Foto bij ¤010¤

Hhmm... Ik ga niets verklappen, nog niet (;

Ugh, mijn muis wilt niet echt meewerken, dus dit hierin krijgen is weer een heel gedoe >.<

De auto had echt zo lekker gezeten dat de rit in een mum van tijd voorbij was en het stil had gehouden voor een prachtig uitziend restaurant, waarbij ik erachter kwam dat het een pizzeria was, maar dan wel een hippere pizzeria dan die je normaal op een hoekje van een straat vind.
De tafels waren bezet met kaarsen en de gehele sfeer straalde uit alsof we ergens in een renaissance bar waren, zelfs de bediening was wat ouderwetser gekleed, een beetje in de sfeer van de serie.
"Ik hou van deze plek, zeker na de opnames geeft deze tent me nog steeds het gevoel alsof ik nog in die wereld zit." Thomas had voor de kaarten gevraagd en we hadden als eerst wat te drinken genomen; allebei een wijntje, terwijl we het brood naar binnen werkten dat voor ons op tafel stond.
Wat niet veel later ook alweer vervangen werd door een heerlijk dampende pizza.

We lachten onder het eten, wat een aantal mensen een beetje vervreemd naar ons om deden kijken.
"Dus er wordt een hoop afgelachen op de set." Besloot hij zijn verhaal waarna hij één van zijn laatste stukjes pizza naar binnen werkte.
"Oké, nu het eten in onze maag zit wil ik je graag dit geven." Hij haalde een stapeltje papieren uit zijn tas die hij mee had. "Het is een stuk script van de scene waar je in zit."
Met grote ogen nam ik het pakketje aan en hij haalde zijn eigen dikkere variant tevoorschijn, waarin hij al zijn lijnen groen gearceerd had.
Mijn ogen schoten over de woorden heen die erin stonden en met elke zin werden mijn ogen groter van enthousiasme. "Speel ik echt in zo'n belangrijke scene?"
"Je hebt zelfs een aantal zinnen tekst."
Mijn blauwe ogen schoten nu zijn kant op. "Wat? Ik dacht dat ik alleen zou gaan figureren."
Hij knikte. "Dat was eerst ook het plan, maar ik heb ze beelden laten zien van FanLove die Monica gemaakt heeft en gezien je opleiding zien zij ook in dat je een aanwinst zou zijn voor de serie , zowel voor als achter de schermen." Hij leunde genoegzaam onderuit in zijn stoel. "Zie het maar als een auditie voor een vaste rol."
Mijn vingers begonnen te tintelen om hem om de hals te vliegen van blijdschap. "Welke rol?"
"Aangezien jij en Alice erop gewezen hadden op de afwezigheid van Briënna leek het me niet meer dan gepast dat jij die rol toebedeeld zou krijgen, zeker als ik ook kijk naar de uiterlijke beschrijving die bij de rol hoort, je bent er geknipt voor."
Wauw, gewoonweg wauw.
"Prinses Briënna." Ik lachte even."Zie je het al voor je?"
Ook Thomas moest nu lachen. "Je zult zeker geen standaard prinses zijn."

De volgende dag was ik al eerder klaar dan nodig was, waardoor ik mooi veel tijd voor de spiegel door kon brengen om elk haartje goed te doen. Wat onderweg waarschijnlijk alsnog helemaal verkeerd komt te zitten, maar het gaat om het idee.
Thomas had gisteren gezegd dat ik geen spullen mee hoefde te nemen maar dat het altijd leuk zal zijn om mijn larp spullen mee te nemen om te overleggen en om te laten zien dat ik er ook wel wat vanaf weet.
Dus ik had mijn nieuwe zwaard Excalibur ingepakt samen met mijn wapenhouders, mantel en jurk die inmiddels gewassen waren en alles paste in één tas die ik al in het halletje van mijn appartement had gezet.
Ik streek de zoom van de jurk die ik aanhad even glad terwijl ik naar mijn voeten keek die in zwarte enkellaarsjes gestoken had met een hak van ongeveer zeven centimeter.
Het was makkelijkere kleding om uit te trekken, zeker als ik dus door de garderobe en grime moest.
De deurbel ging en ik was er sneller bij dan dat ik mezelf ooit voor mogelijk had gehouden en trok de deur net iets te enthousiast open.
Thomas stond in de deuropening geleund en hij gebeurde naar de auto zodra hij me zag. "Uw rijtuig staat voor, prinses."

De rit naar de studio was ongeveer een uur lang, maar in dat uur vermaakten we ons wel door mee te zingen met de nummers die op de radio voorbij kwamen en ik voelde me totaal op mijn gemak, al kende ik hem minder dan een week echt persoonlijk.
"We zijn er." Hij hield stil voor een grote witte loods. "Deze week filmen we nog in de loods, maar vanaf volgende week filmen we voor een korte periode van twee weken een gedeelte in het bos en in een kasteel een stukje over de grens."
Wauw, gingen we naar het buitenland voor opnames? Althans, als ik dus de rol van Briënna kreeg.
"Kom dan gaan we naar binnen en stel ik je aan iedereen voor, niet dat het waarschijnlijk nog echt nodig is aangezien jij iedereen al bij naam kent."
Boven de deur van de ingang brandde een groen licht, wat erop wees dat er nog geen opnames bezig waren, anders brandde de rode lamp ernaast wel.
De gangen waren evenals wit, met her en daar wegwijs pijlen en bordjes op de deuren om aan te geven waarvoor ze waren.
"Dit is mijn ruimte en voor vandaag is deze ook voor jouw, als je de rol krijgt krijg jij je eigen kamertje." Hij had zijn handen op mijn schouders gelegd en duwde me als eerste de ruimte binnen.
Hoewel ik gedacht had dat het er donker zou zijn schenen er vol op lichten en waren er mensen in de weer met een kledingrek en dozen vol grime.
"Ah, daar zullen we haar hebben." Één van de vrouwen kwam op me afsnellen en bekeek me van top tot teen. "Ze zou inderdaad qua uiterlijk meer dan geschikt zijn voor de rol, dus de helft is al binnen."
Ze trippelde weer weg, maar ik werd al snel bekeken door de andere vrouw. "Nou, ik vind haar nogal.. te jong overkomen."
"Bridget, wees niet zo nukkig, je zegt dat alleen maar omdat jij de rol niet hebt gekregen."
De vrouw die zo opgewekt naar me toe was gekomen stak haar hand uit. "Ik ben Rosalie Jones en dit is Bridget Besta." Ze trok me aan de hand mee die ze vasthield "Kom, dan ga ik met jou bezig in deze stoel." Ze leidde me naar de stoel toe en fluisterde wat gehaast in mijn oor. "Je ziet er helemaal niet jong uit, ik had ze je halverwege de twintig en dertig geschat."
Wel bedankt, aangezien ik dat ook ben met mijn vijfentwintig jaar.
Ze begon al snel te rommelen in de koffertjes die ze allemaal uit had gestald en voor ik het wist haalde ze al een borstel door mijn haar heen. "Ik zie dat je het goed verzorgt hebt voor je hierheen kwam. "Ik hoef het nu alleen nog maar in model te brengen en dan ben je klaar wat je haar betreft, dan doen we het even onder een kapje zodat er geen make-up in je haar terecht komt, daarna is het alleen weer een kwestie van je garderobe aantrekken, haar weer goed en poef, je bent klaar voor opnames."
Ik was blij met deze uitleg, hoe meer uitleg des te duidelijker werd het hier allemaal.
Haar vingers gleden gedreven en vakkundig samen met de borstels en de kammen door mijn haar heen en ik voelde hoe ze er uiteindelijk twee vlechtjes in maakte die ze daarna met elkaar vervlocht.
"Laat me eens goed naar je bekijken van voren." Ze draaide de stoel met een ruk om zodat ik in een waas opeens recht in haar bruine ogen keek, waarbij haar zwarte haar langs haar gezicht heen viel.
"Prima." Ze plukte even wat achter zich vandaan. "Kijk, dan gaat nu deze eroverheen." Ze haalde een netje tevoorschijn dat al niet veel later op mijn hoofd bivakkeerde.

Reacties (3)

 • Wyrden

  Kudooo

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  Ik heb nu echt zin in pizza(N)
  Brood is zo lekker, ik kan er nooit afblijven als ze het neerzetten... Ben het met mijn medelezeres hieronder eens Thomas en zij zouden zo'n leuk stel zijn, al is het maar onscreen. Maar goed wat heeft zij geluk zeg!

  6 jaar geleden
 • Girlicious

  Aaaawwhh zij en Thomas zijn echt zo leuk en perfect samen!
  Hopelijk is hij dan haar prins en moeten ze een zoenscene doen ^.^
  Dat zou zo cute zijn!!
  Ik ben zo blij voor haar!
  En nu heb ik ook trek in pizza...
  Jup ik heb om ongeveer 2uur snachts/sochtends trek in pizza. Terwijl ik het gister nog op heb....

  Kudo!
  Snel verder!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen