Foto bij 2.4 Hulpmiddelen

Tips
Originaliteit bij stories:
Om origineel te zijn bij stories kan je heel wat kanten uit. Het meest belangrijke is natuurlijk dat je een originele en eigen verhaallijn hebt. Cliché dingetjes vermijden maakt je story ook origineler en aparte namen geven ook dat tikkeltje meer aan je story. Het is natuurlijk aan jezelf wat je origineel vindt of niet. Je kan altijd even polsen bij andere mensen wat zij er van vinden. Een enthousiaste proeflezer voor je story is ook altijd mooi meegenomen.

Stories aantrekkelijk maken:
- Leuke en bijpassende template
- Bijzondere of aantrekkelijke titel
- Cover
- Leuke tekstjes/gedichtjes/quotes
- Korte inleiding over je story
- Andere toevoegingen waarvan jij denkt dat het je story aantrekkelijk maakt

Promotie van je stories:
- Spotlight > Let op, dit kost credits, die kan je enkel kopen met echt geld
- Forum > Promotie > Stories promoten
- Vrienden op de hoogte stellen van je story door erover te vertellen
- Reclameblogs van users, maar let op, hiermee overtreed je eigenlijk een regel op Quizlet

Andere tips:
- Gemotiveerd blijven schrijven door doelen op te stellen
- Schrijf een story bij voorkeur eerst af voordat je hem online post, zo voorkom je ook dat lezers moeten wachten als het schrijven even niet mee zit
- Kijk wat voor jezelf wel en niet kan bij je story of hoofdstukken

Heb jij nog enige tips? Deel ze gerust mee!

Regels
Huisregels
Bij het maken van een story komen ook regels kijken. Natuurlijk is het zeer belangrijk dat je – je strikt aan de huisregels van Quizlet houdt. Zo is plagiaat ten strengste verboden en mag je ook geen andere regels overtreden met je story. Het vragen van kudo’s mag absoluut niet. Zet lezers ook niet aan om dingen te doen waarmee je hun beloont door een extra hoofdstuk te beloven. Lees de huisregels van Quizlet dus zeker en vast even door zodat je geen waarschuwingen aan je broek krijgt en je zonder problemen gezellig verder kan schrijven.

Eigen regels
Natuurlijk kan je eigen regels maken voor het schrijven van een story. Hieronder sommen we er een paar voor je op met af en toe een woordje uitleg.

- Bepaalde gebruiken in een titel zoals OP of een artiestennaam:
Heel wat mensen geven aan wat voor story ze schrijven door het in hun titel zetten. Zo kom je wel eens vaker OP of een artiestennaam tegen. OP betekent Onbekende Personen, hiermee toont men aan dat het een story met enkel en alleen verzonnen personages is. Staat er een artiestennaam naast de titel, dan wordt er duidelijk gemaakt dat deze zich in de story bevind(en).

Heel vaak gebeurd het ook dat schrijvers kiezen om een deel verzonnen en deel bekende artiesten die dan onbekend zijn in hun story te steken. Dit is nog steeds Fanfiction en dus geen Onbekende Personen story. Ondanks dat je artiesten onbekend in je story zijn, zijn ze nog steeds ‘soort van bekende personen’ en kan het opeens geen Fanfiction meer zijn. Houdt dat dus even in je achterhoofd.

- Bepaalde gebruiken in een titel zoals tekens:
Heel veel schrijvers maken gebruik van tekens in hun titels. Zo hebben we het voornamelijk over de volgende tekens; -, |, », • en ×. Uiteraard bestaan er meerdere tekens die je kan gebruiken. Dit maakt een titel soms leuker of aantrekkelijker, het is maar hoe je het zelf bekijkt en wat er het beste bij past.

- Tips:
Kijk zeker even terug bij de tips, dat kan je ook helpen met eigen regels op te stellen.

Stellen jullie voor jezelf wel eens eigen regels op? Zo ja, wat zijn deze dan?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen