Hoofdstuk 22
~ I don't know why I should pretend
after all these years of running
I can't tell you who I am
I just realised... ~
Tom Helsen ft. Geike Arnaert, Home

Jane POV

Om zes uur gaat het alarm af. Met een zucht druk ik het af. Ik rol het gordijn die mijn kamer verduisterd op. Het is nog donker om zes uur ’s morgens, maar ik kan wel al zien dat het gesneeuwd heeft. Ik haat het dus om in auto te rijden als het gesneeuwd heeft.
In de badkamer was ik me en kleed ik me aan. De bloemenwinkel gaat om acht uur open vandaag, maar vandaag kan Lori me niet helpen want ze moest vroeg naar de groothandel en dan nog ergens naartoe maar ik weet niet precies waarheen. Daarom moet ik er dus om zeven uur al zijn om alles klaar te zetten, ik moet dan ook nog een bouquet in elkaar steken voor een trouw die vandaag plaatsvindt. Het zou een drukke dag worden, dat voel ik al.
Na ontbeten te hebben ga ik even buiten kijken. Er ligt toch wel een centimeter of tien sneeuw. Stress sluipt al in mijn lichaam voor de komende autorit. Ik doe de deur terug dicht en zie een paar schoenen staan die niet van mij of Jessica zijn. Dan herinner ik me dat Harry hier is. Hij kan toch niet met al die sneeuw helemaal naar Holmes Chapel rijden? Ik besluit dat, dat niet kan en neem het notitieblok die bij de computer ligt. Ik scheur er een blad uit. Op het blad schrijf ik een boodschap aan Harry.

Harry,
Als je wilt mag je altijd nog wat langer blijven. Ik zou niet willen dat je iets overkomt met al die sneeuw. Je mag dan gerust bij ons blijven. Mij maakt het alleszins niet uit.
X Jane


Ik leg het briefje op de keukentafel en nu kan ik alleen maar hopen dat hij het vindt.

Harry POV

Ik verveelde me steendood, helemaal alleen in het huis zonder Jane en Jessica. Daarom ben ik even aan het rondsnuffelen geweest en heb toen gevonden waar Jane werkt. Ik besloot dus maar een bezoekje te brengen aan Jane. Dat is dus waar ik nu ben, bij Jane in de bloemenwinkel die haar ouders blijkbaar opgericht hebben. Ze was wel even geschrokken toen ik hier binnen kwam wandelen.
“Harry?” Ik draai me om en kijk Jane aan. “Ja?” Een grijns komt op haar lippen te staan. Ze blijft me zo aan staren. “Wat?” Ik begin me wel wat ongemakkelijk te voelen. “Ben jij net met jouw kont in de sneeuw gevallen?” Ik voel hoe mijn wangen lichtjes rood kleuren. “Waarom denk je dat?” “Wel, de achterkant van je broek is helemaal in sneeuw.” Lichtjes begint Jane te giechelen waardoor ik eigenlijk ook wel moet lachen. Ik voelde me echt heel erg lomp toen ik viel op weg naar hier. “Ik wou de straat over steken en omdat ik die auto niet te lang wou laten wachten, ben ik de straat dus eigenlijk over gelopen. Toen ik op de stoep terug afremde gleed ik dus door, en ja, de rest kun je wel raden zeker?” Jane hangt lachend over haar werktafel. “Daar was ik graag bij geweest.” zegt ze als ze een traan van haar wang veegt.
Met een kleine glimlach op mijn gezicht ga ik verder met het werkje dat Jane me gegeven had. De orchideeën water geven.

Ik wil wat water bijhalen in mijn gieter, als ik Jane een bak vol water en rozen van de grond zie heffen. “Hey, laat mij maar. Je moet wat rustig doen in je toestand.” Ik wil de bak van haar over nemen maar ze draait zich weg. “Ik kan het wel alleen Harry, er is helemaal geen probleem. Wat bedoel je trouwens mijn toestand? Ik ben zwanger, ik heb geen ernstige aandoening of zo iets.”

Een ouder vrouwtje komt de winkel binnen. “Hallo Maggy.”zegt Jane als ze de bak rozen op zijn plaats zet. De oude vrouw is haar duidelijk bekend. “Ah, hallo, Jane. Sta je er weer alleen voor kind?” De ogen van de oude vrouw gaan nu ook over mij heen. Haar blik blijft even hangen bij mijn pols. Ik zie in haar blik iets veranderen. Het lijkt wel alsof ze er verafschuwend naar kijkt. Beschaamt trek ik mijn mouw er terug over. “Wie ben jij jongeman? Kan het zijn dat ik je nog niet eerder in Leeds heb gezien?” Ze lacht groen naar me. “Euh, nee dat klopt. Ik ben Harry en ik kom eigenlijk uit Holmes Chapel.” De vrouw knikt en richt zich dan terug naar Jane. Ze wenkt Jane dichter naar zich toe en fluistert iets in haar oor, waarna Maggy me weer onderzoekend aankijkt.

Reacties (2)

 • Amica

  Cliffhanger…
  Ga nu maar snel verder!

  4 jaar geleden
 • FrannieSuggy

  Love it (:

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen