Foto bij ¤004¤

En een lekker langer stukje voor mijn geweldige en lieve Abo's (:

Over het hek dichtgooi situatie; Het is mijzelf al vaker dan één keer overkomen op dat soort eventsxDéén keer zo goed als echt voor mijn neus en de andere keren stond ik nog in de rij toen die dichtging, met ong. zo'n 20 personen voor me en nog ongeveer zoveel achter me.

Ik snap het ook wel, zoals ik de vrijwilligster in mijn verhaal uit heb laten leggen; Als je die persoon nog aan de beurt laat, gaat die daarna ook vragen en zo blijf je maar bezig.
In dit geval was het incompetentie, ze hadden al veel eerder de lijn moeten trekken als ze werken met een tijdsschema.

Oké, deze foto heb ik zelf gemaakt en ik gebruik heb als indicatie voor hoe het podium isxD

“Hé, Lorelei begint zo met diens optreden, we moeten snel zijn.” Railey zat over het programma heen gebogen en keek de groep rond met zo'n opgewektheid dat ik hem daar bijna in wou volgen, bijna.
Lorelei was een goede band en ik keek ernaar uit om hen live te zien spelen, maar Thomas zat ook nog bij ons aan tafel en hij was nog niet klaar met zijn avondeten, dan was ik wel zo galant om te wachten op één van mijn favoriete acteurs uit mijn favoriete serie aller tijden.
“Als jij graag wilt gaan, dan mag dat echt wel van mij hoor.”
Shit, kan hij gedachten lezen?
“Nee, ik wacht wel tot je klaar bent, anders zit je hier zo alleen en voor je het weet word je bestormd door honderden gillende fangirls.”
Thomas schudde lachend zijn hoofd. “Dat moeten we inderdaad niet hebben.”
Lachend hield hij me een hap voor. “Ik krijg dit nooit in mijn eentje op, wil je helpen?”
Ik keek naar de kip die hij op zijn vork geprikt voor me hield en ik hoorde mijn maag even rommelen. “Oké.” En met één hap hapte ik alles van de vork af.

“Kom, we kunnen nog net een gedeelte meepikken van het optreden.” Thomas en ik liepen naast elkaar richting het podium op het grootste veld en het voelde zo echt alsof we elkaar al jaren kenden.
“Celia!”
De bekende stem van Alice sneed door het gemurmel van de menigte om ons heen en ik draaide me met een ruk om voordat ze me om de hals vloog. “We staan allemaal op je te wachten, David is even drinken halen en...”
Ze heeft vast Thomas in het oog gekregen.
“Holy moly.” Ze trok me aan de al laaghangende mouw van mijn middeleeuws inspired jurk. “Dat is... Dat is...!”
Ja, ze heeft hem herkent, wat niet meer dan logisch is want Alice is net zo'n groot fan als ik.
"Thomas, ik neem aan dat je Alice nog wel herkend."
Hij knikte en stak zijn hand uit, die zij vol enthousiasme aannam.
"Ik had medelijden met Celia en besloot om haar op te zoeken, sindsdien ben ik bij haar." Hij sloeg een arm om mijn schouders heen. "En we zijn best friends ever."
"Heb ik daar ook nog een mening in?" Lachend keek ik hem aan, maar hij grinnikte alleen maar terug. "Gaan we nu nog luisteren of niet?" Waarna hij me meetrok in de menigte.
Het enige wat ik kon doen was hem volgen en naar zijn achterhoofd staren.
Hij heeft echt gelijk, we kennen elkaar nog maar kort daadwerkelijk, maar ik me alsof we alsof we samen opgegroeid waren.
Hij had zelfs al gehele verhalen opgehangen over zijn familie en ik kon ze zo voor me zien, zijn moeder, vader, opa, kleinere zusje, de gehele mikmak zonder zelfs ook maar een foto te hebben gezien.
Dat is toch iets bijzonders, toch?

"Wauw, dat was geweldig!" Alice draaide een rondje op het open veldje waar we heen waren gelopen. "Vooral Lunar Sancuary was awesome!"
Daar was ik het mee eens, al had ik dan geen favoriet van de nummers die ik nog meegekregen had.
"Mijn lekkere dingen!" Railey sprong tussen de menigte door en sloeg zijn beide armen om mij en Alice heen. "Wat gaan we nu doen?"
De anderen voegden zich er ook al snel bij, Scott en Monica zaten wat te smoezelen buiten het groepje en ik vroeg me af waar dit over ging, maar ik was niet zo onbeleefd om me er zomaar in te mengen, terwijl de anderen nog aan het napraten waren over Lorelei.
"We kunnen naar de dans workshop bij stage 3." Hoorde ik Monica opeens achter ons inbrengen.
Dat vond ik ook altijd wel leuk om te doen, maar ik kende alle dansen al en ik kon er bij workshops dan vaak niet tegen dat ze het weer stap voor stap doen.
"Celia, zullen wij met Thomas anders wat ronddwalen langs de kraampjes?" Alice wou natuurlijk deze kans aanpakken om zelf ook wat meer tijd door te brengen met Thomas, die net even op zijn mobiel keek omdat hij een berichtje had gekregen, waarschijnlijk van zijn baan als acteur of zo.
Schouderophalend draaide ik me naar haar om. "Is goed." Waarna ik me al snel naar Thomas wende. "Ben jij het daar ook mee eens?"
"Ik vind alles best, als nieuweling hier heb ik goede begeleiders nodig." Hij knipoogde even plagerig.
En al snel waren we er vandoor, na de andere gedag te hebben gezegd, op weg om de verscheidenheid aan kraampjes af te strompelen tot we iets anders tegenkwamen wat ons aansprak.
Elk kraampje leek me wel te roepen met diens snuisterijen en hebbedingetjes.
Alice moest me zeker wegtrekken bij de uitgestalde wapen stand, zowel de larp wapens als de echte wapens, voornamelijk replica's van beroemde zwaarden uit series en films.
Even moest ik me totaal inhouden toen ik één van mijn favoriete zwaard uit 'Long lived they after' zag liggen, wat waarschijnlijk alleen maar ongemakkelijk zou worden met Thomas naast me, die ook naar het zwaard keek -zijn zwaard in de serie -, waarschijnlijk om te kijken of deze net zo was als die hij kende.
"Kijk je de serie zelf eigenlijk?" De vraag was over mijn lippen heen voor ik erbij na kon denken.
Hij keek me even aan met een glinstering in zijn ogen. "Ja, maar het is moeilijker om naar te kijken omdat je al snel naar de kleine dingen gaat kijken en het gaat vergelijken met de set."
Ik knikte, zover kon ik het begrijpen.

"Wauw Celia! Moet je dit zien!" Alice hield een boek op zodat ik hem kon bekijken.
Ik herkende het boek, dat ik nu al een tijdje in mijn kast had staan; het boek dat een vriendin van me geschreven heeft en sinds een paar maanden verkrijgbaar was in een winkel.
"Phoebe is de laatste tijd echt in de zevende hemel, haar boek verkoopt echt super goed."
Alice knikte en drukte het boek even tegen zich aan voor ze het weer voor zich hield. "Ik weet nog goed hoe nerveus en ongemakkelijk zij zich voelde toen ze ons de proefversie gaf om door te lezen."
Dat was inderdaad zo geweest, ze had echt letterlijk staan zweten toen wij de eerste pagina's doorlazen voor we hem mee naar huis namen om verder te lezen.
"Is het een aanrader?" Thomas mengde zich in ons gesprek en pakte het boek uit Alice haar handen plukte en het door begon te bladeren. "Het ziet er in ieder geval goed uit."
Alice en ik knikten als gelijken en voor we het wisten had Thomas het boek gekocht.
"Waar gaan we nu heen?" Hij glimlachte alsof hij net geen ongeveer twintig euro uit had gegeven aan een boek dat hij ook zo van ons had kunnen krijgen.

Reacties (3)

 • Girlicious

  *zucht verliefd* horen jullie ook het liedje 'can you feel the love tonight' op het achtergrond?!
  Gash...
  Hun worden overduidelijk een stel
  Dat stukje dat hij haar 'voerde' was tè schattig
  Ik zag dat gedeelte helemaal voor me
  Super cute
  Haha Alice heeft mijn telepatische oproep gekregen haha
  Zij moest hier gewoon bij zijn en weten dat Celia met Thomas om gaat
  Als beste vriendin.:)
  Leuke foto trouwens!

  Kudoo!!
  Snel verder mop!

  5 jaar geleden
 • Wyrden

  Eens met Lermanator:P

  5 jaar geleden
 • Jarnsida

  Ik ben eens naar zo'n conventie geweest en toen stond ik ook vast bij de wapen stand haha, ik vind dat je een prettige schrijfstijl hebt(Y)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen