Hoofdstuk 19
~ Everyplace I go
Is blurring into one
I just wanna stop
And catch my breath
But it takes too long ~
Stan Van Samang, Simple life

Jane POV

Het is weer een geweldige musical geweest, al zeg ik het zelf. De zaal was uitverkocht en alles is vlekkeloos verlopen.
Ik neem een slok van het frisse water en sta op. Ik neem afscheid van de andere en ga de kleedkamer uit. “Jane!” wordt er geroepen van op het einde van de gang. “James?” zeg ik op vragende toon en we stappen naar elkaar toe. “Wat doe jij hier?” vraag ik wanneer we niet meer ver van elkaar zijn. “Ik moet even met je praten. Waar we niet gestoord zullen worden.” zegt hij en kijkt me serieus aan. Wat in de war van de plots zo serieuze James zeg ik dat hij me kan volgen. James was de beste vriend van Tyler en daardoor ook wel van mij. Hij is altijd de grappigste en kan nooit eens serieus zijn. Daarom schrik ik er zo van dat hij nu zo serieus is.
Ik neem James mee naar de picknickbank die zich in het grasveld bevind die enkele meters van de achteringang verwijderd is. “Ik weet niet of ik hier goed mee doe om je dit te vertellen maar ik vind dat je het moet weten en dat wat dat ik bij heb aan jou toebehoort.” verbaasd kijk ik de blondharige twintiger aan. Uit zijn jaszak haalt hij een klein doosje en hij geeft het aan mij. “Tyler was allerlei dingen aan het plannen. Hij wou je ten huwelijk vragen, Jane. Maar hij twijfelde, hij was onzeker. Hij wist niet zeker of je ja zou zeggen en ik probeerde hem te overtuigen dat hij daar niet mocht over twijfelen. Ik moest de ring bijhouden, hij zou het je op de première van ‘The day we met.’ vragen. Ik wou de ring toen al komen brengen, maar ik was ziek en zou er niet geraken. Het spijt me dat je hem nu pas krijgt en het spijt me als het een verkeerde beslissing was om je daarvan op de hoogte te brengen.” Ik open het doosje en een eenvoudige ring met twee diamantjes verscheen. “Bedankt.” zeg ik gemeend tegen James. Ik sla mijn armen om de man heen en hij doet hetzelfde.

Harry POV

Ik sta op uit mijn stoeltje en loop met de andere mensen mee naar de uitgang. Het was even goed en zelf beter dan de vorige keer. Als ik buiten ben ga ik opzoek naar de uitgang waar Jane en ik de vorige keer buitengekomen waren. Ik vertraag mijn pas als ik dichter en dichter bij de achterkant van het gebouw kom. Plots ben ik niet meer zo zeker over mijn plan, wat als ze me niet meer wilt zien? Ik wil bijna teruglopen, maar begin mezelf daarna moed in te spreken.
Ik ben bijna aan de hoek van het gebouw als mijn mobiel afgaat. Waarom moet mijn moeder net nu bellen? Stiekem ben ik misschien wel blij dat ze me stoort. Zo kan ik de - misschien wel rampzalige - ontmoeting wat langer uitstellen.

Mijn moeder belde eigenlijk alleen maar om te vragen of ze goed begrepen had dat ik niet thuis zou komen slapen vannacht. Het gesprek heeft waarschijnlijk toch wel een goede vijf minuten geduurd.
Met gebalde vuisten van stress loop ik het hoekje om.

Enkele stappen heb ik om de hoek gezet toen ik het blonde haar van Jane door de achterdeur naar buiten zie komen. Een jongeman volgt haar op de voet. Ze lopen samen een stuk weg van me tot aan de picknickbank die enkele meters verderop in het grasveld staat. Nieuwsgierig als ik ben ga ik enkele passen vooruit. Het duo kan me niet zien, maar ik hen wel. Wat er gezegd wordt kan ik niet verstaan, maar ik zie wel dat ze elkaar na een kort gesprek omhelzen. Eigenlijk is het heel verkeerd wat ik aan het doen ben, dat besef ik plots. Ik zou beter vertrekken want Jane ziet er nogal verslagen uit. Zonder nog om te kijken stap ik rustig terug. Ik wou niet gaan rennen want dat zou teveel gaan opvallen. Traag stap ik terug tot ik plots gestopt word door een gebroken stem die mijn naam roept. “Harry?” Betrapt draai ik me om. Niet wetend wat te doen glimlach ik wat vreemd naar haar.
Wat nu?

~~~~~~~~~~~~~~
Helloo,
Na een lange tijd weer een nieuw stukje!
Let me know what you think!
LUFU

Reacties (2)

  • FrannieSuggy

    Snel verder ik wil weten wat Jane gaat zeggen

    4 jaar geleden
  • Joolieentje

    Ik vindt Het Echt een super verhaal! ;D

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen