Foto bij ¤008¤

En het tweede stukje! Dit is het laatste stukje op Fanlove, dus vanaf het volgende stukje gaat het echte verhaal van start (; Want dit kon je ook een beetje zien als een soort lange inleiding.

Ik hoor graag wat jullie tot nu toe vinden van dit verhaal en hoe denken jullie dat het verder zal gaan? Kijken of ik een voorspelbare schrijfster ben of niet (;

"Oe, vanavond is er een vuurshow met een ritueel der elementen." Alice had uiteindelijk toch tegen de woorden van haar vriendje in het programmaboekje erbij gepakt en met haar vinger de rijen nagegaan. "En de avond word afgesloten met een optreden van Myst, daar wil ik zeker nog heen!"
"Maar na Myst ga ik zeker weten direct terug naar de tent." Monica rekte zich uit. "Ik hoop dat ik het überhaupt haal tot dat optreden, ik ben echt doodop en mijn voeten doen pijn." Ze had haar schoenen inderdaad al uitgetrokken. "Ik weet ook niet of ik het morgen nog maar red, anders gaan jullie eerst maar zonder me, ik weet de weg wel te vinden als ik zover ben om ook op te dagen."
Wauw, ze is echt doodmoe.
"Anders ga je nu even ergens liggen, we hebben nog een tijdje te gaan voor het sluit en het begint al te schemeren." Bracht Scott haar op een idee.
"Blijf jij dan bij me? Ik wil niet dat er een grap met me uitgehaald word omdat ik dan lig te slapen onder een boom of zo."
"Natuurlijk, dan begin ik wel in het boek dat ik net gekocht heb."
En zo gingen die twee samen op pad en het had me net geen moeite gekost om Railey met een hand tegen te houden voor hij zich ermee zou bemoeien, want hoe ik het ook bekeek, ik steunde Monica in haar geluk met Scott, niet omdat ik anti-gay ben, wat ik absoluut niet ben, maar omdat ik weet dat Scott zo straight is als maar kan en ik Railey het gebroken hart van afwijzing wil besparen.
Maar iemand zal het hem ooit moeten vertellen dat zijn strijd tevergeefs was.
"Misschien ga ik ook maar even liggen, die pannenkoek begint nu inderdaad lekker verzadigd op me in te werken."
"Dan hou ik wel waak over jou." Opperde Thomas terwijl hij het boek dat Phoebe heeft geschreven uit zijn tas haalde. "De mannen hebben dan dus maar leespauze." Aangezien Scott hetzelfde idee had. "Waar gaan we zitten?"
"Bij de treurwilg waar we elkaar echt hebben leren kennen."

Van slapen kwam echter weinig, Thomas en ik raakten aan de praat over de serie en op een gegeven moment konden we er niet meer over stoppen.
"Ik vind het nog steeds raar dat jullie Haymor er zomaar uit hebben geschreven, het was jammer hem te zien gaan aangezien er nog zoveel mogelijkheden voor hem open lagen."
"Daar heb je gelijk in, maar door zijn verdwijnen kon de verhaallijn van Candice en Clovise Chatette weer een frisse hoek in slaan."
Daar had hij gelijk in.
"Weet je wat, ik neem jou eens mee naar de set, volgende week beginnen we met filmen en ze zoeken nog figuranten." Zijn grijnzende gezicht keek op mijn neer aangezien ik wel op de grond lag en hij zat tegen de boom aan, met het boek open op zijn benen. "Dan zie ik jou ook nog en krijg je een exclusieve tour door de sets heen, misschien laat ik je zelfs wel mijn script lezen." Wat hij verwierp met een knipoog. Een acteur mag nooit zomaar diens script in laten kijken door de buitenwereld.
Opgewekt staarde ik terug.
Meende hij dit? Kon ik echt volgende week met hem mee naar de set van mijn meest favoriete serie in de gehele afgelopen eeuw? Dit kon niet waar zijn, ik moet dit dromen.
Ik was vast in slaap gevallen en droomde dit nu allemaal.
"Wil je me even knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droom?" Mompelde ik, waarna ik Thomas hoorde lachen, waardoor ik het warm kreeg, ik had niet gedacht dat hij het ook daadwerkelijk zou horen dat ik het zei.
Maar toch deed hij het even zachtjes en een klein pijnscheutje schoot door mijn huid heen.
Nee, dit is echt, hij stelde het echt serieus voor. "Wanneer?" Mijn enthousiasme was gegroeid na het kneepje in mijn rechter boven arm, waar hij het beste bij kon vanuit zijn positie.
"Even kijken... Vrijdag? Ik weet niet tot hoe laat je door de weeks naar school moet of werkt."
"Ach, hier maak ik gewoon tijd voor." Die dingen konden me even gestolen worden als een acteur van mijn favoriete tv show me vraagt om mee te komen naar de set van de betreffende show, dan sla ik dat echt niet af, nooit van mijn leven niet.
"Oké, dat is dan geregeld, ik zal een berichtje sturen naar de regie dat ze een bezoekerspas voor je moeten maken, anders hebben we al dat gedoe later."
En daarmee was de deal rond, ik zal later in de week een berichtje van hem krijgen met de precieze tijdstippen van hoe laat hij me op kwam halen tot hoe laat ik daar dan bleef.

Het donker had zich echt al als een deken over het land heen genesteld toen we ons weer bij de rest voegden op het veld waar we hadden afgesproken.
"We zijn net op tijd, de show begint bijna."
En net toen Monica dat gezegd had, schoot er een soort vuurpijl de lucht in om aan te geven dat het inderdaad begon.
Een stem begon iets in een vreemde taal op te noemen, waarbij zich al snel een vrouwenstem voegde die het ritueel samen met hem volbracht.
Het was een magisch tafereel om te mogen aanschouwen, alle vijf de elementen werden aangedaan en elk element had een beetje diens eigen mini show, met aparte muziek en sfeer.
Tot we als laatst nog na zwetend van het dansen bij de passie van vuur we onze ogen sloten en ons openzette voor het laatste element ; geest.
We hielden elkaar handen vast; ik die van Thomas en die van Railey, die weer de hand van Scott had weten te bemachtigen die Monica weer aan zijn andere zijde had en Alice en David stonden aan de andere kant van Thomas.
En we voelden het allemaal, de golf van energie die door de menigte heen schoot, de haartjes van mijn armen en benen gingen overeind staan van de bijna voelbare lading die om ons heen hing tot het einde van het stukje geeft.
"Wauw, dat voelde echt funky." Monica schudde der haar los. "Kan dat nog een keer?" Maar ze waren al bezig om het ritueel af te sluiten en het podium werd al klaargestoomd voor Myst.
En ik voelde me vredig, niets kon mijn weekend nog verknallen, of zeker deze dag niet meer.

Reacties (2)

 • Jarnsida

  Ik wacht nog heel even met voorspellen als je het niet erg vind, ik moet eerst nog wat informatie krijgen over Jonathan

  5 jaar geleden
 • Girlicious

  Ooh daar was het volgende hoofdstukje al. Haha
  Ik voorspel sowieso een romance tussen haar en Thomas. Dat zie je vanaf hier al aankomen
  En ook Monica en Scott worden een stelletje
  Arme Railey
  Hij moet maar zo denken... op ieder potje past een dekseltje
  Omg zo stoer dat ze mee mag draaien op de set
  Sowieso krijgt zij een rol in de show..
  Als Thomas zn vriendin!;)
  ^.^
  Ik ben benieuwd wat je nog allemaal in petto hebt voor ons. Jij bent niet voorspelbaar
  Soms denk ik te weten welke kant het verhaal op gaat en dan kom je ineens met een hele andere onverwachte wending.
  Dus dont worry.. je schrijft naar mijn mening niet voorspelbaar. Maar je schrijft wel super goed en vooral zeer verslavend haha

  Snel verder!!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here