Foto bij Hoofdstuk 21.

‘Je hebt wat?!' Hoor ik Celine aan de andere kant van de telefoon gillen. ‘Ik hoef niet doof.’ Zucht ik terwijl ik de telefoon wat van mijn oor afhoud. ‘Sorry, ik schrok er gewoon van.’ Lacht ze nu een stuk zachter. ‘Ik bedoel, ik ben dit niet van jou gewend.’ Legt ze uit. ‘Ik weet ook niet wat me overkwam. Volgens Josh was het gewoon het moment en het ging gewoon.’ Zucht ik. ‘Ik snap het wel hoor, dit gaat spijtig klinken voor Ashton maar als Josh mij zou zoenen zou ik hem ook niet kunnen weerstaan.’ Ik lach om Celine haar opmerking. ‘Maar dit heb je toch ook al eens gehad met Luke? Luke is ook een van je beste vrienden waar je mee gezoend hebt.’ Oh, ze moest eens weten. ‘Dat klopt, maar dat was toen we dronken waren en dat voelde heel anders als nu.’ Zucht ik. ‘Maar, ben je verliefd op Josh?’ Vraagt Celine nu serieus.
‘Ik weet het niet zo goed...’ Zucht ik. ‘Hoe bedoel je?’ Vraagt ze me in een poging me beter te kunnen helpen. ‘Gewoon, zoals ik zeg. Ik weet niet goed of ik verliefd ben of Josh. Ik weet niet eens of ik überhaupt wel weet wat verliefd zijn is..’ Zucht ik. ‘Maar je voelde je nu anders als dat je jezelf voelde toen je Luke kuste?’ Vraagt Celine weer. ‘Toen ik Luke kuste voelde ik niet eens iets, ik was zo zat dat ik niet eens meer wist dat we überhaupt gezoend hadden.’ Dat is wel de waarheid, maar verder weet niemand dat het voor mijn en Luke daar niet bij gebleven is. De dingen die ze zeggen zijn om ons te klieren, maar ze verwachten niet dat ze gewoon de waarheid spreken.
‘Dat is dan lastig…’ Zucht Celine. ‘Ik ben lastig.’ Mompel ik, waardoor ze meteen in protest gaat. ‘Dat is niet zo Jess. Dat weet je zelf ook. Iedereen moet zichzelf en zijn of haar gevoelens leren kennen. En bij de een gaat dat sneller als bij de ander.’ Lacht ze, waardoor ik even zucht. ‘Bij mij duurt het wel echt lang dan.’ Zucht ik. ‘Jess, dat is niet waar. Je bent nog lang geen 35 dus het duurt nog steeds niet lang.’ Zegt Celine bijdehand waardoor ik even zucht en mezelf op de bank laat vallen.
‘Ik weet dat ik nu heel gemeen ga zijn, maar ik ga je even een vraag stellen.’ Zegt ze dan. ‘Kom maar op.’ Mompel ik, terwijl ik een M&M pak uit een schaaltje.
‘Als ik Luke zeg, wat denk je dan?’ Ik zucht diep. ‘Veel.’ Geef ik eerlijk antwoord. ‘Wat moet ik verstaan onder veel?’ Ik zucht nog een keer. ‘Jeetje Celine.’
‘Je zei zelf dat ik de vraag mocht stellen.’ Ik lach even. ‘Dat is waar. Als ik Luke hoor, denk ik aan Luke. Aan zijn lieve karakter maar ook aan zijn fijne knuffels en de leuke momenten die ik met hem heb meegemaakt. Ik kan echt met hem lachen, maar ook hele serieuze gesprekken met hem voeren en ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten.’ Ik hoor stilte aan de andere kant van de lijn.
‘En als ik Josh zeg?’ Vraagt ze dan na een tijdje. ‘Dan overstroomt mijn hoofd.’

Reacties (9)

 • myrthe1998

  #teamJosh omdat ze later toch wel voor luke kiest.

  6 jaar geleden
 • dd_hemmo_

  #teamLuke

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Well, that does not really explain something...
  +kudo

  6 jaar geleden
 • Felicita

  Ik wil dat ze Luke kieeeest

  6 jaar geleden
 • TAMOCHi

  awh. Poor Jessie :c
  Weet je, als zij nou gewoon Luke neemt, neem ik Josh wel ghehehe. Of andersom of course. Ook geen probleem
  Maar nu komt even de wijze Lotte naar boven: 'Ze moet luisteren naar haar hart en niet naar haar hoofd(A)'

  I love it. <3
  xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen