Foto bij Hoofdstuk 24

De ondervraging van Emora ging haar hele ontbijt door. Maar pas nadat ze was uitgegeten, begon Rhodíq te vertellen wat er was gebeurd. Emora vond het een schokkend verhaal, al had ze niet helemaal door over wie het ging. Ze kende Thorin niet en Cérog had ze al helemaal nooit van gehoord. Rhodíq vermoedde dat ze zich daarmee gelukkig mocht prijzen.
‘’Ik ga naar Fíli toe,’’ kondigde ze aan toen ze Emora alles had verteld.
‘’Laat me maar weer alleen,’’ klaagde Emora.
Rhodíq haalde haar schouders op terwijl ze opstond. ‘’Over een paar uur is Iram ook wel wakker. Dan heb je gezelschap.’’ Het kon haar bar weinig schelen hoe Emora zich de rest van de dag zou vermaken. De problemen waar ze over klaagde, waren geen echte problemen. Niet vergeleken bij de dreiging van een aanval op de erfgenamen van Durin. Misschien wel een aanval op veel meer dwergen, of heel Erebor. Het frustreerde Rhodíq nog het meest dat ze niet kon inschatten wat het doel van die Cérog precies was. Hij leek een persoonlijke vete met Thorin te hebben, of Thorin vatte het heel persoonlijk op. Dat geloofde ze niet. Een koning die alles persoonlijk opvatte, was geen goede koning. En tot nu toe had ze niemand over Thorin horen klagen.
Ze schrok op uit haar gedachten toen ze bij de deur achter in de grote zaal kwam. Toen ze de grote, ijzeren klopper optilde, werd de deur al uit haar handen getrokken. Een witharige dwerg die ze vaag herkende, stond tegenover haar.
‘’Goedemorgen Rhodíqa,’’ groette hij met een korte buiging.
‘’Goedemorgen…’’ Omdat Rhodíq zich zo snel zijn naam niet kon herinneren, hield ze het daar maar bij.
‘’Kom je voor Fíli?’’ vroeg de dwerg. Zonder een antwoord af te wachten nam hij Rhodíq schattend in zich op en ging verder. ‘’Ik heb gehoord dat je gisteren meegegaan bent naar Meerstad. Je bent een trouwe vriendin van hem.’’
Rhodíq knikte. Ze hield er snel mee op toen ze besefte dat dat misschien nogal arrogant overkwam. In feite was zij niet de reden dat het hen gelukt was om Fíli te redden.
‘’Thorin en Kíli hebben hem eigenlijk gered.’’
‘’Het is dapper voor een meisje als jij om mee te gaan op zo’n missie.’’
Rhodíq voelde zich niet heel gelukkig met de omschrijving ‘een meisje als jij’ noch vond ze het dapper. Ze had geen idee waar ze aan begon toen ze met Thorin en Kíli mee ging. En toen ze dat door had, had ze al niet meer terug kunnen gaan als ze dat wilde.
‘’Goede dag,’’ groette de dwerg vrolijk, terwijl hij wegliep. Rhodíq twijfelde of ze alsnog moest aankloppen. De man had de deur open laten staan, maar in de gang was niemand te bekennen. Ze tilde de klopper voor de tweede keer op en liet hem hard op de deur vallen.
De deur van het huis vloog open en Kíli liep de gang op. Hij grijnsde toen hij Rhodíq zag.
‘’Heeft Balin de deur niet achter zich dicht gedaan?’’ vroeg hij.
Balin. Dat was het.
‘’Nee, dat kwam omdat ik hier al stond.’’
Kíli deed de deur nog iets verder open en Rhodíq stapte naar binnen.
‘’Volgende keer kan je wel gewoon doorlopen,’’ merkte Kíli op, terwijl hij haar voor ging. ‘’Dat doet iedereen.’’
Rhodíq kon zich moeilijk voorstellen dat iedereen in Erebor de deur van hun huis zomaar inliep. Ze zweeg echter, terwijl Kíli haar meenam het huis in.
Thorin zat aan de tafel. Hij rolde een brief op en verzegelde hem. Toen Rhodíq langsliep, keek hij kort op. Verder liet hij nergens uit blijken dat hij haar gezien had.
‘’Goedemorgen!’’
Rhodíq kon een glimlach niet onderdrukken toen ze de vrolijke stem achter haar hoorde. Fíli leek weer helemaal de oude terwijl hij binnenstapte.
‘’Wat kom jij hier zo vroeg doen, dan?’’ Hij liep langs Rhodíq heen en keek haar glimlachend aan terwijl hij op één van de banken ging zitten.
Kíli nam plaats op de andere bank en Rhodíq ging naast hem zitten.
‘’Ik kwam eigenlijk kijken hoe het met jou ging,’’ antwoordde ze. ‘’Maar ik krijg het idee dat dat helemaal niet nodig geweest was.’’
‘’Bezoek is altijd welkom,’’ vond Fíli.
‘’Het ligt eraan wie het is,’’ protesteerde zijn broertje. ‘’Niet iedereen is hier welkom.’’
Dat deed Rhodíq denken aan haar brandende vraag. ‘’Hebben jullie nog iets van die Cérog gehoord?’’

Reacties (5)

 • Vibes

  En tot nu toe had ze niemand over Thorin horen klagen
  want dan wordt je opgepaktxD

  6 jaar geleden
 • Croweater

  Cerog heeft amper de tijd gehad om wat van zich te laten horenxD

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Inderdaad een brandende vraag. Ik ben benieuwd.
  +kudo

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Naar wie zou Thorin die brief sturen?

  6 jaar geleden
 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen