Ô, Sunlight! The most precious gold to be found on Earth

"You don't have to, I swear I'll be fine" zeg ik tegen Rosie die aan de andere kant van de lijn is, ze wilt komen maar ik wil niet dat ze komt, ik friemel aan een deel van het shirt dat ik draag en ik bijt op mijn lip. De afgelopen vijf dagen waren moeilijk, zo moeilijk, alles doet zeer en ik heb alleen maar gehuild, volgens mij zijn mijn tranen op, want als ik nu wil huilen kan het niet meer, er komt niks meer.

Mijn blik gaat naar hem, hij ligt nog te slapen op mijn bed, zijn schouders gaan rustig op en neer en ik kan het niet laten om mijn blik te laten rusten op zijn ontblote rug. Hij ligt er zo rustig bij, mijn gedachten worden onderbroken door Rosie die nog wat zegt.

"Thank you for being there for me, Rosie. But I need to do this alone, love you too, and yes I'll call you If i've heard something from Harry. See you in a week" ze zegt nog wat, ik hang op en ik leg mijn telefoon naast me neer in op de tafel.

Vandaag is de begrafenis, ik zie er zo erg tegen op, maar ik moet er heen, voor mezelf en om mijn familie te steunen.

Ik sluit mijn ogen en ik wrijf in mijn rode opgezwollen ogen, ik had geen slaap gehad. Mijn gedachten gingen alleen maar naar mijn moeder, die er nu niet meer is en het doet zo veel pijn, wetend dat ze nooit meer terug komt. Dat ik nooit meer haar stem hoor, ik bijt op mijn lip als er toch langzaam een eenzame traan over mijn wang rolt.

Ik kijk naar buiten, ik staar naar de zon die op komt, het is 7 uur en ik was klaarwakker. Ik sla mijn armen om mijn eigen lichaam heen en ik wrijf langzaam over mijn armen heen.

"Mother, I'm scared" mijn moeder en ik zouden samen voor het eerst gaan vliegen, we gingen met zijn tweeën op vakantie want mijn vader bleef bij Tommy want die kon nog niet mee. "Darling, everthing is going to be okay" zegt mijn moeder geruststellend. "What if we crash?" vraag ik angstig. "We won't and If something happens I'll be there to protect you, nothing is going to happen to you." Ik glimlach "You are like a super mom" giechel ik en ik sla mijn kleine armpjes om mijn moeder heen, ze glimlacht. "Mom when I'm older, I wanna be like you, strong and beautiful" zeg ik met een trotse glimlach en mijn moeder glimlacht breed "You are strong and beautiful baby" zegt mijn moeder wijs. Ik glimlach stoer en ik ga recht op zitten. "I love you mom" zeg ik. Ik druk een kus op haar wang "And I love you, baby girl" zegt mijn moeder, ze gaat weer echt zitten, ze pakt mijn hand vast en ze knijpt er een keertje in.

Met een waterige glimlach denk ik terug aan dat moment, ik was tien jaar en ik ging voor het eerst vliegen in mijn leven. Mijn moeder was daar bij, het was een geweldige vakantie, het was een leuke week en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Ik had een geweldige moeder gehad, ze was er altijd voor me, ik wil later als ik moeder ben, precies zoals mijn moeder zijn. Dan ben ik eindelijk iemand waar ik trots op ben. Ze is mijn grote voorbeeld.

Reacties (1)

  • brechje123

    Mooi hoofdstuk!!!

    Snel verder

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen