Foto bij 018 - Kíli

Ik voel me eindelijk een brave quizletter, ik heb mijn hoofdstuk een keer op tijd af. Hopelijk vinden jullie het wat! Ik heb er wat nieuwe personages tussen gegooid aangezien we tot nu toe alleen nog maar de bekenden hebben gebruikt, dus vandaar.

Kíli rende snel een stuk weg van zijn broer. Hij snapte best dat hij niet wou dat er opnieuw iets ergs zou gebeuren, maar het was niet alsof hij niet zijn eigen keuzes kon maken. Bovendien, hij wilde Thari laten zien dat hij van haar hield. Hij was nog nooit zo vastberaden geweest over zoiets, natuurlijk hield hij van sommige dwergen. Maar niet zo erg, niet zo sterk.
"Kili! het verhaal gaat dat jullie waren ontsnapt en tegen orcs hebben gevochten..." zei een stem achter hem. Kili kromp in elkaar. Waar had hij dit aan verdient? "Wat emh... hoe zal ik het zeggen... stoer zeg," zei hij spottend.
"Bedankt Rhodin, fijne avond verder," antwoordde Kili om snel van ze af te zijn. Hij liep vlug weg maar werd tegengehouden door Trédor. "waar denk je naar toe te gaan kleintje?" vroeg hij lachend. "is het niet allang bedtijd voor de kleine neefjes van Thorin?"
"nope," zei Kíli die hen aan de kant wilde duwen. Trédor en Rhodin waren net zo oud als Fíli en zouden hem daarom met rust laten. De jongsten daarentegen moesten lijden. Met Trédor kon je, als hij alleen was, best nog onderhandelen. Alleen Rhodin was het kwaad zelve. Ze pakten Kíli altijd als hij alleen was zodat hij zichzelf niet goed kon verdedigen. "volges mij Trédor, is het een grote leugen, dat mooie heldhaftige verhaal," zei Rhodin lachend.
"Laat me met rust!" antwoordde Kíli boos, maar ze negeerden hem. "Laat eens wat zien dan!" brulde Rhodin terwijl hij Kíli in zijn zij prikte met een zwaard. "Hou op!" zei Kíli geërgerd. "Nee Kíli, we gaan het anders doen," commandeerde Trédor "het neefje van Thorin heeft vast wel wat muntstukken op zak. We dagen je uit, als je echt zo stoer bent, ga je hierop in. Wil je niet vechten omdat je te laf bent, dan geef je ons wat je hebt en zijn we weg," Kíli stopte met weglopen en keek hen kwaad aan. "Ik hoef geen orders op te volgen van een stel randdebielen als jullie en ik ben al helemaal niet bang van jullie," zei hij stoer.
"Laat zien dan," daagde Rhodin uit. "Prima..." glimlachte Kíli terwijl hij zijn zwaard trok en zijn boog en pijlen op de grond dumpte. "kom maar op," zei hij alsof hij geen angst kende. Rhodin pakte trok ook zijn zwaard en trok een mondhoek omhoog. "Is goed,"
"LAAT DAT JOCH MET RUST!" klonk weer een andere stem achter hen. Rhodin smeet zijn zwaard op de grond uit frustratie. "hebben jullie serieus niets beters te doen!"
Ytrihr, was de broer van Thari.
Een beter voorbeeld van tegenpolen was niet te vinden. Ytrihr was een reus, vanuit een dwergen perspectief dan.
Hij was bijna zo breed en groot als Dwalin, maar hield zich meestal vooral bezig met zijn eigen zaken en niet die van anderen. Kíli vroeg zich af wat hij hier deed.
"Jullie zijn een stel zielige figuren weten jullie dat!" schreeuwde hij kwaad. "Ytrihr, bemoei je er niet mee, dit "joch" zoals jij dat zo mooi noemt, moet een keer leren dat hij niet de baas is en zijn stoere praatjes voor zich moet houden!," brulde Rhodin. "slechts enkelingen zullen het maken tot dappere krijgers, maar hij behoort daar niet toe. Hij heeft alleen zijn naam..."
"Jij al helemaal niet Rhodin, je bent enkel laffaard die alleen uit is op geld en macht! Dappere krijgers zijn eerlijk en loyaal, dat zal niemand ooit over jou zeggen!," Lachte Ytrihr.
"Oke nu ga je te ver!" brulde Rhodin woest terwijl hij met gebalde vuisten op Ytrihr afrende en op hem begon in te slaan. Ytrihr reageerde alles behalve onder de indruk van Rhodin die een kop kleiner was dan hem. Hij pakte zijn arm vast en draaide die op zijn rug. Rhodin piepte als een gepijnigde puppy. "nu oprotten voor ik je gezicht verbouw, smerig stuk ongeluk," fluisterde Ytrihr op een dwingende toon in zijn oor, waarop Rhodin en Trédor het op een lopen zetten.
"wat een idioten zeg... Op een dag..." Ytrihr maakte zijn zin niet af maar schudde alleen zijn hoofd. Kíli stond vol ongeloof te kijken met zijn zwaard nog in zijn handen. "emh, bedankt Ytrihr," zei hij met een zacht stemmetje. Ytrihr lachte en aaide Kíli over zijn hoofd. "geen dank, ik was op zoek naar je, ik wou je bedanken voor het redden van mijn zusje," vertelde hij waarna hij minachtend naar Rhodin en Thrédor keek die nog steeds renden. Hij zuchtte, "soms vind ik het zo jammer dat ze voor die Orí valt, wat een sukkel is dat zeg. Brengt haar alleen in de problemen...,"
Ytrirh keek Kíli niet aan, waar hij blij om was. Hij had liever niet dat "de grote broer van Thari" zag hoe hij reageerde op die opmerking. "valt ze op hem dan?" Kili lachte flauwtjes. Het voelde alsof een steen in zijn maag was beland.
"Ja, nouja zoiets vermoedde ik nadat ik ze daarnet zag zoenen bij de rotsen verderop," antwoordde Ytrirh nietsvermoedend. Hij schudde zijn hoofd; "ik vind het echt een idioot," Kíli knikte "ja, ik ook," zei hij stilletjes.

aangezien Nanouk het ook doet wil ik nog even spammen voor mijn fanfiction; 50 shades of Kili. Dit is gebaseerd op de fanfic van Nanouk: "A dwarfish new year" voor degenen die dit kennen, dit zegmaar mijn versie van the romance tussen Kili en Ezra:)Link hier! http://www.quizlet.nl/stories/148521/50-shades-of-kili--a-dwarfish-new-year--the-hobbit//url]

Reacties (1)

  • EvilDaughter

    Arme Kili:(nou is Thari met Orí

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here