Foto bij Hoofdstuk 20

‘’Kíli?’’ klonk het hard aan de andere kant van de deur. ‘’Ben jij dat?’’
Kíli beet op zijn lip toen hij de stem van zijn broer hoorde. Thorin liep langs hem heen en rammelde aan het slot. Hij vloekte, zette een pas achteruit en gaf toen een trap tegen de deur. Het had geen effect.
Zodra Thorin zich naar Kíli toe draaide, liep Rhodíq naar het slot toe. Ze pakte de ketting vast en trok de dolk die ze bij zich droeg uit zijn schede. Ze wrikte met de punt in het slot. Voor het meegaf, klonken er voetstappen op de trap. Thorin duwde Rhodíq de kamer rechts van hen in. Zodra Kíli ook binnen was, trok hij de deur tot op een kier na dicht. Hij bleef in de hoek van de deur staan om naar buiten te kijken. Er klonken stemmen op de gang en zijn nagels boorden zich in het hout van de deur, alsof hij degenen die buiten liepen het liefste meteen aangevlogen was.
‘’Wat zie je?’’ siste Kíli ongeduldig, terwijl hij vlak achter zijn oom ging staan.
Zonder om te kijken, maakte Thorin een kort handgebaar, om zijn neefje het zwijgen op te leggen.
‘’Wat is er hier aan de hand?’’ klonk een iets luidere stem van de gang. Rhodíq zette een paar passen dichterbij, zodat ze de rest ook kon horen.
‘’Het slot werkt niet,’’ antwoordde iemand.
‘’Het is onklaar gemaakt,’’ zei een andere stem.
Rhodíq onderdrukte de neiging om een hand tegen haar gezicht te slaan. Ze voelde zich ontzettend dom als ze door haar schuld betrapt zouden worden.
Iemand maakte een geërgerd geluid. ‘’Wat staan jullie hier nog? Haal hem erbij. Er zijn indringers.’’
Er stierven een aantal voetstappen weg. Thorin duwde de deur iets verder open. Hij keek door de spleet en wenkte Rhodíq en Kíli toen.
‘’Je mes,’’ siste hij zodra ze bij het hangslot stonden. Geschrokken gaf Rhodíq haar mes aan. Ze dacht eigenlijk dat dat hem ontgaan was.
Thorin wrikte nog een paar keer met het mes in het slot, tot het opensprong. Vervolgens gooide hij het op de grond en trok de deur open. Hij stapte naar binnen. Rhodíq volgde hem. Terwijl ze naar binnen stapte, hoorde ze al opnieuw voetstappen op de trap.
‘’Ik sluit jullie in,’’ siste Kíli in haar oor. Voor ze zich kon omdraaiden, had hij de deur al achter haar dicht gegooid. Ze hoorde aan de andere kant van de deur het slot klikken.
Er was bijna niets te zien in de kamer, omdat het maanlicht niet op het kleine raam viel. Fíli zat aan het begin bij de deur, hij was vastgeketend aan de muur. Hij opende zijn mond, maar sloot die snel toen er stemmen op de gang klonken. Thorin snelde naar het achterste deel van de kamer, dat geheel in schaduw gehuld was. Hij trok Rhodíq met zich mee.
Toen ze zich op de grond had laten vallen, was het enige geluid wat nog klonk het gerammel aan het slot. Thorins arm schuurde lichtjes langs de hare en ze voelde zijn zware ademhaling. Het leek alsof hij het liefste op zou springen om Fíli’s belagers te lijf te gaan. Hij beheerste zich echter.
Uiteindelijk werd de deur met een klap opengegooid. In de vage schemering stond een grote, witte ork. Hij keek naar Fíli en keek vervolgens bedachtzaam de kamer rond. Thorins adem stokte even. Rhodíq voelde dat hij zijn handen tegen de grond zette alsof hij zich ieder moment af kon zetten. De blik van de ork bleef een paar seconden recht op hun hoek rusten. Rhodíq klemde haar kaken op elkaar en deed haar uiterste best om geen enkele beweging te maken.
Zodra de ork wegkeek, voelde ze Thorin weer in beweging komen. Ze greep zijn mouw vast en trok hem terug naar de grond. De gejaagde ademhaling maakte zijn woede zo duidelijk dat ze bang was dat de ork het zou horen.
Hij draaide zijn grote lijf echter om en keek naar de twee mannen. ‘’Er is hier niemand.’’ Rhodíq kneep in Thorins arm van schrik, toen hij plotseling één van de wachters optilde en hem tegen de deurpost omhoog hield. Het was een gewone man met halflang blond haar. Rhodíq herkende het litteken op zijn gezicht. ‘’Oakenshield zou hierheen komen, heb je me beloofd,’’ siste de ork.
‘’Hij komt wel,’’ bracht de man hijgend uit, ‘’het is zijn neef.’’
‘’Ik hoop het voor jou.’’ De ork liet hem zo plotseling los dat de man bijna op de grond viel. Hij draaide zijn brede gezicht naar Fíli toe. ‘’En voor jou. Anders zorgen we dat hij je wel wil komen redden.’’
Rhodíq voelde dat Thorin overeind kwam. Ze verstevigde haar grip op zijn arm in een poging om hem terug te trekken. Het werkte even. Hij liet zij weer op de grond zakken. Hij trilde van woede.

Reacties (5)

 • Vibes

  white orks are the new black

  6 jaar geleden
 • Croweater

  Oh help me even, hoor. Ik lees teveel hobbitfanficties door elkaar. Hij was de zoon van Bolg, toch?

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  Willen alle orks stoppen met zich te vermenigvuldigen?

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Oh oh, Azog:O

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Wat is dat toch met die witte orks?! Ugh, I wanna punch Azog and Bolg in their faces. Preferably with a chair or the LOTR-book (3-in-1 version).
  +kudo

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen