Zara had haar mantel achtergelaten en stapte op de fiets die ze van Jochem had geleend. Ze wist niet meer precies hoe ze naar supermarkt moest fietsen en toen er plotseling een ork over de weg rende, moest ze plat op de rem. De fiets had echter handremmen en ze kneep per ongeluk in de linker, waarop ze voorover vloog en met fiets en al over de kop ging.
Ze kwam al kreunend overeind en liep naar de stoep omdat er een auto aan kwam rijden. De ork had natuurlijk geen idee wat het was en bleef gewoon midden op de weg staan. De bestuurder bleek ook niet op te letten, wat er klonk een klap en de ork vloog enkele meters door de lucht, voordat het met een bonk verderop de grond viel.
Zara staarde verbijsterd naar de auto die tot stilstand kwam en onder het orkbloed zat. De bestuurder stapte met een ontzet gezicht uit. Zara klom gauw weer op haar fiets, voordat er politie bijkwam die haar verhaal wilde horen. Ze tastte even naar haar pijnlijke hoofd en zag bloed langs haar arm lopen.Gauw trok ze haar mouwen naar beneden en reed ze het laatste stuk naar de supermarkt.
Met het geld dat ze van Jochem had geleend, haalde ze twee broden, twee zakken aardappels, groente en een doos met eieren. Daarna begaf ze zich weer terug naar de kamer van de jongen.

Nadat Zara met de rest had overlegd, hadden ze die avond besloten dat het een goed idee was om eerst alle orklijken op te ruimen. Jochem had geregeld dat hij de auto van zijn ouders mocht lenen.
'Ik wil niet heel lullig doen,' mompelde Jochem. 'Maar die dingen krijg je nooit in een stuk mee.'
Zara keek hem even ontsteld aan, maar Dwalin leek de oplossing al klaar te hebben, want hij hakte met zijn bijl meteen de armen af van de dichtstbij liggende ork.
Ze wilde nog wat zeggen, maar een braakneiging maakte dat ze naar het toilet rende. Ze had eigenlijk gedacht dat ze na haar Midden Aarde avontuurtje nergens meer van op zou kijken, maar dat viel toch vies tegen.
Zodra ze zich weer goed genoeg voelde, liep ze terug naar Jochems kamer en zag ze dat ze alle lichaamsdelen in vuilniszakken hadden verdeeld. Dwalin grijnsde haar even gemeen toe.
Na een kort overleg, gingen Zara, Jochem, Zaphor en Dwalin op weg, met de achterbak vol vuilniszakken en een schep. Het kostte wat moeite om Zaphor en Dwalin in de auto te krijgen, maar uiteindelijk waren ze onderweg. Zara moest even wennen aan de auto, waardoor ze al schokkend in beweging kwamen. Zaphor en Dwalin keken alsof ze water zagen branden, waardoor ze in de lach schoot.
Dwalin wierp haar een vernietigende blik toe. 'Pas maar op, anders stop ik jou ook in een zak,' bromde hij nors.
'Rijd je dan zelf terug?' reageerde ze geamuseerd, terwijl ze Dwalin in haar gedachten al achter het stuur zag zitten. Elke weggebruiker die ze tegen zouden komen zou spontaan een hartverzakking krijgen als ze hem zagen zitten.
'Welke opleiding deed je eigenlijk?' vroeg Jochem, om de stilte te doorbreken.
Zara keek hem aan via de achteruitkijkspiegel. 'Ik studeerde geneeskunde,' zei ze.
'Waar hebben jullie het over?' vroeg Zaphor ditmaal.
Dwalin gromde. 'Ze hebben het vast over een manier hoe ze het snelst van ons afkomen.'
'Was dat het maar,' zei Zara. 'Maar helaas, we hebben het over onze studie. Waarvoor we leren, of leerden.'
Jochem leek zich niet echt op zijn gemak te voelen in een auto met een elf en een dwerg achterin.
'En wat studeer jij?' vroeg Zara geïnteresseerd.
Hij glimlachte. 'Hotelmanagement.'

De rest van de rit werd er maar weinig gesproken, totdat ze eindelijk bij het bos aan kwamen. Zara parkeerde ergens de auto, waarna ze uitstapte en de achterbak opende.
'We kunnen er niet uit,' riep Dwalin, terwijl hij aan het portier rukte.
Zara grijnsde en liep naar hem toe. 'Kinderslot.'
Hij snoof verontwaardigd en stapte uit, nadat ze de deur had geopend. Ze haalden allemaal een paar vuilniszakken uit de auto en nadat ze het voertuig op slot hadden gezet, verdwenen ze tussen de hoge dennenbomen. Na een paar minuten lopen stopten ze en begon Zara met het graven van een gat. Het duurde wel een half uur voordat ze genoeg gaten hadden gegraven om de vuilniszakken te begraven. Zodra de klus dan uiteindelijk was geklaard, reden ze weer terug naar de studentenflat waar Jochem woonde.

Reacties (8)

 • Nikeia

  KinderslotxD

  4 jaar geleden
 • Vibes

  Ik hoop wel dat die Jochem een goede luchtverfrisser heeft met al die dode Orks in zijn kamer.

  6 jaar geleden
 • Grindelwald

  Ik had ze in zee gedumpt :'p

  6 jaar geleden
 • Glorfindel

  euh... ork in zakjes afvoeren en begraven? waarom ben ik aan het lachen?
  Hahaha! kinderslot!

  6 jaar geleden
 • Frey_

  Whahahaha, Dwalin en een kinderslot, geweldig :'D

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen