Hiya!

Ik denk dat iedereen het gevoel wel kent dat je helemaal in het midden van een verhaal zit en de hele tijd ideeën krijgt voor nieuwe verhalen. Dan kan je je maar moeilijk concentreren op het oorspronkelijke verhaal en raak je ontzettend enthousiast over de potentiële verhaallijnen. Alle puzzelstukjes lijken op hun plaats te vallen.
Dit overkomt mij echt de hele tijd, dus heb ik alle ideeën bijgehouden en even op een rijtje gezet. Zo komt er ook wat meer orde in mijn hoofd, want met die grove flarden alleen valt natuurlijk geen verhaal te schrijven.

Omdat ik verschrikkelijk slecht ben in het maken van juiste keuzes, roep ik jullie hulp in. Jullie mogen mee beslissen welke verhaallijn het wordt, wie het mannelijke hoofdpersonage wordt, etc. Onderaan zet ik een lijstje zodat jullie het kunnen invullen.
Het kan best zijn dat ik meerdere ideeën ga uitwerken, maar ik heb gewoon geen idee met welk idee ik nou juist wil beginnen..
Ik kan niet beloven dat ik echt de verhaallijn kies waarvoor jullie het meest gestemd hebben, aangezien ik ook mijn favorieten heb, maar het is altijd leuk om jullie mening hierover te weten en ik zal er sowieso wel rekening mee houden.
Om jullie een idee te geven waar ik ongeveer aan zat te denken, zal ik het onderstaande lijstje ook even invullen met mijn voorkeuren (in de spoiler). Toch ga ik vragen om geen rekening te houden met mijn lijstje, want dat kan nog wel veranderen. Ik wil juist jullie mening horen.

Jullie mogen dus ook kiezen wie het hoofdpersonage wordt. Hou je keuze liefst wel binnen de jongens van One Direction. Ik schrijf overigens geen bromances.
Ik vind zelf wel dat bepaalde jongens beter bij bepaalde verhaallijnen passen, dus dat mag je ook wel vermelden bij je keuze. Of je kiest gewoon je favoriete bandlid, natuurlijk.
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Niall of Louis, maar zoals ik al zei passen sommige andere jongens beter bij sommige verhaallijnen.

Dit zijn ook maar abstracte ideeën die nog niet uitgewerkt zijn, zodat ik achteraf de verhaallijn nog wat naar mijn hand kan zetten en kan kiezen welke kant ik op ga met het hele verhaal. Als je nog een idee hebt voor het aanvullen van één van de ideeën, mag je dat ook altijd delen.
Over titels, soundtracks, lay-outs, etc heb ik nog niet echt nagedacht, maar dat komt later wel. Ik wil eerst zeker zijn van de verhaallijn en een soort van afgelijnd idee hebben voor ik daar over ga zitten denken. De vetgedrukt woorden bovenaan de ideeën zijn dus niet de definitieve titels.
Ook de lengte van het verhaal staat nog niet vast. Dat ligt natuurlijk aan de verhaallijn, maar aangezien ik meestal niet zo'n lange verhalen schrijf, wil ik eigenlijk een keer meer hoofdstukken schrijven.
Voor de rest zal het verloop ongeveer hetzelfde gaan als dit verhaal. Ik ga ongeveer even vaak posten (zo'n 1 à 2 keer per week) en de hoofdstukken gaan ongeveer even lang zijn (800 à 1000 woorden).

Ik zat eraan te denken om te beginnen met één lang verhaal, dan bedoel ik van meer dan 70 hoofdstukken. Daar heb ik zelfs al een concreet idee voor, wat je dus onderaan kan lezen. Toch zou ik ook graag beginnen met een korter verhaal (ongeveer even lang als dit verhaal). Als je dus het onderstaande lijstje bekijkt, kan je het twee keer invullen: je kiest één verhaallijn voor het lange verhaal (of een combinatie van verhaallijnen) en je kiest één verhaallijn voor het korte verhaal (of een combinatie van verhaallijnen).
Ik zou ook graag jullie mening willen weten over de mijn persoonlijke lijstjes, zodat ik weet of mijn ideeën tot nu toe een beetje aanslaan.. Als alles verloopt zoals ik hoop, ga ik in de zomervakantie nog starten met minstens één van de twee. De link komt natuurlijk ook in dit verhaal.


1. Teach Me
Een best wel cliché idee waarbij de jongen van One Direction het meisje leert om lief te hebben, om te genieten van het leven en zelfs om wat verder te gaan. Of andersom, daar ben ik nog niet helemaal uit.
Ik heb een zwak voor clichés, tbh. Toch ben ik van plan om, als dit idee gekozen wordt, de verhaallijn zelf zo origineel mogelijk te maken. Ik weet dat er al vele verhalen online staan met dit thema, maar ik ga sowieso een heel ander verhaal opbouwen met andere personages, andere wendingen en een ander einde. Naast de rode draad zullen de gelijkenissen met de soortgelijke stories dus miniem zijn.
16+

2. Pesten
Ook dit is niet de meest originele verhaallijn, maar ach..
Het meisje hoort bij het populaire groepje van de school en heeft de knapste jongen van de school als vriendje. In de middelbare school is ze van school verandert en daar is ze zomaar in de populariteit gerold doordat de hunk van de school aandacht aan haar besteedde, maar ze weet wel hoe het is om te moeten knokken voor wat je wil en hoe het is om benadeeld te zijn. Wanneer haar vriendje en zijn aanhang een andere jongen uit hun klas pesten en het wat uit de hand loopt, neemt ze het dan ook voor hem op. De jongen is haar buurjongen en toch weet ze niet veel over hem.
De jongen is al maanden, jaren verliefd op haar, maar hij weet dat het populaire meisje verboden terrein is en dat haar vriendje niets meer van hem over laat als hij haar ook maar aankijkt.
Het meisje heeft geen idee van de onderlinge dreigementen en van het hanengedrag van de twee jongens en ze wil haar buurjongen beter leren kennen. Hij wil eerst niet toegeven omdat hij geen medelijden wil en omdat hij stiekem toch bang is van haar vriendje. Hij denkt zelfs dat het maar een weddenschap is. Uiteindelijk raken ze toch bevriend en wordt hij nog meer verliefd op haar, maar tegelijkertijd worden de dreigementen erger.
Ik ben er nog niet helemaal achter of ik ook een jongen van One Direction gebruik als het gewelddadige vriendje of gewoon een onbekendere faceclaim.
One Direction bestaat niet.

3. Black Widow
Deze verhaallijn wijkt volledig af van wat ik normaal schrijf. Het zal gaan over een zelfzekere, onafhankelijke dame die ongelooflijk slim én aantrekkelijk is. Een dodelijke combinatie, zo blijkt. Mannen bezwijken voor haar charmes en geven haar hemel en aarde. Wanneer ze hen helemaal rond haar vinger heeft gewonden en hen zo ver gekregen heeft om met haar te trouwen, vraagt ze een scheiding aan zodat het geld ook naar haar gaat.
Haar volgende slachtoffer is een bekende zanger, lid van de band One Direction. Ze zal er alles aan doen om ook hem voor zich te winnen en hem daarna gebroken achter te laten, maar dat blijkt een flinke opgave te zijn aangezien deze jongen al eens gebroken is en zich dus niet zo snel laat paaien.
One Direction bestaat.
Gebaseerd op Intolerable Cruelty.

4. Geblesseerde voetballer
De jongen was een extreem getalenteerde voetballer (of een andere sport, suggesties zijn welkom), tot hij geblesseerd raakte door een zwaar auto-ongeluk. De dokters weten niet of hij ooit nog wel zal kunnen voetballen en hij raakt in sociaal isolement. Hij sluit zichzelf op in zijn luxueus penthouse en laat niemand meer binnen. Ploeggenoten, vrienden, paparazzi en de rest van de wereld vragen zich af wat er met hem gaat gebeuren.
Het meisje is opgeleid als kinesist/voedingspecialist, maar ze kreeg vroeger ook een flinke dosis psychologie. Ze wordt door de club opgelegd om de jongen zowel fysiek als mentaal op te lappen, wat een flinke klus blijkt te zijn, aangezien hij zowat depressief aan het worden is. Hij wil haar hulp niet omdat hij te koppig is om toe te geven dat hij hulp nodig heeft.
One Direction bestaat niet.
Gebaseerd op Zwijgen is Zilver - Rachel Gibson.

5. Perfect match
Het meisje werkt bij een match making bureau en ziet het altijd wanneer twee mensen voor elkaar gemaakt zijn. Ze heeft een soort gave waarbij ze een schokje krijgt wanneer ze twee soulmates aanraakt. Toch heeft ze zelf haar prins op het witte paard nog niet gevonden, tot ieders verbazing.
Plots komt er een eigenzinnige advocaat aandraven die beweert dat ze oplichters zijn en hen wil aanklagen. Het meisje raakt enorm geïrriteerd en zweert dat ze de ware voor hem kan vinden en dat, als dat niet gebeurt, hij mag doen wat hij wil. Zelfs aanklagen, waardoor ze misschien haar zaak moet sluiten.
Tot haar grootste afkeer voelt ze een ongezien hevige schok wanneer hij haar aanraakt. Ze weet wat dat betekent, maar wil het niet erkennen. Ze vindt hem een arrogante klootzak en kan niet geloven dat haar soulmate zo teleurstellend is.
Ze moet dus feestjes en dates voor hem organiseren terwijl ze weet dat zijn ware er toch niet tussen zal zitten, aangezien zij dat is. De elektrische energie wordt nog intenser, waardoor ook hij zich vragen begint te stellen.
One Direction bestaat niet, 16+.
Gebaseerd op Op Zoek naar Jou - Jennifer Probst.

6. Perfect?
Het meisje is opgeleid als psychologische en geobsedeerd door het perfecte leven. Daarom besteedt ze haar leven aan het najagen van alles wat haar perfect zou maken. Lichaam, voeding, denkwijze, sport, hobby's, liefdesleven: alles passeert de revue.
Ze knipt artikels over alle mogelijke onderwerpen uit en hangt die op in haar werkkamer zodat ze elke keer weer iets nieuws kan proberen.
Wanneer ze echter ontdekt dat het perfecte leven niet bestaat, stort alles om haar heen in. Ze is haar hele leven bezig geweest met dit streefdoel en nu dat wegvalt, valt ze in een zwart gat.
Haar beste vriend die jarenlang naar haar gezeur geluisterd heeft, moet haar er nu door helpen en haar laten zien dat het leven niet perfect is, maar dat je toch gelukkig kan zijn.
One Direction bestaat niet.
Gebaseerd op Perfect, een programma van Karen Damen. Woensdagavond om 21.35h op VIJF.Verhaallijn?
Lid van One Direction?
POV?
Lang verhaal of kortverhaal?
16+ of niet?


MIJN LIJSTJE
Lang verhaal:
Verhaallijn? Een combinatie van 1 en 4.
Lid van One Direction? Niall.
POV? Daar ben ik zelf nog niet uit.
16+ of niet? ja.

Kort verhaal:
Verhaallijn? 3 of 5.
Lid van One Direction? Niall of Louis.
POV? Waarschijnlijk van het meisje.
16+ of niet? Waarschijnlijk wel.

Reacties (26)

 • XPAYNER

  3 of 5 lijken mij het leukste.
  3 met niall:)
  5 met zayn (al hoewel hij niet meer lid is van de band) of anders louis of harry!!

  3 jaar geleden
 • 3strawberry3

  3 of 5, de jongen maakt me niet uit:)

  3 jaar geleden
 • NutellaChoco

  Ik vind 3, 4 en 5 wel leuk klinken:)

  3 jaar geleden
 • Nienkeeee

  Verhaallijn?: Nummer 5 lijkt me echt super! Echt origineel en doet me een beetje denken aan de boeken die over Soulmates zijn maar dan heb je je er je eigen draai aan gegeven:)
  Lid van One Direction?: Maakt me eigenlijk niet zoveel uit eerlijk gezegd al heb ik meer met Harry of Louis
  POV?: De meeste vanuit het meisje maar vind het ook wel eens leuk om vanuit een ander perspectief te lezen
  Lang verhaal of kortverhaal?: LANG:X
  16+ of niet?: Mag, dan heeft het verhaal wel een bepaalde spanning tussen personages en dat vind ik altijd wel leuk om te lezen

  3 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Het klinkt allemaal zo leuk!
  Maar ik lees graag Niall en Harry/Marcel transformatie van nerd naar jongen waar meisjes voor zwijmelen.:)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen