot de Ork wend. “Waar kom je vandaan?”
“Midden Aarde” zegt de Ork, die zich duidelijk niet op zijn gemak voelt hier. “Wat doe je hier?” vraagt ze. “Dat heb ik al gezegd.” Zegt de Ork. “Oké, wie heeft je gestuurd?” de Ork zegt niks. “Dan niet” Zegt Angel droog. “Fireblade” Zegt ze voor de derde keer en ze vernietigt de Ork. “Daar zijn we dus ook mooi van af”zegt Angel. Billy kijkt Angel vragend aan. “wie ben je?” vaagt ze dan aan Angel. “O mijn naam is Angel” Angel steekt haar hand uit. “Billy” zegt Billy en schud Angels hand. Angel kijkt Billy aan. “ waar kom jij vandaan?”vraagt Angel. “Oh, eh, ik kom bij de Halliwell’s vandaan, zij zijn als zusjes voor me” Angel glimlacht. “Waar kom jij vandaan?” vraagt Billie dan. “Midden Aarde denk ik” zei Angel. Dat zeiden die orks te minsten” Angel glimlacht flauwtjes. “Maar ik ben hier in San Francisco op gegroeid” gaat Angel verder. “Oh? Ik heb je anders nog nooit gezien.” Zegt Billie. “Nee, maar San Francisco is groot hoor” Zegt Angel. “Ja”, Billie glimlacht, “dat is waar.” Angel glimlacht ook. “En het is ook een mooi uitzicht van boven gezien. Ik vlieg vaak boven San Francisco als ik me verveel maar dan zorg ik dat de mensen me niet zien”
“Nee, logisch” zei Billie. “als anderen je dan zouden zien zouden ze erachter komen dat magie bestaat.. en dat is niet zo best.” Angel lacht. “dat is zo” Angel rekt zich uit. “Man wat een weer zeg.” Billie lacht.

Bij Phoebe thuis komen Rose en Summer binnen. Beiden zien ze eruit alsof ze een spook gezien hebben. Phoebe ziet dit en gaat naar hen toe. “Wat is er meiden?” Vraagt ze hen. “Wij zijn heksen..” Mompelt Rose afwezig, ze gaat naar de woonkamer en ziet Ashley zitten. “Ashley! Weet je het al? Wij zijn..” Rose kan haar zin niet afmaken omdat ze wordt onderbroken door Ashley. “..heksen? ja, dat weet ik al.”
Dan valt er een demon binnen en in een reflex houdt Summer haar handen op waardoor ze de demon bevriest, letterlijk. “Wat the..” Mompelt ze. Ze kan haar zin iet afmaken omdat de demon onmiddellijk weer ontdooit en Rose aanvalt. Rose gilt en houdt haar armen omhoog waardoor ze de lucht in leviteert. “hellup!” Roept ze uit, ze valt weer neer en Summer houdt opnieuw haar handen op, ze concentreert zich, maar er gebeurt niets.. “Oh nee.. dit is niet goed..” Zegt ze paniekerig. “Mam” roept Summer. “help”. Phoebe komt binnen rennen. “wie ben je demon?” vraagt ze. “dat gaat je niks aan heks” antwoordt de demon. Maar helaas voor de demon kwamen net Billy en Angel binnen lopen die rechtstreeks de woonkamer in liepen.
“hoi Phoebe” zegt Billy. Maar dan ziet ze de demon. Met haar telekinese gooit ze de demon weg. “Iedereen in orde?” vraagt ze, terwijl ze de demon nauwlettend in de gaten houdt. “ja hoor” antwoordt iedereen. “Hij is wel lelijk zegt Angel als ze ook naar de demon kijkt. Billie lacht. “Wil jij de demon onder handen nemen Angel?” Vraagt ze. “ja” zegt Angel. “Dat is precies de vraag die ik wil horen.” Angel grijnst gemeen. Er komt een vlam in haar hand. “de groetjes” zegt Angel. Ze gooit die naar de demon en hij verdwijnt. “die is weg” zegt ze dan. Billie lacht. “Jij zorgt ervoor dat het makkelijk is,” zegt Billie. “Zeg.. kunnen wij jou anders inhuren?” vraagt Rose lachend aan Angel. Angel lacht ook. “Wil je me dan in huren om dat soort halve gare, lelijke mafkezen te verslaan?”
“nauw ik kan je zeggen kleine meid dat ik altijd klaar sta dus je kan me roepen”.
“Ook” zegt Rose, “hoe heet je eigenlijk?”
“Mijn naam is Angel”
“Aangenaam, mijn naam is Rose.” Ze schudden elkaars handen. Ben ik ff blij dat ze mij niet kennen als Mariska. Denkt Angel.

Reacties (1)

  • Histoire

    Haha wat is ze vriendelijk tegen die Orksen of orken of wat het meervoud van een ork dan ook mag zijn;)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen