Foto bij 8 - Rescue

Voor mensen die nog de foto van Brithuns ouders willen zien: http://i.imgur.com/cybPHZs.png

En ja, ik heb twee van LordFantasy's personages geadopteerd en eentje komt logeren voor een hoofdstuk:O

      "Leider Cwenburg!" Eryna schoot overeind en wilde zich aansluiten bij het leger, maar aangezien ze de tas droeg met al onze spullen, schudde Brithun met z'n hoofd, "Breng de twee meisjes naar een veilige plek, Cadeyrn helpt mee. Wij zullen ze tegenhouden. Jamil, jij pakt hun leider."
      "Met plezier!" Jamil grijnsde en de bloeddorstige glinstering in zijn ogen kwam terug. Ik ging ook achter Brithun staan, waarna we uit de bosjes tevoorschijn kwamen, de stoet effectief stoppend op het pad.
      "Wat mogen jullie voorstellen?!", snauwde de jongen voorop, waarop Brithun fronste en ons in een defensieve houding liet staan, "Jullie dwalen te dicht langs de grens van Yulor met Menedhil. Dit hier is het gebied van de mensen. Vertrek nu of we moeten een offensief beginnen!"
      "Ha! Gebied van de mensen! Dit gebied behoort allemaal tot mijn vader, Ehtmordon! Jullie mensen mogen terug gaan baggeren in jullie eigen stront!"
      "Ehtmordon...?" Brithun gromde lichtjes en hield zijn hand omhoog, "Zoals u wilt, oh machtige prins Triwon." Met een lichte grijns liet hij zijn hand weer zakken, "Mogen de beste winnen."

      Direct schoten de voorste rij schutters pijlen richting de wachters om Triwon heen, waarvan sommigen hen in verrassing raakten. Vooral de twee naast de kroonprins vielen omver, waarop Triwon fronste en naar de krijgers achter zich snauwde, "Wat staan jullie daar te niksen! Doe iets!"
      Meteen kwamen de elven in actie en richtten de schutters ook hun pijlen op ons, maar voordat ze ons raakten, kwam de tweede rij zwaardvechters naar voren en hielden ze hun schilden als een dak voor ons. Eryna kneep haar ogen lichtjes dicht om te focussen, waarna ze naar me wenkte, "Kom!"
      Zodra de eerste vlaag van pijlen tegengehouden was, beukte Jamil de schilden voor zich opzij en kwam hij lachend tevoorschijn, "Kom dan, prinsje!" Met een grijns rende hij op Triwon af, de pijlen die op hem geschoten werden midden in de lucht doormidden hakkend met zijn zwaard, "Hahaha! Kom maar op, die pijlen doen mij niks!"
      Net voordat hij bij Triwon kwam, sprongen er voor hem een aantal wachters die hem met zwaarden begonnen te bevechten. Jamil leek enorm in de minderheid te zijn, maar dat vulde alleen maar zijn enthousiasme. Eryna en ik namen dit als een kans om vanuit de andere kant richting Triwon te lopen, maar ook wij kregen een muur van wachters voor ons.
      Plotseling dook er een soldaat van Vriad voor ons op die de wachters naar achteren dreef en al snel kwamen er meerderen om een pad voor ons vrij te maken. Terwijl Eryna haar boog trok om de laatste soldaat voor ons neer te schieten, rende ik naar de meisjes toe en gebruikte ik mijn zwaard om het touw los te snijden. Een van de elvenmeisjes, die met de paardenstaart, glimlachte naar me en ik glimlachte terug, een beetje afgeleid door hoe mooi ze was.
      Opeens kreeg ik een tik tegen m'n hoofd en keek Brithun me een tikkeltje chagrijnig aan terwijl hij Triwon tegenhield, die blijkbaar zin had om mij neer te steken terwijl ik naar het meisje aan het kijken was. Ik schaamde me een beetje voor mijn actie en wilde ze meenemen naar een veilige plek, maar voordat ik dat kon zeggen, pakte het meisje met het losse haar al haar boog en schoot ze langs mijn hoofd een pijl naar een soldaat achter me.
      Het meisje met de paardenstaart lachte om mijn onhandigheid en nam ook haar pijlen en boog terug van de stoet, waarna ze me lichtjes aan de kant duwde en ik opnieuw gered werd van een soldaat, "Wel opletten, hè?" Met een glimlach schudde ze mijn hand en ik bloosde er lichtjes door.
      "Mijn naam is Arvellon."
      "Cadeyrn. Leuk je te ontmoeten." Ik glimlachte terug, maar toen drong het tot me door dat we middenop een slagveld stonden. Ik trok mijn zwaard en keek naar Arvellon, "Jij red je wel?"
      "Wij redden ons makkelijk." Het andere elvenmeisje keek mij een beetje achterdochtig aan, waarna ze Arvellon meetrok en ze samen deelnamen aan het gevecht. Ik glimlachte nog eventjes sullig naar Arvellon toen ze omkeek, maar toen voelde ik gewoon Brithuns opwellende haatgevoelens tegenover me en besloot ik me toch maar om te draaien en mee te vechten.
      "Cadeyrn, jij varken." Eryna keek me plagend aan en schoot op een nieuwe wachter, "Zomaar flirten op het slagveld."
      "Ik flirtte niet!" Licht geïrriteerd draaide ik me om, waarna ik een wachter van achteren neersloeg met mijn zwaard en vervolgens door zijn uitrusting heen stak. Het was een hele tijd geleden sinds dat ik weer voor het echt had gevochten, dus de sensatie om een vijand neer te steken, kwam pas langzaam in me op. Zodra Brithun de laatste voor zich had neergestoken, rende hij naar ons en wenkte hij, "Kom, we gaan Jamil helpen voordat die prins ervandoor gaat."
      Direct renden we naar de hoop wachters die om Jamil heenstonden. Hijzelf had de soldaten van Vriad al uitgescholden en weggejaagd omdat hij het in zijn eentje wilde doen, een hoop uitgeschakelde wachters al naast zich verzamelend. De prins fronste en werd door nog twee wachters beschermd terwijl hij zijn commando's uitriep.
      "Jamil!" Brithun rende richting de prins en gaf een handsignaal, waarnaar Jamil knikte en hij van de wachters vandaan rende. Direct blokkeerden de Vriad soldaten hun toegang tot de prins en versloegen de twee leiders van Rophrax de andere wachters rondom de prins in een één-op-ééngevecht.
      Triwon schrok en wilde vluchtten, maar Jamil ging voor hem staan en Brithun hield van achteren een zwaard tegen zijn keel. De prins fronste en probeerde met zijn handen het zwaard weg te duwen, maar Brithun hield het alleen maar steviger tegen hem aan.
      "Wacht maar totdat mijn vader hiervan hoort!"
      "Oh, je zult genoeg tijd hebben om jezelf te laten horen." Brithun stopte zijn zwaard terug en bond Triwons handen aan elkaar vast, waarna hij hem op de grond trapte richting Vriads soldaten, "Bij ons in de gevangenis."
      De elvenprins werd afgevoerd, waarna Brithun zuchtte en naar de twee meisjes liep, zijn oren opzettelijk verborgen achter zijn helm, "Zijn jullie twee ongedeerd?"
      "Helemaal prima." Het meisje met het losse haar keek een beetje nonchalant op terwijl ze haar boog weer op haar rug vastmaakte. Arvellon glimlachte en knikte, "Gelukkig had hij ons nog niks aangedaan. Bedankt voor de hulp! Ik ben Arvellon en zij is Thanthel."
      "Enig idee waarom hij jullie wilde hebben?", vroeg ik, maar Brithun schudde met zijn hoofd, "Dat doet er nu niet aan toe. Ik denk dat het het beste is als jullie met ons meekomen, Arvellon en Thanthel. De avond zal snel aanbreken en met dit grauwe weer weet je niet hoe lang het gaat duren voordat er een storm opkomt... Ik zal eten en een overnachtingsplek voor jullie regelen, morgen is er nog tijd voor andere oplossingen."
      De twee knikten, waarna Brithun glimlachte, "En bijna vergeten... Mijn naam is Brithun Cwenburg, leider van Vriad, een factie binnen de organisatie van Rophrax. Dit zijn Cadeyrn Elwíck en Eryna Syviis, twee van mijn factiegenoten. Ik hoop dat jullie het met elkaar kunnen vinden en dat jullie ons misschien jullie kracht willen lenen in verdediging tegen Ehtmordon." Brithun maakte een lichte buiging, waardoor de twee meisjes een beetje nerveus werden, maar hij schudde het al snel van zich af met een lach, waarna hij wenkte en de weg terug naar Rophrax leidde.

      Die avond zat ik niet alleen met Aelwin en Debby, maar ook met Arvellon, Thanthel en Brithun aan tafel. Ik had gedacht dat zij als elven vooral groenten aten, maar terwijl dat ik de sla en erwten naar ze schoof, stolen ze al bijna alle kip van tafel. Eerlijk gezegd, was ik dan ook enorm verrast toen ik zag hoe snel ze het vlees naar binnen konden werken. Brithun merkte dat ik vooroordelen had en lachte me zachtjes uit, waarna hij naar Aelwin keek, "En, hou is het met jou? Al enige woorden van Caleb gehoord?"
      "Eh?" Aelwin keek verward op, maar nadat hij zijn hap had doorgeslikt, schudde hij met zijn hoofd, "Ik heb wel van anderen gehoord dat ik mogelijk de nieuwe leider zou worden... maar niet voordat leider Bolen er zelf iets over zegt..."
      "Misschien moet je gewoon even bij hem langs gaan, hij bijt niet. Ik weet zeker dat hij gewoon een beetje nerveus is en dat hij daarom niet zelf langskomt." Brithun glimlachte, waarop Aelwin knikte, "Ik zal vanavond dan maar bij hem langs gaan."
      "Perfect... Cadeyrn, de kamer naast de jouwe is klaargemaakt voor de twee dames. Ik neem aan dat jij ze de weg kan leiden en dan zie ik je vanavond in de kerkers." Brithun veegde zijn mond af met een zakdoekje, waarna hij weg wilde lopen, maar toen herinnerde ik me de zak met spullen en hield ik hem tegen. Verrast keek hij op, waarna ik de tas openmaakte en hem het portret van zijn ouders gaf. Hij keek er eventjes naar en ging terug zitten voordat hij door had wat het was. Hij volgde met zijn vinger de omtrek van zijn moeders gezicht, waarna hij op zijn lip beet en me zo neutraal mogelijk probeerde aan te kijken, "Waar heb je dit vandaan...?"
      "De wapenkelder bij mij thuis... ik heb nog meer voor jou gevonden." Ik gaf hem ook de speld van Vriad, wat dagboeken van zijn vader en het zwaard met zijn achternaam erop. Hij leek het even te verwerken, maar al snel accepteerde hij de spullen en glimlachte hij lichtjes, "Dankjewel, Cadeyrn. Ik dacht dat de meeste schatten van mijn ouders geplunderd of vernietigd waren. Ik meen het echt, bedankt."
      "Geen probleem, het is mede dankzij Jamil dat we zoveel spullen van waarde voor je hebben gevonden." Ik glimlachte terug, waarop Brithun knikte, "Ik zal hem ook bedanken en dan zie ik je vanavond nog wel in de kerkers." Een tikkeltje vrolijk verliet hij de tafel, waarna hij richting zijn kamer liep. Wij besloten ook maar snel onze borden leeg te eten, waarna ik gedag zei tegen Aelwin en Debby en ik Arvellon en Thanthel met me meenam naar boven.

      Onderweg naar de kamers, vertelde ik enthousiast over Yulor en zijn culturen en hoewel Arvellon aandachtig luisterde en knikte, leek Thanthel het allemaal maar oninteressant te vinden. Uiteindelijk stonden we bij de deur en maakte ik die voor hen open, waarna ze naar binnen liepen. Ik was blij toen ik zag dat ze het een goede kamer vonden, dus maakte ik ze (ahum, Arvellon) nog even duidelijk dat ik de kamer naast ze had en ze dus altijd voor vragen konden langskomen. Meteen plaagden ze me weg en gooiden ze de deur dicht, maar niet voordat Arvellon me nog glimlachend aankeek en ik terug grijnsde.
      Vrolijk vervolgde ik mijn weg naar beneden, naar de kerkers, terwijl die grijns nog een lange tijd op mijn gezicht geplakt zat.
      "Zo, jij bent blij om hier te zijn." Jamil keek me een beetje verbaasd aan, waarna hij zijn schouders ophaalde en de deur voor me openhield, "Brithun is al aan het warmdraaien, zo direct begint het echte verhoor."
      Samen liepen we naar binnen, waar Brithun alvast zijn handschoenen aan aan het doen was. Achterop de tafel lagen verscheidene martelwerktuigen en met een grijns keek hij neer op de vastgebonden prins, "Nou, zeg op, Triwon Glingaeron..." Met zijn hand draaide hij Triwons gezicht naar zich toe, "Wat is jouw lieve pappie allemaal van plan?"

Reacties (5)

 • Vega

  In Ehtmordon zit het woord moord gewoon verborgen, er onbreekt alleen een o.
  Martele, martele, martele!
  Ergens hoop ik dat Triwon niet meteen toe geeft....
  Martelen met een lach op je gezicht? Bijzonder.... I

  6 jaar geleden
 • Helvar

  Ik moet zeggen dat het niet erg aangenaam leest, die herhaling. Vooral nu ik net beide hoofdstukken achter elkaar heb gelezen, is wat saaitjes:P

  But okaaaaaay, ze gaan Triwon martelen. Ik hoef geen uitgebreid verslag daarvan:P

  6 jaar geleden
 • QueenOfEmerald

  Word Triwon gemarteld? Ik hoop van wel!(A)
  En flirten op het slagveld, daar heb je beter dingen te doen.

  6 jaar geleden
 • katl1

  VERDER!!!!!!!!!!!!!!!

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Leuk!!!
  Gauw verder!!!!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen