Niet heel lang na ons gesprek over kussen hadden we onze tweede ruzie ooit. We hebben naar elkaar geschreeuwd net als toen hij het haar van mijn barbie had afgeknipt. Dit keer had hij ook naar mij geschreeuwd, hij was zelfs zo boos dat hij had geslagen. Niet mij, maar de muur naast mijn hoofd. Er zit een gat in en ik ben die avond huilend in slaap gevallen, starend naar het gat. Toen ik hem de volgende ochtend op school zag ben ik naar hem toe gerend en heb ik hem plat geknuffeld en duizend keren mijn excuses aangeboden voor de vorige dag. Hij had me meteen terug geknuffeld, ook zijn excuses aangeboden, mijn tranen weggeveegd en beloofd dat we het er nooit meer over zouden hebben. Dus 's middags ging hij met mij mee naar huis en bood zijn excuses aan aan mijn ouders voor het gat in de muur van mijn slaapkamer.

'I love you, little one,' zegt hij als we samen op mijn bed huiswerk maken. Ik kijk vragend naar hem op. Hij zei het meestal alleen als ik het zei, of als ik verdrietig was.

'What's wrong?'

'I don't want you to get hurt.'

'What do you mean?'

'Well... I know Damien. He's in love with you, he told me yesterday and asked me if I could tell you about him, but I don't think I need to. I know you and I can see the way you look at him. I just want you to know that I will always love you more than anyone else will love you.'

Ik glimlach naar mijn beste vriend en sla mijn armen om hem heen, hij praat meestal nooit zo over dit soort dingen. Ik druk een kusje op zijn mondhoek, maar hij legt zijn hand op mijn onderrug en drukt me dichten tegen hem aan.

Hij kijkt in mijn ogen en ik voel zijn adem op mijn lippen. Dan liggen zijn lippen op de mijne. Zoals ik al eerder heb gezegd, we hebben elkaar al wel eens op de lippen gekust, maar dit is anders.

Zijn lippen drukken op de mijne en zijn ogen zijn gesloten, het duurt langer dan normaal en normaal gesproken raakt hij me dan verder niet aan. Nu liggen zijn armen om mijn middel. Heel voorzichtig pakt hij mijn armen en legt die in zijn nek. Ik voel zijn tong langs mijn lippen en ik voel de zenuwen in mijn buik. Voorzichtig open ik mijn mond een beetje en zijn tong komt mijn mond binnen. Heel voorzichtig tikt zijn tong tegen de mijne. Zijn lippen verlaten de mijne voor heel even, maar dan plaatst hij ze weer terug en begint weer opnieuw. Dit herhaalt hij een aantal keer totdat hij lichtjes hijgend zijn lippen van de mijne haalt en zijn voorhoofd tegen de mijne legt.

'At least you know what to do now.' Hij klinkt een beetje hees. Het duurt nog heel even voor hij zijn ogen opent en in de mijne kijkt. Ik glimlach even naar hem, het is lief van hem om dit voor mij te doen. Dan drukt hij nog een kusje op mijn lippen, laat me los en begint zijn spullen bij elkaar te rapen. 'See you tomorrow,' mompelt hij voor hij mijn kamer verlaat.


Als ik de volgende ochtend op school kom wordt ik begroet met een knuffel van mijn beste vriend en een kus op mijn wang, het gebruikelijke. Het was totaal niet ongemakkelijk en we hebben eigenlijk nooit meer over onze eerste kus gepraat.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen