Foto bij The beginning

Daar ging ik dan, een reis die mijn leven zou veranderen. Hoe? Ik had nog geen flauw idee, maar daar zou ik later wel achter komen denk ik.

Mijn naam is Vannessa Clarks en ik kom uit een klein dorp in de buurt van de grote stad Londen.
Mijn verhaal begint op de dag dat ik ’s ochtends met gepakte koffers onderweg was in een taxi naar het vliegveld.


“waar gaat de vlucht naar toe?” vroeg de chauffeur geïnteresseerd nadat we een praatje hadden gehad over waar ik vandaan kwam en over zijn familie. Al zijn neefjes en nichtjes waren aan bod geweest. “Ik heb eerlijk gezegd geen idee.” De verbaasde blik van de man in zijn spiegeltje liet mij glimlachen. “Ik heb mezelf aangemeld voor een verassingsreis om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Het enige dat ik weet is dat het iets met dieren is, maar wat voor dieren weet ik niet en dus ook niet waar. Als het goed is kan iemand mij op schiphol verder helpen met een envelop met mijn vluchtgegevens.”

Zo stond ik enkele uren later in een grote hal met een dichte envelop in mijn hand en mijn rugzak op mijn rug rond te kijken. Op een groot bord stonden alle vluchten die vertrokken als haar vlucht zouden gaan, maar welke was het? Ze liep twijfelend naar een bankje waar verder niemand in de buurt zat en ging zitten om de envelop te openen. Haar handen trilden. Ze dacht nog goed aan het moment toen ze vertelde tegen haar pleegmoeder dat ze de wereld wilde leren kennen. Haar echte ouders waren overleden bij een auto ongeluk toen zij een jaar of 2 was en sindsdien woonde ze al bij het pleeggezin waar ze nu op deze manier afscheid van had genomen. Ondertussen was ze de 18 gepasseerd en mocht ze dus zelf beslissen wat ze ging doen. Haar pleegmoeder was geschrokken toen ze niet wist waar ze heen ging, maar ze wilde echt het avontuur op zoeken en nieuwe mensen leren kennen. Ze kon hier gewoon niet blijven hangen, want dan zou ze hier de rest van haar leven blijven. Langzaam opende ze de envelop steeds een stukje verder en even beet ze op haar lip.

Waar gaat de reis naartoe?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen