Ô, Sunlight! The most precious gold to be found on Earth

Ik sluit mijn deur, ik ga op bed zitten, ik trap mijn schoenen uit en ik kruip onder de dekens. Ik pak mijn telefoon en ik doe hem weer aan, met grote ogen kijk ik naar mijn telefoon als hij hevig begint te trillen, ik frons als ik zie dat ik 23 gemiste oproepen heb van mijn vader, 12 van Tommy en heel veel voicemail berichten en wat whatsapp berichten van meerdere mensen.

Ik besluit als eerste mijn vader terug te bellen, ik druk op bellen en hij gaat twee keer over, daarna pakt mijn vader hem op.

"God finally Anna why didn't you pick up your phone" zegt mijn vader bezorgd.

Mijn vader belt mij nooit.

"I'm sorry dad, my phone was off" verontschuldig ik mezelf terwijl ik kauw op de binnenkant van mijn wang.

"Something terrible happend to your mother, can you come home?" nu pas merk ik pas dat mijn vader aan het huilen is. Ik voel de zenuwen en angst opborrelen, ik haal diep adem en ik slik een keer. "What happend dad, please tell me?" zeg ik smekend. Ik voel de tranen in mijn ogen branden, langzaam rolt er één over mijn wang.

"Your mother got an heartattack and they don't know If she will survive." zegt hij en ik hoor hem weer huilen.

Mijn wereld stop voor een seconde, even weet ik niet meer hoe ik moet adem halen, hoe ik normaal moet functioneren, ik voel de tranen over mijn wangen rollen, geschrokken hap ik naar adem. Mijn telefoon valt met een klap op de grond. Een luide snik verlaat mijn lippen, ik begin te huilen, mijn lieve moeder, mijn moeder die altijd voor mij klaar staat, die altijd wel raad wist tegen alle kleine maar ook grote problemen, mijn moeder is een grootte steun in mijn leven, ik kan haar nu niet verliezen.

"Anna!?" ik word uit mijn gedachten gehaald, ik raap geschrokken mijn telefoon weer op.

"I'm coming home" zeg ik zachtjes.

"Text me when you are home, I'll pick you up from the airport" zegt mijn vader, ik staar nog steeds verdoofd voor me uit.

"See you soon, I love you dad" snik ik.

"It will be alright darling, I love you too, please be careful, see you soon honey" zegt mijn vader geruststellend maar het helpt niet, het helpt helemaal niet, niks kan mij nu geruststellen, mijn moeder ligt in het ziekenhuis en ik ben er niet.

Ik hang op, ik grijp snel mijn laptop en ik kijk voor de eerste beste vlucht naar Dublin, de vlucht duurt nog maar een uur en een kwartier dus ik was er zo, de eerste vlucht vertrekt over vier uur, het is nu half 5 dus ik had nog tijd.

Snel boek ik een ticket en print ik hem uit, de tranen lopen nog steeds over mijn wangen. Verdoofd pak ik een tas in met wat spullen, ik kijk op de klok, half zes. Ik pak mijn telefoon, ik zoek het nummer van Harry op. Mijn duim blijft twijfelend boven zijn naam hangen, zou ik hem bellen? ik zucht een keer diep, ik druk op zijn naam en hij gaat gelijk over in de voicemail.

Gefrustreerd gooi ik mijn telefoon weg, ik begin weer te huilen, ik voel me zo machteloos en zo gefrustreerd, ik kan niet zonder mijn moeder leven, ze is alles voor me. Ze was niet alleen een moeder voor me maar ook een vriendin.

Mijn telefoon gaat over, ik neem hem haastig op.

"Sophie! I was so worried about you, you didn't picked up your phone, you weren't in class today and you weren't in your room, I was so worried" zegt hij overbezorgd, zachtjes onderbreek ik hem.

"Harry can you bring me to the airport" het blijft stil.

"Why? What happend?" vraagt hij verbaast "Harry please, i can't talk about it right now" ik hoor wat geroezemoes aan de andere kant van de telefoon. "Fine, in 10 minutes we will be here" ik hang op zonder nog wat te zeggen en ik maak mezelf klaar voor vertrek, tien minuten duren zo lang als je haast hebt.


oeeeh drama... ik moet wel zeggen dat ik dit persoonlijk erg basic en cliché drama van mezelf vindt so Im sorry🙄 het is wel heftig of course maar dit is volgens mij wel redelijk standaard in een fanfic Im sorry hehe, ik upload hem nu al vast want ik weet niet of ik morgen tijd heb of er komt gewoon nog een stukje!

Reacties (1)

  • VampireMouse

    Oww zo spannend... En ik vind 't niet afgezaagd. Gaat harry met d'r mee naar huis?
    Ben benieuwd.
    Verder x

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen