Foto bij Hoofdstuk 31

‘’Fíli!’’ Ze pakte hem bij de schouders. ‘’Niemand trekt een zwaard midden in een feestzaal. Waar ben je mee bezig?’’
‘’Ssst!’’ siste Fíli opnieuw, geïrriteerder nu. Hij sloop met zijn zwaard in de aanslag om de hoek van de troon. Rhodíq liep snel achter hem aan.
Aan de andere kant van de troon was het minder druk. Het leek wel alsof de dwergen niet beseften dat er daar ook feest gaande was. Of misschien kwamen ze niet achter de troon uit respect voor hun koning, bedacht Rhodíq zich. In dat geval was het waarschijnlijk ook niet helemaal gepast dat zij zich daar bevond.
Na een paar meter bleef Fíli stilstaan. ‘’Hij is weg.’’
‘’Over wie heb je het?’’ fronste Rhodíq.
‘’Cérog.’’ Fíli bleef spiedend om zich heen kijken.
‘’Cérog?’’ Het kostte Rhodíq een paar seconden om dit te verwerken. Toen deed ze haar mond dicht. Ze pakte Fíli bij zijn schouders en dwong hem om naar haar te kijken.
‘’Dit is bizar,’’ fluisterde ze. ‘’Wat zou Cérog in zo’n grote menigte uit willen brengen?’’
‘’Ik zag hem!’’ snauwde Fíli.
Rhodíq probeerde hem recht aan te kijken. Iets wat nogal lastig was, omdat Fíli’s blik schichtig om zich heen schoot.
‘’Wat hebben ze daar met je gedaan?’’ vroeg ze. Het werkte. Zijn blik bleef op haar stilhangen.
‘’Waar?’’
‘’In Meerstad.’’ Het was het enige wat ze kon bedenken wat nog een beetje zinnig klonk. Ze hadden Fíli zo bedreigd dat hij Cérog nu zag omdat hij bang was.
Verwoed schudde de dwerg zijn hoofd. Zijn blond vlechten schudden heen en weer. ‘’Ik ben niet achterlijk!’’ snauwde hij. ‘’Ik weet heus wel wat ik gezien heb.’’ Hij duwde één van Rhodíqs armen weg en draaide zich om. ‘’We moeten dit aan Thorin vertellen.’’
Rhodíq kon nog maar net achter hem aan rennen voor hij weer uit zicht verdwenen was. De meeste aanwezigen sprongen snel aan de kant toen Fíli zich een weg langs hen baande. Waarschijnlijk stond het niet op hun wensenlijst om geraakt te worden door zijn zwaard.
‘’Thorin!’’ Fíli bleef plotseling hijgend staan. Rhodíq remde ook snel af toen ze zijn oom zag. ‘’Thorin,’’ herhaalde Fíli, terwijl Thorin afkeurend van hem naar Rhodíq keek. ‘’We hebben Cérog gezien.’’
Rhodíq kon de woorden ‘laat mij er alsjeblieft buiten’ nog net inslikken. Ze had Cérog niet gezien en was ook helemaal niet van plan om dit tegen Thorin te zegen.
Thorin trok vragend zijn wenkbrauwen op. Alsof Fíli hem net verteld had dat het eten aangevuld moest worden. De frons in zijn voorhoofd was iets dieper dan normaal. ‘’Waar heb je hem gezien?’’ vroeg hij aan Fíli.
‘’Hij liep gewoon rond,’’ zei Fíli snel. ‘’Bij de troon, waar het minder druk is.’’
Thorin rekte zich uit, alsof hij over de menigte heen kon zien waar Cérog liep. De man was langer dan gemiddeld, maar niemand kon vanuit zijn positie door heel de zaal kijken. Hoewel Cérog wel op zou vallen als hij er echt liep, vermoedde Rhodíq.
‘’Ik geloof niet dat iemand anders hem gezien heeft,’’ zei ze voorzichtig tegen Fíli.
‘’Dan letten anderen niet op,’’ siste Thorin. Plotseling kwam hij in beweging. Fíli snelde achter hem aan en Rhodíq deed haar uiterste best om de twee bij te houden. Ze renden terug door de menigte in de richting waaruit ze gekomen waren.
Op de plaats waar de menigte ophield, bleef Thorin staan. Hij trok op zijn beurt zijn zwaard en keek om zich heen. Uit zijn blik bleek dat zijn prooi hem al ontglipt was.
‘’Jij zag hem ook, hè?’’ vroeg Fíli schor.
Thorin schudde zijn hoofd zonder zijn blik van zijn omgeving af te wenden.

Reacties (5)

 • Vibes

  Misschien had Bilbo nog wat Old Toby Pipe-weed achtergelaten voor de Dwergen?

  6 jaar geleden
 • Croweater

  Ik ben benieuwd of hij er echt is

  6 jaar geleden
 • Kauwgomjunky

  Super snel verder xX

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  Daar gaat het feestje, naar de maan. Azog had tenminste nog de beleefdheid te wachten voor hij een doodzieke kili en co aanviel

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Ik vertrouw Cérog niet

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen