Foto bij Une histoire incroyable. 4*

Belle.

‘Is het niet prachtig? Ik kan niet wachten tot hij eindelijk klaar is! Hij is zo mooi!’ riep ik opgewonden over de prachtige baljurk die de kleermaakster voor me ging maken.
‘Ja! En je masqueradecostuum is gewoonweg verbluffend! Je zult de mooiste zijn, Scarlett!’ Jeanne stak haar arm door de mijne en we liepen lachend naar haar appartementen. Eenmaal daar vroeg ze haar dienstmeisje om thee en hapjes en we lieten ons zakken in de comfortabele stoelen in de stijl van Lodewijk de Veertiende.
‘Met wie is Alexander eigenlijk getrouwd?’ vroeg ik en nipte aan mijn thee.
Jeanne’s ogen openden zich wijd en ze schoof opgewonden op het puntje van haar stoel. ‘Heerlijk! Nu kan ik tenminste roddelen! Maar dit blijft onder ons, Scarlett, goed?’ verzocht ze me serieus.
‘Beloofd.’
‘O hemeltje! Goed, luister.’ Ik ging dichter zitten en concentreerde me op hetgeen wat ze ging zeggen. ‘Alexander is zesentwintig nu, maar toen hij trouwde was hij achttien.’ begon Jeanne. ‘Hij trouwde met lady Mary Lindsey, de dochter van een Engelse graaf. Ze hebben al twee kinderen, maar ze zijn nooit samen. Mary brengt meer tijd door bij haar familie in Engeland dan met Alexander. Ze komt enkel hierheen als ze het daar koud krijgt. Ik mocht haar al niet vanaf de eerste moment dat ik haar zag, ze leek me zo schijnheilig. Ik zei tegen Louis dat hij Alexander moest waarschuwen voor haar, maar hij zei dat ik hem niet in de weg moest staan. Per slot van rekening is het een goede les voor hem, zei hij toen.
Dus, Alexander trouwde met haar. Ik denk dat hij zich wel realiseert dat hij een fout begaan heeft, maar hij is te goed om het huwelijk nietig te verklaren of iets dergelijks, dus leeft hij er maar mee en concentreert zich op politiek. Ik vind het vreselijk voor hem, vooral het feit dat iedereen weet dat zij hem bedriegt.’
‘Zij bedriegt hem?!’ Ik was geschokt.
‘Ja. Ze weet zelfs niet zeker of haar tweede kind wel van hem is, want er gaan geruchten dat ze elke man om haar heen al geneukt heeft – excuses voor mijn taalgebruik – maar Alexander overtuigt iedereen ervan dat het maar geruchten zijn en dat de jongen van hem is, ookal lijkt het kind wel een albino terwijl Alexander zwart haar heeft.’
Ik liet me sprakeloos achterover zakken. ‘Ongelooflijk.’ zei ik. ‘Maar hij is zo’n knappe man, waarom gedraagt die vrouw zich zo?’
‘Inderdaad! In het seizoen dat hij met haar trouwde was hij de meest begeerde man van alle die daar waren! Maar hij trouwde met dat uitschot omdat hij haar toen lief vond en omdat hem verteld werd dat ze geen kansen had op een fatsoenlijk huwelijk omdat er geruchten gingen dat ze eens geschaakt was geweest of zoiets.’
‘Wat erg.’ Ik werd verdrietig van het verhaal dat Jeanne me vertelde. Het deed me veel aan mezelf denken en het maakte me zenuwachtig.
‘Erg? Eerder ondankbaar.’ zei Jeanne.
‘En hoe zit het met jou? Ben jij getrouwd?’ vroeg ik.
‘Ik? Getrouwd? Liefje, ik ben de favoriete maitresse van de koning! Ik heb geen echtgenoot nodig, ik heb alles wat ik altijd al wilde!’ ze lachte.
‘Madame,’ hoorden we het dienstmeisje die net binnenkwam plotseling zeggen. ‘de hertog van Aveyron is hier om u te spreken.’
‘Laat hem binnen, Claire.’ antwoordde Jeanne.
Even later kwam Alexander binnen en boog zich voor ons. Ik kon mijn ogen niet van hem afhouden. Hij was werkelijk goud waard, dacht ik, hoe kon iemand hem nu bedriegen?
‘Scarlett.’ zei hij en nam mijn hand in de zijne waarna hij er een kus op drukte. Ik voelde hoe mijn hart een sprongetje maakte toen zijn lippen mijn huid beroerden en ik vroeg me vaag af wat er met me aan de hand was.
Bonjour... Alexander.’ stammelde ik. De hertog glimlachte zacht naar me en overhandigde vervolgens een brief aan Jeanne. Na een blik te werpen op het brief stond Jeanne op en legde hem op een tafel. Ongemakkelijk keek ze naar mij en de hertog. Ik begreep dat ik op dit moment even overbodig was.
‘Zo.’ Ik stond op. ‘Ik geloof dat ik me klaar moet maken voor het diner, excusez-moi.’ Ik maakte een reverence en glimlachte naar Alexander. ‘Goeieavond, Uwe Genade. Madame.’
Toen ik de appartementen van Madame de Pompadour verliet vroeg ik me af wat er in de brief die de hertog aan Jeanne had overhandigd stond.

Reacties (4)

 • Riddles

  Mooie schrijfstijl ^^
  en leuk verhaal. Ik ben benieuwd naar het vervolg

  xX Riddles

  1 decennium geleden
 • Royalty

  Hoe prachtig lieverd, zo mooi geschreven ik neem een abbo. Echt het doet me denken aan mijn Amazing grace verhaal:Oalleen is Grace tegen haar wil getrouwd met een brute man. Och zo mooi schrijf verder voor me wil je =)

  1 decennium geleden
 • Minion

  Ze gaat verliefd worden op Alexander denk ik ;o Ik vind echt dat je prachtig schrijft, en ik ga een abo nemen nu:9~

  1 decennium geleden
 • Scallywag

  verdeeer ;D <3

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen