Foto bij Hoofdstuk 25

De glimlach op het gezicht van beide dwergen verdween en Rhodíq vroeg zich af of het wel een goed idee was geweest om dit te vragen.
‘’Gelukkig niet,’’ zei Fíli, terwijl hij een blik over Rhodíqs schouder naar Thorin wierp.
Kíli knikte. ‘’Hij heeft zich koest gehouden.’’ Dat had Rhodíq uit Fíli’s antwoord ook al opgemaakt.
‘’Hij zal weer van zich laten horen,’’ zei Thorin kil. Rhodíq had helemaal niet verwacht dat hij daadwerkelijk meeluisterde. ‘’Wees daar maar niet bang voor,’’ voegde hij er honend aan toe.
Fíli haalde zijn schouders op ten teken dat ze niet op hem moest letten. ‘’Ik denk inderdaad niet dat hij het hier bij laat.’’
Fronsend keek Rhodíq een tijdje voor zich uit. Ze kon zich niets bedenken om te zeggen. De vragen die in haar opkwamen, klonken stuk voor stuk te onbeleefd. Het was een geluk dat Thorin haar niet meer haatte om haar vader. Als ze zich nu overal mee bemoeide, zou die mening zomaar kunnen veranderen.
Pas toen Thorin de kamer verliet, durfde ze haar vraag aan Fíli te stellen.
‘’Wilde je me nog leren zwaardvechten?’’
Fíli trok lichtelijk verbaasd zijn wenkbrauwen op. ‘’Ik dacht dat jij dat niet echt nodig vond?’’ Hij keek naar zijn broer en grijnsde.
‘’Jullie waren degenen die vonden dat het diep triest gesteld is met mijn conditie,’’ herinnerde Rhodíq hen.
Kíli haalde zijn schouders op. ‘’Dat is ook gewoon waar,’’ grinnikte hij.
‘’Als er nog eens iets gebeurt, dan wil ik in staat zijn om te kunnen helpen.’’ Onwillekeurig keek ze achterom naar de stoel waar Thorin gezeten had. ‘’Ik wil ook iets nuttigs in kunnen brengen.’’
Opnieuw haalde Kíli zijn schouders op. Hij keek naar zijn broer. ‘’Ik denk dat het zo snel nu ook weer niet op een oorlog uit zal draaiden.’’
‘’Ik wil het je best leren,’’ zei Fíli. ‘’Als jij daar blij van wordt.’’
‘’Dat weet ik niet, maar het zal waarschijnlijk wel nuttig zijn.’’ Rhodíq keek om naar Kíli. ‘’En dan hoeven jullie me niet steeds uit te lachen.’’
Kíli grijnsde terwijl hij afwerend zijn handen ophief. ‘’Ik lach je niet uit.’’
Zodra ze zich ervan verzekerd had dat alles weer prima ging met Fíli, vertrok Rhodíq richting de Steenbok. Ze hadden afgesproken dat ze de volgende dag zouden beginnen met de lessen. Rhodíq wist niet eens waar de behoefte vandaan kwam om opnieuw te leren zwaardvechten. Toen ze als kind ontdekte dat ze er geen talent voor had, had het haar nooit echt veel meer kunnen schelen.
Ze voelde zich zwak als ze naast dwergen stond met een ontzettend uithoudingsvermogen. Dwergen die een zwaard konden hanteren alsof ze ermee geboren waren. Als ze nog eens met hen mee zou gaan, wilde ze niet de zwakste zijn. Thorin verachtte haar, maar misschien kon zijn mening veranderen.
De volgende ochtend stond Fíli haar grijnzend op te wachten bij de trap die naar de grote zaal leidde. Hij had twee zwaarden vast, waarvan hij er één naar Rhodíq gooide.
‘’Kijk uit!’’ Rhodíq struikelde over de laatste trede. Het zwaard kletterde een stukje onder haar neer.
Fíli zuchtte en schudde zijn hoofd. ‘’Je moet het wel vangen,’’ legde hij uit.
‘’Dan snijd ik mijn eigen handen eraf.’’ Rhodíq liep een paar treden naar beneden en raapte het zwaard op.
‘’Dat zal wel meevallen,’’ grinnikte Fíli. ‘’Een beetje risico zit aan het zwaardvechten. Je kunt nu nog terug.’’ Zijn blik beviel haar niet. Het was alsof hij verwachtte dat ze het niet aandurfde.
Fíli knikte goedkeurend toen ze het zwaard oppakte. ‘’We gaan naar de gang,’’ kondigde hij aan, ‘’minder pottenkijkers.’’
Dat vond Rhodíq tot nu toe het beste idee van de dag. Ze zat niet bepaald te wachten op dwergen die haar zwaardkunsten kwamen bezichtigen. In de gang tegenover zijn huis bleef Fíli voor haar staan. Hij liet verschillende manieren zien om een slag te pareren met een zwaard. Toen ze het uitprobeerde, had Rhodíq het idee dat zij er bar weinig van bakte. Fíli was zo vriendelijk om er niets van te zeggen.

Reacties (3)

 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Fíli is gewoon lief voor haar.
  +kudo

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Haha, Fili is echt lief

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen