Foto bij Job 1

Twee maanden later

"Rachel, twee biertjes voor die Nederlandse jongens daar."
"Nederlanders?", vraag ik en James, de baas van de club, knikt. Dat is nieuw. Overdag treffen we nooit buitenlandse touristen aan. Het Engelse pandje is tot nu toe redelijk Engels gebleven, maar trekt de laatste tijd veel Nederlanders, Belgen, Duitsers en de lokale bevolking. Helemaal mooi voor ons. Hoe meer omzet, hoe meer loon we kunnen verwachten. Soms kunnen we zelfs een extraatje verwachten. Vooral tijdens de avonddiensten, als je snapt wat ik bedoel.
Toen het eindelijk zo ver was en het Engelse pandje klaar was voor opening, fluisterde James de groep en mij één tip in ons oor. Flirt met de klant. Als er één ding is waar ik onervaren mee ben, dan is dat wel flirten. Ik vind het onzinnig. Saai. Tijdsverspilling. Misschien ben ik er ook wel achter gekomen dat ik er meer dan slecht in ben. Ik heb deze vakantie de minste extraatjes gevangen van de groep. Simpelweg, omdat ik me geen raad weet met alle aandacht die ik krijg van het mannelijk geslacht. Ik probeer te flirten, echt waar, maar het lijkt wel alsof ik de enige ben die de rare types vind. Sommige mannen reageren zo overweldigend door het feit dat ze aandacht krijgen. Negen van de tien keer denkt de tourist dat je gelijk met hem naar bed wil. Mij niet gezien en dat is ook de reden waarom ik het flirten snel afkap. Het is gewoon niet leuk. 
Ik tap twee biertjes, haal het overbodige schuim er af en zet de glazen op een dienblad.
"James.", roep ik en ik schuif het dienblad naar hem toe. Hij pakt ze aan en loopt naar de twee Nederlandse touristen. Geamuseerd kijk ik hoe hij zelfs met hun probeert te flirten. Zakelijk flirten, noemt men dat. Bij deze vorm van flirten wordt van je verwacht dat je een goedlopend praatje maakt met iemand van hetzelfde geslacht. Vraag als man of de klant al een paar geile chicks heeft gescoord tijdens zijn vakantie en vraag als vrouw of de klant het ook zo vermoeiend vind dat vrijwel iedere man met haar naar bed wil. Probeer ze daarna een tweede drankje of een broodje aan te smeren en als ze antwoorden met 'ja', heb je beet. Weer extra geld, weer wat meer omzet en wie weet of er een extraatje voor jouw bijzit. Meestal geldt dat laatste alleen als je een homoseksuele klant treft.
"Ik snap het niet." Ik kijk naar rechts en zie dat Harry hoofdschuddend naar James kijkt. "Hoe krijgt hij het voor elkaar?" We kijken beide toe hoe James tien euro in zijn hand geschoven krijgt. Zulke briefjes zijn heerlijk om te ontvangen, vooral omdat we ze in Engeland natuurlijk niet kennen.
"Wat dacht je van werkervaring?", gok ik en Harry knikt bedenkelijk.
"Klinkt logisch.", mompelt hij. James bedankt de Nederlandse touristen en komt al glimlachend de club binnen.
"Hebben jullie het gezien?", vraagt hij en Harry en ik knikken. "Mooi, misschien leren jullie er nog wat van." James loopt direct richting de keuken en ik trek mijn wenkbrauwen op.
"Nou ja."
"Eikel.", zegt Harry. "Kan ik er wat aandoen dat wij zo slecht zijn." Ik begin te lachen.
"Niet slecht, maar verstandig."
"Dat zal het zijn.", zegt Harry en hij slaat met zijn hand op de bar. Harry en ik kunnen vanaf dag één al goed met elkaar opschieten. We komen beide uit Holmes Chapel, Cheshire. In Engeland zijn we elkaar gek genoeg nooit tegengekomen, wat best zonde is. We hadden thuis de beste vrienden kunnen zijn, zeker omdat we beide een ramp zijn wat betreft flirten. Ik snap volkomen waarom ik er slecht in ben, maar Harry. Hij ziet er goed uit. Bruine krullen, spontane lach, een goede, leuke babbel en hij heeft de meiden achter zich aanzitten. Toch gaat het vrijwel altijd mis als hij probeert te flirten en vraag me niet hoe. James is daardoor vaak teleurgesteld in ons. Niet dat Harry en ik ons werk niet goed doen, maar de extraatjes vallen volgens James vies tegen. Het zorgt voor een minder hoge omzet en we zetten onszelf in de min. Af en toe lijkt het daar nog wel het meest om te draaien.
"Niall is pas verstandig bezig.", merkt Harry op en hij wijst naar buiten. Buiten staat Niall, één van onze collega's en vrienden, met een paar meiden te praten. Niall oogt het meest onschuldig van ons allemaal, maar ondertussen flirt hij wel met de meeste meiden. Hij voert de derde vorm van flirten uit: wanhopig. Wanhopig flirten betekent dat je alleen flirt om te scoren. Hierbij gaat het niet om het extraatje als in geld, maar om het extraatje als in een one night stand. Je hebt seks met iemand, dumpt diegene zo snel als maar kan (het liefst meteen na de daad) en gaat weer opzoek naar een ander. Helaas voor Niall, pakt het niet altijd positief uit voor hem. Eigenlijk nooit.
Aan zijn houding te zien, staat Niall alleen te flirten. Het groepje meiden wisselt een aantal blikken met elkaar en loopt dan al lachend weg. Niall blijft verbaasd achter en ik lach.
"Hey, Niall!", roept Harry en Niall kijkt naar binnen. Harry steekt zijn duim op. "Top gedaan, man!" Niall kijkt geïrriteerd en komt naar binnengelopen.
"Ik had ze bijna.", zegt hij en hij gaat op een barkruk zitten.
"Dat zag ik.", zeg ik sarcastisch en Niall trekt zijn wenkbrauwen op.
"Ik ben in ieder geval beter dan jij."
"Ik doe niet eens m'n best.", lach ik en Harry knikt.
"Klopt. Rachel is bang voor mannen." Niall begint te lachen en ik kijk Harry verontwaardigd aan.
"Echt niet. Alle mannen hier zijn gewoon vreemd. Daar kan ik niks mee."
"Ja ja.", mompelt Niall en ik geef hem een tik tegen zijn arm.
"Je moet daar doorheen kijken. Niet iedereen zal vreemd zijn.", zegt Harry.
"Oh nee?"
"Nee. Ik weet zeker dat jij deze vakantie wel een paar jongens scoort."
"Daar zit ik niet op te wachten."
"Het kan zomaar gebeuren.", zegt Niall. "Misschien heb je dan nog wel meer seks dan Liam of Teresa.", gaat Harry door en ik zucht.
"Niemand kan die twee fok konijnen verslaan."
"Als jij een jongen tegenkomt, die je echt leuk vind, dan moet het wel. Dit is Mallorca. Niemand gaat hier naar huis zonder seks gehad te hebben.", zegt Harry.
"Ik wel."
"Jij ook niet, Rachel.", zegt Harry resoluut. "Ik weet zeker dat jij je slag zal slaan deze laatste vijf weken." Ik kijk Harry en Niall om de beurt aan en zucht. Ze zijn er wel heel zeker van dat ik een jongen scoor deze vakantie. Ik wil dat helemaal niet. Jongens zijn niet te vertrouwen. Ze gaan vreemd waar je bijstaat en gaan met je om alsof je een bak grofvuil bent. Harry kan zeggen wat hij wil, maar ik ga deze vakantie geen jongen scoren. Dat is tijdverspilling.

Wow, ik ben zenuwachtig, haha. Het eerste hoofdstuk van het nieuwe verhaal. Altijd een uitdaging om te schrijven en te plaatsen. Willen jullie mischien een kleine reactie achterlaten?

Reacties (7)

 • fultimefangirlx

  Je staat in de top!

  4 jaar geleden
 • Ceejtow

  Ze gaat heeeel zeker Louis tegenkomen echt top!

  4 jaar geleden
 • jolientje432

  je hebt echt een geweldige schrijfstijl xx

  4 jaar geleden
 • 1DbabeGirl

  Oh oh, nieuwe abo voor dit leuke verhaal!

  4 jaar geleden
 • ValerieRose

  louis brengt er wel verandering in >: D

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen