Foto bij 054. Bilbo

Zooo dit is echt schandalig lang geleden... Ik was dit hoofdstuk kwijt en ik baalde daar zóó van dat ik het niet aankon om iets anders te verzinnen. Vervolgens was er tentamenweek en van de week had ik eindelijk de moed om het maar weer opnieuw te gaan schrijven.

Enjoy n.n

Het was fris. Zojuist had het nog geregend en hoewel hij droog gebleven was, had hij het nu wel koud.
Hij hurkte tegen de natte muur van een café waar hij niet naar binnen durfde, daar hij toch geen geld had om er iets te kunnen eten.
Bilbo speelde met de ring in zijn zak. Hij wilde hem weer omdoen. Hij wilde hem weer omdoen en verdwijnen, zodat hij zich kon onttrekken aan deze wereld die hij niet begreep en die hem niet zou begrijpen.
Toch durfde hij het niet. Hoe fijn hij het ook vond om zich aan de macht van de ring over te geven en zich te verstoppen, hij voelde zich niet veilig. Ergens bleef er een knagend gevoel achter en wist hij dat hij, tegen alles wat hij voelde in, dat hij de ring niet kon houden. Maar hij zou hem niet wegdoen.
Hij schoot overeind toen de achterdeur van het café openging en er een jong meisje in de deuropening verscheen. Ze leek iets jonger dan Blythe. Ze had een zak van dat vreemde materiaal in haar hand en smeet het ding dat Mabel vuilniszakken noemde in de daarvoor bestemde container.
Ze zag hem niet en toen Bilbo zijn hand in zijn zak stak om te controleren of hij de ring nog had, besefte hij dat hij he al op had gedaan. Hij sloop weg, trillend en tegelijk met een gevoel van opperste mach.
Bilbo dwaalde een tijd lang door de straten, af en toe opzij springend door voertuigen op twee wielen waar hij er al duizenden van had gezien. Ze waren overal . Op iedere hoek, aan iedere boom waren ze bevestigd. Ze deden Bilbo aan paarden denken, maar dan gleden de mensen soepel over de veelal gladde wegen en moesten ze het zware werk zelf doen door met hun voeten op de pedalen te drukken. Blythe had ook zo’n ding, maar Bilbo had haar er nog nooit mee gezien. Het gele exemplaar stond onderin haar huis naast de trap, samen met nog een model dat volgens Blythe van haar zogeheten bovenburen was.
Na enige tijd gelopen te hebben, begon de omgeving Bilbo nogal te benauwen. De sfeer was nogal naargeestig en dat kwam niet alleen doordat hij de ring droeg. Bilbo voelde zich bekeken. Om hem heen brandden lampen die de wereld in een schemerig, rood licht wierpen, waar Bilbo zich absoluut niet prettig bij voelde. Hij keek enkel naar de grond onder zijn voeten. Hij had in eerste instantie wel opgekeken, maar wierp daarna beschaamd en met rode wangen zijn blik weer neer.
Hij versnelde zijn pas, terwijl hij niet probeerde te kijken naar de vrouwen die zich aan hem op leken te dringen, ondanks dat ze Bilbo niet zagen. Of wel?
Het waren nauwelijks mensen. Vrouwen met lang haar en lange, slanke benen. Hij meeste van hun huid was zichtbaar, er was veel te veel van hun lichamen zichtbaar en Bilbo was blij toen hij de dames niet meer zag.
Hoewel hij er nooit veel mee te maken had gehad, was het duidelijk daartoe hij verleid had moeten worden. Bilbo had gretige mannen gezien, met hun handen bijna tegen het glas dat hen van de vrouwen scheidde, gedrukt stonden. Ook bij hem wekte het een soort oergevoelens op, waarvan hij niet zo goed wist wat hij er mee moest. Bilbo merkte namelijk wel dat hij graag naar de vrouwen keek en af en toe, wierp hij nog even een blik over zijn schouder, terwijl hij verder en verder liep.
Hij had het niet koud meer, maar hij was wel moe en hongerig. Hij zakte uiteindelijk weer ergens op een bankje neer, omgeven door glasplaten en kleurige afbeeldingen waar hij maar de helft van begreep. Het kon hem niet schelen dat er mensen in zijn buurt stonden. Ze verdwenen kort daarna in een van de trams die hen bij hun aankomst in dit vreemde land had geprobeerd te vermoorden, maar Bilbo reageerde er niet op. Het ding reed voort zonder notitie van hem te nemen en uiteindelijk viel hij in slaap. Niemand zou hem hier vinden. Hij was onzichtbaar. Hij hoefde zich geen zorgen te maken.

Reacties (5)

 • Vibes

  Gaat er iemand op hem zitten...

  7 jaar geleden
 • Trager

  Ik moest stiekem wel even lachen om 'oergevoelens'xD. Ik wil echt nog een bilbo lovestory schrijven.

  7 jaar geleden
 • Ringwraith

  Hahaha, Bilbo op de wallen. Misschien is Thorin daar gewoon stiekem.

  7 jaar geleden
 • DeroGoi

  Hopelijk snel een vervolg, ben benieuwd hoe het verder gaat ^^ x

  7 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Ahwww, Bilbo helemaal alleen in Amsterdam
  Ik ben blij dat er weer een hoofdstukje is, dit is een leuke story dus ik wachtte wel geduldig (erg verbazend want ik heb niet zoveel geduld) tot er een nieuw hoofdstukje kwam
  Hopelijk komen er nu sneller wat hoofdstukje;)je hebt een fijne schrijfstijl

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen