Foto bij ¤015¤

En een nieuw stukje (: Ik heb nog vele vooruit geschreven stukjes!
Veel lees plezier en ik hoor graag wat jullie ervan vinden, al is dit weer meer een soort tussenstukje.

De week ging sneller aan me voorbij dan dat me voor lief genomen werd en in zo goed als alle vrije tijd die ik had las ik mijn script door en arceerde net zoals Thomas had gedaan al mijn zinnen tekst, wat gelukkig in het begin nog niet eens zo heel veel was, maar later in intensiteit aan nam.
Ik speelde dus Briënna, de dochter van koning George Capall, een harde en meedogenloze koning van Engeland die zijn eigen familie nog in zou zetten als buit als dat hem de winst in iets op zou brengen, iets wat hij ook doet in het geval van Briënna.
Maar zij ontsnapt en ontmoet Daario, de rol van Thomas en samen vluchten ze uit Engeland weg en hij bied haar onderdak in zijn onderkomen in Italië.
Dit gebeurde allemaal buiten en het stukje groene scherm dat ze buiten op hadden gehangen in het bos dichtbij, de week na onze reis naar het buitenland zouden we weer een segment binnen opnemen en daar zouden we een nieuw script voor krijgen.
Zelfs tijdens mijn werkuren was ik meer bezig met mijn script dan met mijn daadwerkelijke werk, maar Silas leek het te begrijpen.
Het schoonmaken ging gepaard met het mompelen van mijn lijnen en het vegen leidde tot een denkbeeldig gevecht dat ik zal hebben met een aantal wachters.
Niet te vergeten de trainingen waarvoor ik ingeroosterd was, ik had zwaardlessen en paardrijlessen de afgelopen week ondergaan waardoor ik zeker aan steeds verder het wereldje van de acteurs en actrices ingezogen werd.
Wie weet zat ik over en tijdje wel aan de tafel om vragen te beantwoorden in plaats van ze in mijn hoofd te stellen omdat ik het lef niet had eventueel voor schut te staan als ik mijn vraag iets verkeerd zou formuleren.
Ik zat op dit moment thuis met een kop thee en met mijn script op schoot toen ik de deurbel hoorde gaan.
Mijn ogen gleden over de klok heen. "Vreemd, Thomas zou pas over twee uur komen."
Mijn voeten brachten me naar de voordeur, maar ik kon al voelen wie er aan de andere kant stond en het was niet Thomas, maar Alice.
"Hé." Zei ze opgelaten. "Je vraagt je vast af waarom ik hier ben."
Een grinnik vormde zich in mijn keel, ik kon inderdaad al wel raden waarom ze hier is.
"Mag een vriendin niet zomaar langskomen dan?" Beantwoordde ik haar vraag met een knipoog voor ik haar binnenliep.
"Ja, natuurlijk."
"Thomas komt pas over ongeveer twee uur."
"Oh, oké." Maar ik kon de opluchting in haar stem horen, ze was tenminste op tijd.
"Ik weet waarom je hier ben." Begon ik dus maar. "En ik zal je dolgraag mee willen nemen naar de set."
Ze kon haar opgewektheid nog maar net in de kiem smoren. "Ik voel een maar aankomen."
Mijn hoofd knikte al op haar woorden. "Het is mijn eerste dag, dus ik weet niet of ze het goed gaan vinden dat ik nu al iemand meeneem."
Beteuterd keek ze om zich heen. "Dat begrijp ik."
"Ik zal voor je navragen of je binnenkort mee mag."
Haar gezicht klaarde per direct op. "Echt? Super stoer!"
Ergens wist ik niet of ik haar mijn script in moest laten kijken of niet, maar ik kon het niet laten, zij was net zo'n grote fan van de serie als ik en ik weet dat, als ik het haar vertel zou ze het niet doorvertellen, ik zal haar een geheimhoudingsverdrag laten tekenen.
"Alice...?" De stapel papieren van het script voelden zwaar aan in mijn handen terwijl ik me weer naar haar toekeerde. "Ik wil graag dit even met je bespreken." Ik hield het script met daarop de titel van de aflevering op; A Royal Pardon., een aflevering geheel gericht op mijn personage.
Haar ogen leken wel twee kaarsvlammen toen ze op het puntje van haar stoel ging zitten. "Wil je dit echt met mij delen?"
Ik knikte en zo zaten we al snel over mijn script heen gebogen.

De deurbel ging alweer sneller dan dat ik verwacht had en Thomas stapte vrolijk de woonkamer binnen. "Ben je er klaar voor?"
Toen zag hij Alice zitten. "Oh, je hebt bezoek."
"Hallo." Alice leek er nog steeds aan te moeten wennen dat Thomas zich nu in onze vriendenkring bevond, de acteur die eerst altijd zo ver weg van ons stond, stond nu gewoon voor de zoveelste keer in mijn woonkamer, want we hadden de afgelopen week ook een aantal keer samen het script doorgenomen op de dagen dat hij niet hoefde te filmen.
"Het is tijd om je tas te pakken, vandaag draaien we nog even in het bos, maar vanmiddag springen we in de trein en bus om op locatie te filmen, wanneer we terug zijn gaan we weer een bezoekje brengen aan Noorderlicht als afsluiting en inwijding van je eerste periode."
Ik knikte en keek even naar Alice, dat werd inderdaad ook nog niet deze week dat ze mee kon de set op en het kon ook niet om haar mee te nemen.
"Ik zal mijn tas even halen, ik had hem al wel ingepakt maar ik weet niet wat ik precies allemaal mee moet nemen. "
"Laat mij eens een blik in je tas werpen."

"Volgens mij heb je alles wel wat je nodig hebt, echt kleding is ook weer niet nodig behalve de stukken die je nu mee hebt en vergeet een lekker zittende jas niet." Thomas had mijn tas in diens geheel weer uitgepakt en ingepakt en had goedkeurend geknikt. "We zijn klaar voor vertrek, vanavond zitten we trouwens nog in een hotel, maar vanaf morgen heeft iedereen diens eigen camper trailer, jij dus ook."
Hadden ze dat nu allemaal in zo'n korte tijd voor mij geregeld? Of hadden ze die dingen ergens in een loodsopslag staan, erop wachtend tot er een nieuwe rol bij kwam die de camper op zich kon nemen?
Ik pakte mijn tas op en gaf Alice een knuffel. "Doe de rest de groeten van me, ik heb geen idee wanneer ik dus terug ben."
"Veel plezier schat." Maar voor ik me weer om kon draaien, maar Alice had mijn hand weer vastgepakt. "Kun je me één plezier doen? Wel, eigenlijk twee."
Oké, ik kon altijd kijken wat ik voor haar kon doen.
"Wil je iets meenemen van de set voor mij? Al is het nog maar de kleinste prop en ten tweede." Ze keek even beschaamd naar de grond. "Kun je me onderweg afzetten? David heeft me namelijk hier gedropt tijdens zijn weg naar school."
Ondanks haar woorden moest ik lachen, dit was echt typisch Alice, eerst doen en dan nadenken.
"Dat komt voor elkaar."

Reacties (4)

 • katl1

  Snel verder!!!!!!

  4 jaar geleden
 • Jarnsida

  Ik krijg eigenlijk nu een beetje hekel aan Jonathan terwijl hij misschien pas drie zinnen heeft gezegd... De reden? Thomas is zo leuk.

  4 jaar geleden
 • Wyrden

  Hahahahaha.
  Kudo.

  4 jaar geleden
 • Girlicious

  Aaawh Alice is echt leuk!
  Maar Thomas is nog leuker! ^.^
  Zo stoer dat ze gewoon straks een bekendheid is en ook talloze gillende fans heeft met super veel vragen aan haar
  Kan ze Thomas niet vragen of ze Alice een keertje mee mag nemen?
  Nu ze toch met zn drietjes in de auto zitten...
  Leuk stukje weer schat!

  Kudo!
  Snel verder!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen