Hoofdstuk 21
~ Reason look at her
And tell her what to do
So she can come back to life
And won't feel sad no more
She feels lost in her.. darkness
Give her the reason
Just give her the reason to hold on ~
Selah Sue, Reason

Jane POV

“Waar moet ik je mee helpen?” vraag ik als ik Jess’ kamer binnenkom. Ze ligt op haar bed met haar koptelefoon op, een boek te lezen. “Nergens mee.” zegt ze als ze haar koptelefoon afzet. Ik stop mijn handen in de zakken van de jas die ik nog niet uitgedaan heb. Mijn hand raakt het zwarte doosje die ik van James gekregen heb. Ik verman me meteen.
“Waarom had je me dan nodig?” Jess gaat rechtop zitten en tikt met haar hand op de lege plek naast haar. Ik doe wat ze vraagt en ga naast haar zitten. “Je zou nooit iemand zomaar mee naar huis nemen om hem hier te laten logeren en ik wil weten waarom Harry wel?” Jessica heeft me altijd door dus besluit ik om niet tegen haar te liegen. “Ik wist niet goed wat ik deed. James is langs geweest.” Ik zie Jessica even nadenken. “Is dat die vriend van Tyler?” vraagt ze. Ik knik. “Wat kwam hij doen?” Ik bijt even op mijn lip. “Hij kwam me dit geven.” Ik haal het doosje uit mijn zak en leg het in Jessica haar hand. Nieuwsgierig opent Jessica het doosje. De ring verschijnt weer. “Wow.” zucht mijn kleine zus. “Jane toch.” zegt ze waarna ze haar armen om me heen slaat. “Ik heb de baby voelen bewegen.” fluister ik. “Echt?” Ze laat me los en kijkt me opgewekt aan. Ik knik. “Heel zachtjes nog maar. Maar ik weet zeker dat het de baby was.” Met een trotse glimlach kijkt ze me aan. Haar ogen gaan van mijn buik naar mijn gezicht. “Mag ik eens voelen?” vraag Jess voorzichtig. Ik knik. “Natuurlijk, maar je zult nog niets voelen.” Ze haalt haar schouder op en reikt met haar rechterhand naar mijn buik waar ze hem zachtjes tegen legt. “Sorry, dat ik het verklapt heb aan Harry. Maar ik wist niet dat hij mee was.” verontschuldigd ze zich. “Het is niet erg. Ik zal het toch niet lang meer kunnen verstoppen. Mijn buik is al wat gegroeid, daarom vind ik het handig dat het winter is. Met al die truien zie je het niet zo.” Jessica haar ogen lijken te glimmen als ik vertel. “Toon eens.” Ik ga rechtop staan en schuif mijn trui wat naar boven.

Harry POV

Jane had gekookt en het was verrukkelijk. Nu zitten we met z’n drieën gezellig in de zetel wat te praten met een kop thee. “Ik ga naar bed, ik moet morgen vroeg werken.” meld Jane en ze staat op. “Slaaplekker, Jess.” zegt tegen haar zus en drukt een kus op haar wang. “Ik reken erop dat je verstandig genoeg bent om niet tot middernacht op te blijven want je moet morgen ook naar school.” Ik zie hoe Jessica net niet met haar ogen rolt. “Ja-ha. Slaaplekker Jane.” zegt ze met een glimlach. “Slaaplekker Harry.” zegt ze tegen me en zwaait nog even kort. “Slaaplekker Misty.” zegt ze nog tegen de kwispelende viervoeter voor ze naar boven verdwijnt. Jessica laat zich met een zucht tegen de rugleuning van de sofa aanvallen. “Scheelt er iets?” vraag ik als ik haar bezorgde gezicht zie. “Nee, niets waar jij je zorgen over hoeft te maken. Het is trouwens toch een lang verhaal en je hebt Jane gehoord ik mag niet tot middernacht opblijven.” legt ze uit. “Het is kwart voor tien, je hebt nog wel even de tijd. Ik kan goed luisteren, dus als je wilt mag je het me vertellen als ik je daarmee kan helpen.” Ze zucht nogmaals. “God, ik ben toch zo gemakkelijk te overtuigen.” Ze gaat rechtop zitten. “Ik maak me zorgen om Jane. Ze zegt wel dat ik me nergens zorgen om hoef te maken, maar dat doe ik wel. Sinds de dag dat we te horen kregen dat pap in een dodelijk ongeluk betrokken was heeft ze niet meer gehuild. Zelfs niet toen Tyler, haar vriend waar ze al meer dan vijf jaar mee samen was, stierf. Na papa’s dood heeft ze niet echt de tijd gehad om te rouwen want zij en Tyler hebben dan heel wat moeite moeten doen om voogdij over mij te krijgen. Gevechten op de rechtbank en dergelijke hebben haar helemaal moe gemaakt, waarschijnlijk kapot maar dat toont ze niet. Ze is er denk ik nooit echt bovenop gekomen. Ze probeert haar sterk te tonen voor iedereen rond haar, maar ik ben bang dat ze ooit helemaal zal instorten. Maar ze mag en kan niet instorten. Er is een baby op komst en ze zal zich dan ook willen groot houden. Ik wil niet dat ze instort maar toch zou ik het liever hebben. Tgoh, ik weet het toch allemaal niet meer." Ze zwijgt even. "Ik denk dat ik gewoon wil dat ze eens al haar verdriet eruit kan laten en het verleden achter zich kan laten. Dat ze weer oprecht kan lachen. Ik wil mijn zus terug van voor papa stierf.” Ik blijf even stil, niet goed wetend hoe ik hier moet op reageren. Bijna huilend van wanhoop duikt Jessica in mijn armen. Kalmerend wrijf ik over haar rug. “Ik zal doen wat ik kan om je te helpen.” Verwondert kijkt Jessica op en ik ben toch ook wel even verbaasd van wat ik net gezegd heb. “Echt waar?” Ik knik overtuigt. “Echt waar.”
“Dankjewel, Harry.” Zegt ze voor ze weer haar armen om mijn nek slaat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Helloo,
Soooorrry voor het lange wachten maar ik had examens.
Ik hoop dat dit stukje het wat goed maakt? Laat me zeker weten wat je ervan vindt.
Heeft Harry een goede keuze gemaakt, door te zeggen dat hij haar wilt helpen?
LUFU

Reacties (2)

 • GirlAlmighty

  Leuk verhaal! Je hebt een nieuwe abo.
  Dat ben ik dus. Haha :')
  En ja, Harry heeft een goede keuze gemaakt
  Snel verder please.

  -XXX-

  4 jaar geleden
 • Amica

  Leuk stukje!
  En natuurlijk maakt Harry een goede keuze, hij moet haar helpen.
  Snel verder nu :'D

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen