Foto bij The World of Estorix

Ik heb misschien de kaart gemaakt, maar het idee kwam van milord;)

Estorix

Het thuis van elven en mensen gelijk. De mensenprovincies bestaan uit Yulor, Ryfbel en recentelijk Famrius. De elvenprovincies zijn Barhador, Menedhil en Nythena Dorei.
Ryfbel is een perifeer gebied dat vooral dient voor het leveren van grondstoffen aan het mensenrijk. De mijnen en het platteland dienen nu om Rophrax te ondersteunen. Slatir is dus ook vooral bezig in dit gebied, evenals in Famrius.
Yulor is het centrale gedeelte van het mensenrijk. De grote en belangrijke steden bevinden zich in dit gebied en vooral vroeger kwamen hier altijd handelaren uit beide rijken bijeen. De grootste academie van de mensen bevindt zich in de hoofdstad van Yulor, Curwood, deze is echter in bezit van de elven en gedeeltelijk verwoest, waardoor zijn glorie verdwenen is.
Sinds de slag om Yulor, hebben de elven de helft van deze provincie weten te bezetten. Hierdoor trokken de mensen over de bergen naar het ooit onbewoonde Famrius, om hier een nieuw bestaan te leiden. Wat ooit een barre omgeving was, is nu rijkelijk gecultiveerd door de boeren en door de hoeveelheden pijnhout, kunnen de mensen tijdens de koude weersomstandigheden een goed leven leiden.
De vroegere passage naar Famrius wordt nu gemarkeerd door Bal Kolduhr, een oude bergstad die als vesting dient voor de organisatie Rophrax, waarvan de leden het overgebleven deel van Yulor proberen te beschermen, zodat de elven niet in Famrius en Ryfbel komen.

De soorten elven in Estorix
De lichtelven


De lichtelven of 'hoge elven' zijn directe afstammelingen van de allereerste elven op Estorix. Ze zijn te herkennen aan hun rechtopstaande oren, die bijna verticaal langs het hoofd lopen. Hun ogen zijn meestal helderder dan die van alle andere rassen, wat er ook voor zorgt dat ze status uitstralen. Vaak hebben ze lichte haarkleuren die zeldzamer zijn onder de armere groepen. Vrijwel altijd worden deze haren in de meest extravagante haarstijlen gedragen, maar los en stijl is ook een favoriet dit seizoen.
De meeste lichtelven komen uit een koninklijke familie of bezitten een andere belangrijke rol. Zij zijn de aristocraten van het elvenrijk en houden de boel draaiende. Van alle elvensoorten zijn zij ook de slimsten, dit wel ten koste van kracht (vergeleken met de andere elvenrassen).


De boselven


De boselven zijn ontstaan nadat een aantal elven besloten om zich meer in contact te laten staan met de natuur. Ze zijn te herkennen aan hun merkwaardige oren. Hun gehoor is stukken beter dan dat van de lichtelven: door de iets horizontale draaiing ervan, kunnen ze over veel langere afstanden horen. Hun ogen zijn bijna glanzend. Poëten zeggen dat dit komt door hun connectie met de natuur, ze spiegelen al het mooie van de wereld terug. Vaak hebben ze donkere haarkleuren die corresponderen met hun omgeving.
Deze elven zijn geconditioneerd op het leven in een woud. Ook zijn de boselven veel sneller en behendiger dan hun lichte broeders, maar alsnog staan ze een rang lager dan hen. De meeste boselven werken als boer, jager, houthakker of een dergelijk agrarisch beroep. Op hun achttiende levensjaar mogen ze het merk van de stam dragen. Meestal wordt dit getatoeëerd op het gezicht, omdat dat de eerste plek is waar een vreemde naar kijkt.


De halfelven


Halfelven zijn, zoals je kunt raden, half elf en half mens. In tegenstelling tot echte elven, hebben halfelfen een deels menselijke oorvorm behouden. Enkel het bovenste deel is tot een iets horizontale punt gevormd, wat hun elfse kant weergeeft. Halfelven hebben over het algemeen een scherpere blik, dit komt door de iets smallere ogen die ze van hun elfse ouders hebben geërfd. Vaak zijn de buitenste ooghoeken hoger dan de binnenste, wat dus bijdraagt aan hun scherpe aanzicht. Ook al kunnen halfelven uit ieder ras geboren worden, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een halve boself of een halve lichtelf.
Hoewel halfelven vroeger gedoogd werden, zijn ze tegenwoordig onder Ehtmordons wet niet meer toegestaan. Elven mogen geen relaties meer met mensen aangaan en mogelijke schending van deze regel wordt hard aangepakt. De laatste halfelven die nog in leven zijn, werken als slaven onder Ehtmordon (en eentje leidt een factie bij Rophrax...!)


De bergelven


De bergelven, ook wel bekend als de Yur of 'donkere elven', zijn een groep afstammelingen van de originele oerelven. Hoewel de lichtelven dus dezelfde voorouders delen met deze bergelven, zijn de twee soorten absolute tegenpolen van elkaar. Een Yur is te herkennen aan de smalle, bijna diagonale ogen, waarmee hij in het donker kan zien. De oren staan net zoals bij de boselven horizontaal, maar de bergelven hebben een grotere oorschelp, die beter is voor hun omgeving (het is makkelijker om op één geluid te focussen). De Yur hebben een rijkelijke diversiteit aan haarkleuren, maar de meesten zullen een krullend kapsel hebben.
De bergelven leven eigenlijk nog een beetje als holbewoners in de bergen. Ze zijn heel wat minder slim dan hun lichtere soortgenoten, maar ze compenseren daarvoor met brute kracht. De huid van een Yur is zo stevig als leer en ze kunnen de extreemste omstandigheden aan. Zelf zijn ze in staat een mens door spierkracht alleen al in tweeën te rukken. Net zoals bij de boselven, krijgen deze elven ook een merk als ze volwassen zijn. Deze komt op het (vrijwel altijd) ontblootte torso, alleen de leider van de stam krijgt tekens op zijn gezicht.


Jaartelling

Estorix telt twaalf periodes in de volgorde van: Ivlisar, Elephon, Faraine, Azariah, Ayda, Sumia, Zanthia, Travaran, Elasha, Burolia, Nithroël en Cilivren. Deze maanden zijn vastgesteld door Elnaril, de eerste elvenkoning die over Estorix heerste. Vanaf zijn sterftejaar worden de jaren op Estorix geteld, bijv. 316 na Elnaril.

De winter begint met Nithroël, tijdens deze maand vallen de laatste boombladeren op de grond en verdwijnen de bloemen van de aarde, waarna Cilivren begint. In deze maand daalt de temperatuur aanzienlijk en bevriest de ochtenddauw dagelijks. Daarna komt Ivlisar, gekenmerkt door dagenlange sneeuw, vooral in de noordelijke gebieden.

De lente komt terug tot leven door de frisse maand Elephon, waarin de sneeuw geleidelijk aan verdwijnt en plaatsmaakt voor nieuw groen. Tijdens Faraine beginnen de bomen weer bladeren te groeien en komen de bloemen weer uit de bodem tevoorschijn. Zodra Azariah aanbreekt, komen de hoge temperaturen weer op gang en weet men dat de zomer eraan zit te komen.

Ayda is de eerste maand van de zomer, vele oogstfeesten op Estorix vinden tijdens deze maand plaats, omdat de vruchtbaarheid van de grond het hoogst is en de temperaturen perfect zijn voor de oogst. Sumia en Zanthia zijn de warmste maanden van het jaar, tijdens deze maanden zijn er weer veel volksfeesten. Muziek, drank en gezelligheid staan onder de mensen centraal tijdens die perioden.

Tijdens Travaran daalt de temperatuur weer, een waarschuwing voor de boeren dat de herfst eraan zit te komen. Elasha wordt gekenmerkt voor zijn vele regenbuien en stormen, vooral langs de kust en iets verder landinwaarts zijn er soms vreselijke windstoten. In Burolia zijn de meeste bomen hun bladeren alweer kwijt en waarschuwt de eventuele vorst al voor de winter die komen gaat...

Rophrax

Vriad


Loyaal, wijs en goedwillend

Leider: Brithun Cwenburg
Doel: Vrede op Estorix creëren


-

Iverum


Kracht, volharding en trots

Leider: Jamil Eyer
Doel: Het verdrijven van de elven uit Yulor


-

Slatir


Verzorgend, verdedigend en hulpvaardig

Leider: Caleb Bolen
Doel: Het beschermen van het moederland en haar zonen


-

Yiris (ontbonden)


Moed, nieuwsgierigheid en trouw

Voormalig leider: Cadeyrn Elwíck
Doel: Kennis opdoen en wraak nemen op de veroorzakers van ellende

Na zijn tweede comeback, is Yiris opnieuw ontbonden binnen Rophrax. De leden zijn verspreid over de drie facties en vinden hun eigen weg.
Oprichters van Rophrax

Vriad


Jayson Cwenburg
Een charmante levensgenieter die ook echt alles in het leven apprecieerde. Hij vond het geweldig om nieuwe dingen te leren van zijn beste vriend Rinhaym en ontmoette hierdoor ook zijn beeldschone elvenvrouw. Samen kregen ze een zoon, Brithun, maar volgens de koning waren zijn dromen gedoemd te falen. Zijn vrouw werd geëxecuteerd voor overspel met een menselijke, terwijl hij en zijn zoon moesten toekijken.
Voordat hen hetzelfde lot wachtte, vluchtten Jayson en zijn kind terug naar Yulor, waarna hij daar Rophrax oprichtte met zijn oude vrienden. Tien jaar later werd hij alsnog gevonden en vermoord, maar zijn zoon trad gelukkig in zijn voetsporen en wist Vriad grootser dan ooit te maken.


Zijn vrouw was de beeldschone Alanis Thorthel, oudste dochter van Sid Levra, zus van Arneth en Pephennas Thorthel. Tijdens haar huwelijk met Jayson, heerste ze als koningin over Eryneth, maar haar leven was al snel verstoord toen Ehtmordon de troon opeiste en haar liet executeren voor brengen van nageslacht van een mens. De jonge prins Brithun werd hierdoor verstoten van de troon en vluchtte met zijn vader terug naar het mensenrijk.
Iverum


Kareem Eyer
Een ware vechtersbaas uit het warme zuiden van Yulor, tegen de grens met Menedhil. Kareem kon wel zestien trainingspartners achter elkaar aan en was dan nog niet moe. Zodra hij zijn allerliefste zoon Jamil in handen kreeg, wist hij dat hij zijn perfecte sparmaatje had gevonden. Zodra het kind iets vast kon houden, kreeg hij een houten zwaardje en al snel leerde hij zijn zoon iedere vechttechniek die er maar was.
Kareem was nooit van plan om goede elven te vermoorden, maar toen zijn beste vriend Jayson door de elven werd meegenomen en vermoord, gaf hij zichzelf de schuld voor zijn onoplettendheid en sloot hij zichzelf af van de buitenwereld en daarbij ook zijn allerliefste zoon. Jamil zocht hierdoor wraak en nam Iverum over, waarna hij de factie krachtig en volhard zou maken.Slatir


Cameron Bolen
Een avontuurlijke jongeman die altijd paraat stond om te helpen. Hij stond klaar voor iedereen en vocht ook graag mee aan het front. Alhoewel hij een mindere vechter was dan de rest, was hij veel meer op de omgeving gericht en een ware survivalexpert. Hij was iets later met het hebben van een kind, omdat hij zich liever op zijn factie wilde focussen. Toen hij dan eindelijk de kleine Caleb in zijn armen kreeg, verzachtte hij enorm. Hij gaf het vechten op en besloot de wereld een betere plek voor zijn jongen te maken.
Wanneer Jayson vermoord wordt, besluit hij toch afstand van zijn vrouw en twaalfjarige zoon te nemen en leidde hij ze over de bergen, waarna hij zelf de wildernis in vluchtte, bang dat de elven ook achter hem aan zaten en niet willend dat zijn gezin in gevaar kwam. Uiteindelijk nam Caleb toch Slatir over, hoewel hij nooit geleerd had hoe hij met zijn factie om moest gaan.Yiris


Rinhaym Elwíck
Een ware charmeur van een man en een van de hooggeleerden van Yulor. Wat begon als een nieuwsgierig jongetje, groeide uit tot een wijze jongeman. Estorix en haar wonderen boeiden hem en hij studeerde dan ook aan iedere plek die er maar te vinden was. Zijn kennis deelde hij met zijn drie beste vrienden: Jayson, Kareem en Cameron. Voor een korte tijd was hij ook Brithuns en Jamils leraar, maar toen zijn vrouw zwanger werd en hij de positie als graaf van Yulor kreeg, trok hij zich terug uit het jeugdige Rophrax en focuste hij zich op zijn nieuwe leven als vader en landgraaf.
Vroeger was hij een idool van iedereen en hij stond er ook geen seconde bij stil als iemand iets van hem wilde weten, maar zijn klasgenoot Aradhel had stiekem jaloeziegevoelens tegenover hem. Later tijdens de slag om Yulor wordt hij vermoord, maar Brithun gelooft dat er iets van deze geweldige man voortleeft in zijn zoon Cadeyrn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen