Foto bij 019 - Fíli

Fíli zette een stap achteruit en keek fronsend naar Thirs. ''Wat wil je?''
Een licht glimlachje speelde rond Thirs' mond. Haar ogen glinsterden een beetje, alsof ze net niet toe wilde geven aan haar lach.
''Niets hoor,'' fluisterde ze. Ze draaide zich om.
''Nee wacht!'' Dat was helemaal niet wat Fíli had willen zeggen. Hij onderdrukte de neiging om een hand voor zijn mond te slaan, terwijl Thirs zich omdraaide. Ze trok vragend haar wenkbrauwen op.
''Niets, laat maar.'' Fíli probeerde onverschillig zijn hoofd te schudden. Ondertussen voelde hij zich ongeveer even sterk overkomen als Ori.
Thirs bleef recht tegenover hem staan. Ze hield haar hoofd een beetje schuin. ''Welterusten, Fíli.'' Ze kuste hem kort op zijn wang voor ze zich omdraaide en wegliep. Het duurde een aantal seconden voor Fíli in staat was om weer te vertrekken.
''Waar is Kíli?'' sneerde Dís toen hij binnenkwam.
''Ik eh... Is hij nog niet thuis?'' Hij vermoedde dat zijn moeder zou slapen als Kíli wel thuis geweest was. Misschien was het niet de beste vraag die hij op het moment kon stellen.
''Waar heb je hem heen laten gaan?'' vroeg Dís.
''Hij wilde naar Thari,'' bracht Fíli uit.
Zijn moeder haalde ongeduldig haar schouders op, alsof dat helemaal geen excuus was. ''Wie is Thari?''
''Een vriendin van hem.'' Fíli besloot dat het beter was om voor zich te houden dat Thari waarschijnlijk wel mee dan 'een vriendin' was, wat Kíli betreft.
''En daar is hij alleen heen?'' vroeg Dís.
Fíli knikte.
''Waar was jij dan?''
''Ik wilde achter hem aan gaan,'' zei Fíli snel. ''Maar hij wilde dat niet en hij heeft me afgeschud.''
Er speelde een licht glimlachje rond Dís mond. ''Laat jij je afschudden door je jongere broertje?'' grinnikte ze.
Fíli keek haar met open mond aan. ''Ik heb het heus wel geprobeerd, hoor. Alsof Kíli jou nog nooit te slim af geweest is.'' Het kostte moeite om zijn stem niet te laten trillen van woede. ''Waarom ben ik nu weer dom?'' schreeuwde hij.
Zijn moeder keek hem strak aan. ''Ik heb niet gezegd dat je dom bent.'' Ze kneep haar ogen tot spleetjes. ''Doe even normaal en sla niet zo'n toon tegen me aan.''
''Wat is er aan de hand?'' klonk een stem in de opening van de grot. Fíli draaide zich om en zag Balin.
''Niets,'' zei hij snel. Balin keek langs hem heen alsof hij er niet stond en richtte zijn vragende blik op Dís.
''Fíli is zijn broertje weer eens kwijtgeraakt.''
''Ik kan er toch ook niets aan doen!'' schreeuwde Fíli, terwijl hij zich naar zijn moeder omdraaide. ''Het is Kíli. Hij mag alles en dat is hij gewend. Hij kan mijn vriend zijn of niet, maar hij luistert niet naar me als hij ondergeschikt is!''
Dís stapte op hem af en pakte hem bij de schouders beet. ''Stel je niet zo aan, Fíli.''
''Ik stel me niet aan!'' Hij was verblind door zijn woede, waardoor hij nauwelijks doorhad dat Balin naast zijn moeder verscheen. Balin legde een hand op zijn andere schouder.
''Rustig, jongen.''
''Waarom moet ik altijd rustig doen?'' Fíli gebruikte al zijn kracht om achteruit te stappen. Zodra de handen hem loslieten, struikelde hij. Zijn ellebogen raakten de rotsen. Hij negeerde de pijn en krabbelde zo snel mogelijk overeind. ''Gaan jullie zelf Kíli maar zoeken, als ik daar te stom voor ben!''
Hij draaide zich om en rende naar het blauwachtige gat dat de uitgang van de rots vormde. Hij bleef rennen tot de vuren uit het kamp niet meer zichtbaar waren. Daar liet hij zich in het hoge gras vallen en staarde naar de lichte puntjes aan de hemel.

Reacties (4)

 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  4 jaar geleden
 • xVeerx

  Explosie van irritaties :') wordt wel tijd dat hij wat meer waardering krijgt van de anderen:(

  4 jaar geleden
 • Storiefan

  hij overdreef ze zeiden niet dat het dom was dit keer

  4 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Arme Fili, van hem word altijd verwacht omdat hij de oudste is dat hij alles kan en altijd op zijn broertje let

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen