Foto bij Ehriänae • 010

Opgeluchte zuchten weerklonken door de verduisterde ruimte omdat ze de diepe val hadden overleefd. Ehriänae deed daar aan mee, totdat haar blik op de wanden viel, waar honderden aardmannen als spinnen naar beneden kropen.
‘Opstaan!’ riep ze tegen de anderen. Ze tilde een flinke aardman op die op een van de dwergen lag en gooide hem opzij. De ring schitterde om haar vinger en samen met de staf van Mithrandir was het het enige licht dat hen omgaf. Hoog boven hen brandden de toortsen van de aardmannen, maar hun schijnsels waren te ver weg om er werkelijk van te kunnen profiteren.
De dwergen krabbelden overeind en keken gedesoriënteerd om zich heen. Ehriänae trok haar glanzende zwaard uit haar schede en sloeg een aardman neer die haar van achteren had willen aanvallen.
‘Volg mij,’ zei de Istari en iedereen gaf gehoor aan zijn roep. Ehriänaes blik flitste even rond om Azra te lokaliseren, maar ze bevond zich vlak achter de tovenaar.

Terwijl ze door de donkere gangen renden en het vertrouwen in Mithrandir stelden dat hij hen veilig naar buiten zou leiden, was er een andere aanwezigheid die haar aandacht probeerde te trekken. Ze ervoer gevoelens van doodsangst en wanhoop, die elkaar afwisselden met kleine sprankjes hoop.
Er was nog iets aan de hand, in nog diepere krochten. Iets donkers besloop degene die naar hulp uitzag, een eenzame ziel die voortgedreven werd door een diepgeworteld verlangen.
Ehriänae richtte haar gedachten weer ergens anders op. Ze kon niet iedereen te hulp schieten. Het was haar taak om haar dochter te beschermen en dat ging boven de nood van welk ander wezen dan ook.

Opluchting maakte zich van hen meester toen ze de uitgang bereikten. De stemmen van de aardmannen verstomden, zij schuwden het daglicht.
Hijgend leunden de dwergen tegen de bomen die hen verwelkomden. Op Ehriänaes gezicht was geen spoortje van vermoeidheid te zien, maar dat gold niet voor haar dochter.
Haar gezicht was bleek en ze had duidelijk moeite met ademhalen. Het bezorgde haar hartzeer haar dochter zo zwak te zien en zelfs Vigdís kraste treurig.
Ze besloot er echter geen openlijke aandacht aan te besteden. Ze wilde niet dat de dwergen Azra als zwak zouden beschouwen, want mentaal was ze dat absoluut niet.
‘Waar is de halfling?’ vroeg Ehriänae om de aandacht van de jonge elf af te leiden.
De dwergen keken om zich heen, maar kwamen tot eenzelfde conclusie als zij.
‘Hij is vast terug naar zijn boeken en leunstoel,’ gromde de dwergenprins. Argwanend nam hij haar in zich op. ‘En wat doet u hier?’
‘Ik meende dat u hulp nodig had,’ antwoordde ze eenvoudig.
Ze zag dat hij naar de ring om haar hand staarde en liet hem achter haar rug glijden, zodat Thorin zijn blik ervan los moest scheuren.
De dwerg keek haar koeltjes aan en gaf een bijna onwaarneembare knik als blijk van dank.
‘We moeten verder,’ sprak hij.
Ehriänae beaamde dat, want de schemering was ingetreden en zodra het donker was, zouden de aardmannen hun grenzen verleggen. Ze moesten maken dat ze hier wegkwamen.
De andere dwergen begonnen ook naar de halfling te vragen, maar opeens ontwaarde Ehriänae hem tussen de struiken. Hij was verborgen voor het oog van de anderen, maar niet voor dat van haar. Ze mocht dan nog wel een van de weinige nakomelingen van de eerste elfenkoningen zijn, maar bepaalde gaven, zoals het kunnen aanschouwen van de schaduwwereld, waren zeer nuttig.
Zodra de halfling bemerkte dat hij niet voor haar oog verborgen was, trok hij haastig zijn ring van zijn vinger en moffelde die weg in een van zijn zakken.
‘Hoi,’ zei hij een beetje ongemakkelijk, trachtend de aandacht van de dwergen te trekken.
Het werkte, want ze draaiden zich onmiddellijk om. Direct werden er verscheidene vragen gesteld, maar Ehriänae kapte ze ruw af.
‘We moeten onmiddellijk vertrekken. We zijn hier niet veilig.’
De dwergen keken haar met een zuinig gezicht aan, maar de hobbit was blij dat ze hem een uitweg bood, al deed ze dat niet voor hem.

Reacties (3)

 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  6 jaar geleden
 • Rhovaneth

  Leuk stukje! Snel verder

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Leuk! Nu hebben ze de dwergen bereikt

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen