Foto bij Hoofdstuk 36.

‘Hey.’ Hoor ik Luke zachtjes fluisteren. ‘Daar is niks van waar Jessie. Je verpest onze levens niet, je maakt ze juist fijner door er te zijn. En je bent ook zeker geen slet. Je moet niet naar Joëlle luisteren, die is gewoon jaloers omdat ze lang niet zo perfect is als jij bent. Daar kan ze gewoon niet tegen.’ Ik zucht diep en kijk Luke aan. ‘Dit zeg je ook alleen maar zodat ik dadelijk weer met je het bed in duik.’ Mompel ik kwaad, terwijl ik hem even aankijk om vervolgens mijn gezicht weer in mijn armen te verbergen en mijn ogen weer te sluiten. ‘Dat is niet waar Jessie. Dit zeg ik omdat je mijn vriendin bent, en ik om je geef.’ Mompelt hij. ‘En nu nog overtuigend.’ Zucht ik. Ik hoor Luke wat mompelen maar kan niet precies verstaan wat hij zegt.
Ik voel ineens twee handen rond mijn onderarmen klemmen die ze onder mijn hoofd wegrekken. ‘What the fuck!’ Gil ik uit voordat ik omhoog getrokken word. Luke tilt me op en klemt zijn armen rond mijn middel en mijn benen waarna hij me naar binnen tilt, aangezien mijn deur al die tijd nog open stond. Hij legt me op mijn bed neer waardoor ik me, zodra hij me loslaat, meteen omdraai en mijn gezicht in mijn kussen begraaf. Ik hoor zijn grote voeten op mijn laminaat weglopen en even hoor ik een tijd niks, waarna ik de klap van een deur hoor.
Je gaat toch niet serieus menen dat hij is weggegaan?
Ik grom en haal mijn gezicht even van mijn kussen af, maar als ik zie dat deze helemaal zwart is schuif ik hem iets op, om mijn gezicht op het schone gedeelte van mijn lichtroze kussen te leggen en me op mijn zij te draaien. Ik trek mijn knieën op en klem ze tegen mijn buik aan, waarna ik weer zachtjes begin te snikken. Volgens mij moet ik ook gewoon ongesteld worden, want zo over emotioneel ben ik nog nooit geweest…
‘Jessie?’ Ik schrik, maar blijf wel gewoon liggen. Hij is er nog. ‘Jess, hey.’ Fluistert hij waarna ik voel hoe mijn bed iets inzakt en er een hand op mijn schouder beland. ‘Jessie, ik heb een kop thee voor je gemaakt.’ Ik zucht diep en laat mijn benen los waarna ik ze strek en omdraai. Ik haal mijn kussen onder mijn hoofd uit en leg deze weg aangezien hij helemaal vies is, waarna ik ga zitten en mijn rug tegen mijn muur aan druk. Luke pakt mijn dienblad waar hij twee koppen thee op heeft staan en een groot stuk chocolade.
‘Soms vraag ik me echt af hoe je dit doet Luke.’ Mompel ik terwijl ik een van de koppen thee pak en voorzichtig een slok neem. ‘Hoe ik wat doe?’ Vraagt hij half lachend. ‘Dat je precies weet wat ik wanneer nodig heb.’ Zucht ik. ‘Jess, ik ken je al sinds het ziekenhuis. Ik wist zelfs toen al in welke luier je graag slaapt en dat je zou gaan huilen als ze je aapje bij je weg zouden nemen, terwijl ik dat nog niet eens kon zeggen.’ Luke houd met zijn ene hand het dienblad vast terwijl hij zijn andere arm rond mijn schouders slaat en me voorzichtig tegen hem aanlegt. ‘De band die wij hebben is speciaal Jessie, en ik zou je nooit willen missen in mijn leven.’

Reacties (12)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen