Foto bij And School again

Sorry dat ik hier pas een jaar later mee verder ga maar heb even geen ideeën meer omdat ik al heel lang niks meer over dit soort dingen heb gehoord van de persoon waar van ik normaal verhalen hoor omdat ik hem al een tijdje niet meer heb gezien. onlangs is er iets gebeurt waar door ik heb besloten weer verder te schrijven. als je wil weten wat er gebeurt is mag je altijd even een pbtje sturen. dit hoofdstuk zal ook waarschijnlijk beetje slecht zijn maar moet er weer even in komen.

Om 7 uur in de ochtend gaat de wekker. Met moeite open ik me ogen en voel me misselijk, het liefste wil ik weer gaan slapen maar helaas de school week staat weer voor de deur, nog meer redenen voor me ouders om tegen me aan te gaan zeuren over huiswerk en andere zaken.

"Robin!!! Kom je uit bed? Je moet naar school!!" roept mijn moeder van benden.

Met moeite kom ik me bed uit, met een nog half slapend lichaam zoek ik mijn kleren die ergens in me kamer liggen.
als ik de trap afloop heb ik het gevoel dat ik ga overgeven. Even sta ik stil op de trap en adem diep in en adem weer uit, heel even wordt het zwart voor me ogen en kan me nog net optijd vast grijpen aan de trapleuning. Na dat ik een tijdje stil heb gestaan komt ik weer bij en loop door naar de keuken.

"Robin wat ben je laat vandaag" zegt mijn moeder die al helemaal klaar staat om naar haar werk te gaan.
Ik mompel wat naar haar en loop dan naar de koelkast, terwijl ik eigenlijk geen honger heb kijk ik toch wat we hebben liggen maar zo als gewoonlijk is er weer is niks wat ik lekker vind en gooi de deur weer dicht, vanaf de andere kant van de keuken voel ik de brandende ogen van mijn moeder in me rug steken.
"Moet je niks eten Robin?" vraagt ze met een moederlijke blik.
"Nee ik neem straks wel wat op school, maar ik moet nu opschieten want ik ben al laat"

Snel loop ik de kamer uit en pak me school spullen en pak me fiets, als ik bijna bij school ben komt er ineens een scooter naast me rijden, langzaam kijk ik opzij en zie Stan met Joey achterop.

"Yooo!! Robin! Wat zie jij er slecht uit" zegt Stan terwijl hij langzamer gaat rijden.
"Ja kon niet goed in slaap komen vannacht en dan vanochtend bijna verslapen, je kent het wel"
"Robin ik heb trouwen die dingen voor je geregeld waar je om vroeg" zegt Joey terwijl hij een grijns op zijn gezicht heeft
"Wat krijg je van me Jo?"
"Dat bespreken we later nog wel even, dat soort dingen hou ik liever buiten school"

Een paar minuten later komen we aan op school en begint het saaie leren en huiswerk maken weer voor 5 dagen.
Weer 5 dagen gezeik aan horen van me moeder dat ik moet leren en dat ik beter me best moet doen voor school want anders kan ik het zelf gaan betalen enzo.

In de pauze wordt ik door Joey mee naar buiten genomen en geeft hij me een nieuw zakje met pilletjes.
"Niet te veel achter elkaar nemen hoor anders krijg je rare bijwerkingen Robin"
"Nou over rare bijwerking gesproken ik viel vanochtend bijna flauw zo de trap af?"
"Ja dat kan wel eens als je nog nooit gebruikt heb zo als jij en je gaat ineens heel veel gebruik achter elkaar dan heb je kans op die rare bijwerkingen waar je nou niet opzit te wachten, dus doe er voorzichtig mee en laat het bij je thuis niet merken, sla af en toe ook effe een dagje over, anders gaat het opvallen dat je ineens uit het niks vrolijk bent enzo"
"Ja dat zal ik houden, thanks man, maar hoeveel krijg je nou van me?"
"Deze keer is het nog niks, volgende keer praten we wel over prijzen enzo"
Na dat Joey uit is gepraat gaat de bel voor dat de pauze voorbij is.

Voor dat ik naar mijn volgende les ga loop ik eerst naar de wc om een pilletje te nemen, na dat ik dat gedaan heb haast ik me naar me volgende les.
Als ik het lokaal ik kom lopen wordt ik boos aangekeken door me leraar.
"Meneer De Jong kunt u mij uitleggen waarom u te laat bent? De bel is allang gegaan?" zegt Meneer van de Berg streng terwijl hij me boos aankijkt over de rand van zijn bril.
"Nou ja das heel simpel meneer ik moest naar de wc en u weet net zo goed als ik dat als je eenmaal gaat je het ook gewoon moet afmaken." zeg ik met een lach op me gezicht terwijl ik de hele klas hoor lachen.
"Ook nog een grappenmaker, maar de Jong het is niet de eerste keer dat je bij mij te laat komt"
"Ja dus? Ik ben er nu toch?"
Zonder op verder antwoord te wachten ga ik zitten, mijn voeten voelen zwaar aan en voel me onrustig worden, alles wat er de laatste tijd thuis gebeurt is begint aan mij te knagen, in de verte hoor ik mijn leraar nog een paar dingen zeggen maar ik vang het niet meer op. Ik voel dat mijn hart sneller begint te kloppen en ik krijg het gevoel dat ik moet overgeven. Zonder maar iets te zeggen ren ik het lokaal uit richting de wc en net optijd red ik het. Ik zat op mij knieën en heb het gevoel dat alles om me heen begint te draaien. Voor mij gevoel heb ik zo 5 minuten gezetten tot dat ik door had dat Joey naast me stond.

"Robin?" vaag hoor ik zijn stem en wrijf in me ogen.
"Robin?" zegt hij nogmaals dit keer is het duidelijker en ik kijk op.
"Ik had je gewaarschuwd gek!" De stem van Joey klinkt boos.
Het enige wat ik kan doen ik hem aan kijken en ik mompel iets onverstaanbaars en wrijf nogmaals in me ogen en probeer op te staan.
"Dat zou ik niet proberen"
"Hoezo niet? kan toch moeilijk hier op de grond blijven zitten"
"Toch zou ik als ik jou was niet te snel opstaan"

Ik luister niet naar Joey en ga gewoon weer staan, alles begint om me heen te draaien en voor dat ik het door heb val ik weer op de grond.

"Luister gewoon even naar mij Robin je hebt last van een bad trip dus je moet even doen wat ik tegen je zeg, heb je dat begrepen?"
Ik lach terwijl ik toch maar ja knik...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen