‘Het gaat beginnen.’
Alle zes kinderen knikken.
‘We beginnen onder de finale van het Football Frontier toernooi, jullie team is het eerst aan de beurt, Reize.’
Een jongen met groen haar knikt, ‘Ja, Vader.’ De oude man die voor de zes kinderen stond glimlacht tevreden en knikt. ‘Daarna zijn jullie, Desarm.’ De jongen die naar deze naam luistert, knikt ook. ‘En dan kijken we wel verder.’ Spreekt de man glimlachend.
‘Jullie twee kunnen gaan.’ De jongens buigen kort en lopen dan weg. ‘Burn en Gazel,’ de twee jongens kijken op. ‘’We kijken wel in welke volgorde jullie teams spelen.’ Beide knikken ze en ook zij lopen weg. Van de zes kinderen zijn er nog twee over.
‘Gran, ik reken erop dat jij zorgt dat alles goed gaat,’ De jongen knikt. ‘En jij Kaede.’ Het enige meisje van het stel knikt, ‘Ja, Vader?’
‘Ik wil dat jij de tegenstanders in de gaten houdt.’ Verbaasd kijken beide kinderen de man aan. ‘Bedoelt u dat ik moet spioneren?’ vraagt ze verbaasd. De man glimlacht weer en knikt, ‘Ja, dat bedoel ik.’ De jongen zet een stap naar voren en bemoeit zich nu ook met het gesprek. ‘Sorry Vader, maar dan bedoelt u dus dat ze zich bij één van de tegenstanders in het team voegt?’
‘Ja Gran, dat is precies wat ik bedoel, en wel bij de winnaars van het Football Frontier.’
Er valt een stilte waar alle drie de personen in de kamer hun gedachten op orde proberen te krijgen. ‘Ik doe het.’ Zegt Kaede vastbesloten. ‘Maar ik ga mijn tas dan nu pakken.’ Ze buigt als een groet en rent weg. ‘Ik vind het maar niets.’ Mompelt Gran nog.

Het meisje sluit de deur van haar kamer achter zich en lacht vrolijk. Er gaat eindelijk wat gebeuren. Ze grist haar zwarte rugzak onder haar bed vandaan. Als eerste stopt ze haar zwarte bal erin, daarop gewone kleding en een joggingbroek, voetbalschoenen, een gewone voetbal en haar tandenborstel, tandpasta en een haarborstel. ‘Ben je klaar?’ vraagt Gran kil, hij staat nonchalant tegen de deurpost geleund en wenkt dat ze mee moet lopen. Snel slaat Kaede haar rugtas om haar schouders en rent achter Gran aan die al wegloopt. ‘De winnaar van het Football Frontier is bekend.’ Mompelt Gran wanneer Kaede weer naast hem loopt. ‘Wie?’ vraagt Kaede nieuwsgierig. ‘Het is Raimon Jr. High.’
Kaede knikt, dat wordt dus haar nieuwe team. ‘Kan jij een beetje op mijn team letten?’ vraagt ze nu toch wel een beetje zenuwachtig. Verbaasd kijkt Gran opzij naar het meisje naast hem, hij moet een omlaag kijken omdat ze bijna een kop kleiner is. ‘Oké.’ Zegt hij, dat met een klein glimlachje. Ze lopen een kamer in en daar staat heel het team Gemini Storm en Vader. ‘Kaede, jij reist nu direct mee met Gemini Storm en gaat dan op zoek naar Raimon.’ Het meisje knikt en gaat naast Reize staan. Hij glimlacht vluchtig.
‘Succes, zusje.’ Mompelt Gran zo zacht dat het bijna onhoorbaar is. Dan verschijnt er een fel licht en het team en Kaede zijn weg.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen